Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Floryn (voorheen InvoiceFinance)

Bij Floryn kunt u een zakelijk krediet aanvragen tot 3.000.000 euro. U kunt ook terecht bij Floryn voor een financiering van 10.000 euro. De aanbieder wordt gekenmerkt door de snelle doorlooptijd van de financiering. Aanvragen worden meestal op dezelfde dag behandeld en binnen enkele werkdagen uitbetaald. In het verleden had Floryn de naam InvoiceFinance. Het product van Floryn is dusdanig gewijzigd (voorheen was het voornamelijk een factoring product), dat er met Floryn ook is gekozen voor een nieuwe naam.

De kosten van een krediet bij Floryn verschillen. De hoogte van de rente is namelijk afhankelijk van het risicoprofiel. Floryn heeft een jaarlijkse basisrente en een variabele rente. Dit heeft onder meer met geldstromen van het bedrijf, leeftijd van het bedrijf en vermogen van het bedrijf te maken. Hoe lager het risico, des te lager de maandelijkse kosten zullen zijn voor de lening.

Kosten van een krediet bij Floryn

Kredietlimiet Rente Looptijd
€ 10.000,- v.a. 3,6% p.j. maximaal 5 jaar
€ 3.000.000,- v.a. 3,6% p.j. maximaal 5 jaar

Scroll naar links om volledig tabel te zien

Vergelijk alle aanbieders

Voordelen

 • Uw cashflow verbetert aanzienlijk als u direct kunt beschikken over 85% van geld dat anders vastzit in uitstaande facturen.

 • U krijgt goed inzicht in uw debiteurenportefeuille door gebruik te maken van het online platform.

 • Het aanmelden is gratis en kost weinig tijd.

 • Flexibel: U kunt 1 factuur indienen, of allemaal. U kunt geld lenen wanneer u dat nodig hebt, anders leent u niets. En u kunt het contract dagelijks opzeggen.

 • U kunt uw bestaande bankrekening gebruiken voor een zakelijk krediet bij InvoiceFinance. Er is geen aparte bankrekening nodig.

Nadelen

 • Als u klant te laat betaalt, worden de kosten voor het financieren van de factuur aan u doorberekend over het restbedrag (1% per 30 dagen), zodat dat minder wordt.

 • De verantwoordelijkheid voor het indien nodig aanmanen van uw klant ligt nog steeds bij u.

 • De kosten zijn relatief hoger voor ondernemingen met lagere omzetten.

 • Inkomen van circa 5.000 euro per maand verplicht voor zakelijk krediet.

Wil je meer weten?

Ga nu naar de website van Floryn

Vergelijk aanbieders
Meer over Floryn

Werkwijze en voorwaarden

Anders dan bij andere kredietverstrekkers voert InvoiceFinance geen kredietcheck op uw onderneming uit. Het aanmelden is gratis en volledig online. Voor een aanmelding wordt u gevraagd om een aantal financiële gegevens van uw onderneming: recente cijfers, bankafschriften van de laatste drie maanden en een overzicht van openstaande debiteuren en crediteuren. U wordt op basis van de verstrekte gegevens beoordeeld, doorgaans binnen 24 uur.

 

Factoring

Als uw aanmelding bij InvoiceFinance is goedgekeurd, krijgt u toegang en een uitleg over het online platform. U kunt dan kiezen om 1 of al uw facturen te uploaden, en krijgt direct inzicht in de kosten. Na verwerking van de factuur wordt uw klant automatisch gevraagd om bevestiging. Zodra de bevestiging is ontvangen, betaalt InvoiceFinance u 85% van het factuurbedrag uit, minus de kosten. De klant kan op uw bedrijfsnaam betalen aan een speciale rekening. Na betaling van de factuur door de klant ontvangt u het restbedrag.

InvoiceFinance stuurt de factuur uit naam van uw bedrijf en is alleen verantwoordelijk voor de financiering van uw debiteurenportefeuille. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor of de facturen op tijd betaald worden. Betaalt een klant te laat, dan berekent InvoiceFinance de factureringskosten (gebaseerd op 1% van het factuurbedrag) door over het openstaande restbedrag, dat hierdoor vermindert. Zorg dus dat uw klanten op tijd betalen.

 

Flexibel krediet

Kiest u er voor om bij InvoiceFinance een flexibel zakelijk krediet aan te vragen, dan wordt uw aanvraag binnen 24 uur behandeld. Binnen een dag krijgt u het krediet op uw rekening gestort. Voor hoe veel geld u in aanmerking komt, is afhankelijk van de openstaande debiteuren.

Voor een zakelijk krediet tot 50.000 euro is het verplicht om de bankafschriften van de afgelopen zes maanden op te sturen. Ook wil InvoiceFinance een voorbeeld verkoopfactuur zien. Voor hogere kredieten zal gevraagd worden naar uw recente jaarcijfers en een actuele debiteuren-crediteurenlijst.

Voorwaarden factoring

 • Uitsluitend beschikbaar voor business-to-business ZZP- of MKB-bedrijven met een omzet vanaf € 100.000. Levering aan consumenten of export, of nog niet geleverde goederen of diensten, komen niet in aanmerking voor financiering.
 • U beschikt over recente financiële cijfers die zijn opgesteld door een accountant of een boekhoudpakket.
 • U heeft reeds naar tevredenheid producten of diensten geleverd aan de debiteur(en) in kwestie.
 • InvoiceFinance verlangt een eerste pandrecht op uw vorderingen.
 • u heeft werkkapitaal nodig dat vastzit voor 30, 60 of 90 dagen in facturen.

 

Voorwaarden zakelijke krediet

 • Uw bedrijf moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
 • U beschikt over een zakelijke rekening met daarop een omzet van circa 5.000 euro per maand
 • U heeft openstaande verkoopfacturen.

Andere aanbieders op Zakelijkgeld

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven

× Ik heb een vraag via WhatsApp