Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Hoe kan een microkrediet uw bedrijf laten groeien?

16 december 2020

Het wordt steeds lastiger om een lening te krijgen bij een bank voor de start of de groei van een onderneming. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor het microkrediet. Dit is een zakelijke lening van maximaal € 50.000 voor (startende) MKB-ondernemers. Voor elke fase van de onderneming is geld nodig. Zeker als er grote uitgaven moeten worden gedaan, kan dit lang niet altijd uit eigen zak worden betaald. In praktijk kiezen daarom vooral kleinere bedrijven geregeld voor het microkrediet.

Voor wie is het microkrediet?

Het microkrediet is een zakelijke lening van maximaal € 50.000. Deze relatief kleine lening is speciaal in het leven geroepen voor startende en bestaande ondernemers in het MKB-segment. Als ondernemer kunt u zelf bepalen waarvoor u het geld inzet. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het inhuren van personeel, het kopen van machines of voor het betalen van rekeningen van leveranciers. Microkredieten zijn ideaal voor het laten groeien van de onderneming. Vooral kleine bedrijven maken hier dankbaar gebruik van, maar ook zzp’ers kunnen deze lening aanvragen. Zodra u aan de onderstaande voorwaarden van het microkrediet voldoet, kunt u deze zakelijke lening aanvragen:

  • Uw zakelijke kredietbehoefte is € 50.000 of minder
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent een startende of bestaande ondernemer
  • U neemt een bedrijf over of werkt als zzp’er
  • U bent gevestigd en doet zaken in Nederland
  • U kunt een goed ondernemingsplan laten zien
  • U beschikt over ondernemersvaardigheden

Is u kredietbehoefte meer dan € 50.000? Dan kunt u overwegen om een MKB-krediet aan te vragen. Met deze bedrijfsfinanciering leent u een bedrag tussen de € 50.000 en € 250.000.

Wat is microfinanciering?

Een microkrediet is niet hetzelfde als microfinanciering. Het microkrediet is een lening tot € 50.000 met een looptijd van 1 tot 10 jaar en een gemiddelde looptijd van 5 jaar. Combineert u dit krediet met coaching? Dan spreken we van microfinanciering. De mogelijkheid om de lening te combineren met persoonlijke begeleiding maakt microfinanciering zo bijzonder. Uw coach helpt u waar nodig door middel van advies over bijvoorbeeld vergunningen, het werven van klanten of kostenbesparingen. Vooral voor startende ondernemers is microfinanciering ideaal. Uit onderzoeken is gebleken dat een bedrijf dat een microkrediet heeft aangevraagd een twee keer zo hoog overlevingspercentage heeft. Een verklaring hiervoor is dat ondernemers die gebruikmaken van een microkrediet of microfinanciering – om hun bedrijf te starten of te laten groeien – meer op de uitgaven van hun bedrijf letten. Juist door een relatief klein leenbedrag wordt elk dubbeltje omgedraaid. Dit in tegenstelling tot grote leningen waarmee onnodige uitgaven worden gedaan.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp