InvoiceFinance

InvoiceFinance heeft twee heel specifieke doelen: het financieren van uw onderneming door facturen te innen, ofwel factoring, en het verstrekken van zakelijke kredieten.

Aanvragen

U kunt 1 of meerdere facturen indienen, en vervolgens zal de klant automatisch gevraagd worden om een bevestiging. Na deze bevestiging, binnen 24 uur, krijgt u direct 85% van het factuurbedrag overgemaakt, minus een ingehouden bijdrage (gebaseerd op 1% van het factuurbedrag). Zodra de klant de factuur heeft voldaan, maakt InvoiceFinance het restbedrag over.

Zodra u zich aanmeldt en facturen uploadt, krijgt u direct inzicht in de kosten die het financieren van de factuur met zich meebrengt. InvoiceFinance zorgt ervoor dat uw geld grotendeels beschikbaar is meteen op de factuurdatum, en niet pas na 30, 60 of 90 dagen daarna. Ook kunt u met het online platform eenvoudiger een overzicht hebben over uw debiteuren. Anders dan andere factoring echter, handelt InvoiceFinance uit naam van uw onderneming, en bemoeit zich dus niet met de relatie tussen u en uw klanten.

Bij InvoiceFinance is het ook mogelijk om een zakelijk krediet aan te vragen. Hiervoor geldt een minimum bedrag van 5.000 euro en een maximum van 150.000 euro. Dit flexibele krediet maakt het mogelijk om geld op te nemen of af te lossen wanneer u dat wilt en wanneer u het nodig heeft.

Kosten van een krediet bij InvoiceFinance

Kredietlimiet Rente Looptijd Informatie
€ 5.000,- v.a. 0,9% max 3 mnd Vergelijk
€ 150.000,- v.a. 0,9% max 3 mnd Vergelijk

Kosten van factoring bij InvoiceFinance

Kredietlimiet Rente Looptijd Informatie
€ 1.000,- v.a. 1% max 90 dgn Vergelijk
€ 500.000,- v.a. 1% max 90 dgn Vergelijk

Voordelen

 • Uw cashflow verbetert aanzienlijk als u direct kunt beschikken over 85% van geld dat anders vastzit in uitstaande facturen.
 • U krijgt goed inzicht in uw debiteurenportefeuille door gebruik te maken van het online platform.
 • Het aanmelden is gratis en kost weinig tijd.
 • Flexibel: U kunt 1 factuur indienen, of allemaal. U kunt geld lenen wanneer u dat nodig hebt, anders leent u niets. En u kunt het contract dagelijks opzeggen.
 • U kunt uw bestaande bankrekening gebruiken voor een zakelijk krediet bij InvoiceFinance. Er is geen aparte bankrekening nodig.

Nadelen

 • Als u klant te laat betaalt, worden de kosten voor het financieren van de factuur aan u doorberekend over het restbedrag (1% per 30 dagen), zodat dat minder wordt.
 • De verantwoordelijkheid voor het indien nodig aanmanen van uw klant ligt nog steeds bij u.
 • De kosten zijn relatief hoger voor ondernemingen met lagere omzetten.
 • Inkomen van circa 5.000 euro per maand verplicht voor zakelijk krediet.

Werkwijze en voorwaarden van InvoiceFinance

Anders dan bij andere kredietverstrekkers voert InvoiceFinance geen kredietcheck op uw onderneming uit. Het aanmelden is gratis en volledig online. Voor een aanmelding wordt u gevraagd om een aantal financiële gegevens van uw onderneming: recente cijfers, bankafschriften van de laatste drie maanden en een overzicht van openstaande debiteuren en crediteuren. U wordt op basis van de verstrekte gegevens beoordeeld, doorgaans binnen 24 uur.

Factoring

Als uw aanmelding bij InvoiceFinance is goedgekeurd, krijgt u toegang en een uitleg over het online platform. U kunt dan kiezen om 1 of al uw facturen te uploaden, en krijgt direct inzicht in de kosten. Na verwerking van de factuur wordt uw klant automatisch gevraagd om bevestiging. Zodra de bevestiging is ontvangen, betaalt InvoiceFinance u 85% van het factuurbedrag uit, minus de kosten. De klant kan op uw bedrijfsnaam betalen aan een speciale rekening. Na betaling van de factuur door de klant ontvangt u het restbedrag.

InvoiceFinance stuurt de factuur uit naam van uw bedrijf en is alleen verantwoordelijk voor de financiering van uw debiteurenportefeuille. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor of de facturen op tijd betaald worden. Betaalt een klant te laat, dan berekent InvoiceFinance de factureringskosten (gebaseerd op 1% van het factuurbedrag) door over het openstaande restbedrag, dat hierdoor vermindert. Zorg dus dat uw klanten op tijd betalen.

Flexibel krediet

Kiest u er voor om bij InvoiceFinance een flexibel zakelijk krediet aan te vragen, dan wordt uw aanvraag binnen 24 uur behandeld. Binnen een dag krijgt u het krediet op uw rekening gestort. Voor hoe veel geld u in aanmerking komt, is afhankelijk van de openstaande debiteuren.

Voor een zakelijk krediet tot 50.000 euro is het verplicht om de bankafschriften van de afgelopen zes maanden op te sturen. Ook wil InvoiceFinance een voorbeeld verkoopfactuur zien. Voor hogere kredieten zal gevraagd worden naar uw recente jaarcijfers en een actuele debiteuren-crediteurenlijst.

Voorwaarden factoring

 • Uitsluitend beschikbaar voor business-to-business ZZP- of MKB-bedrijven met een omzet vanaf € 100.000. Levering aan consumenten of export, of nog niet geleverde goederen of diensten, komen niet in aanmerking voor financiering.
 • U beschikt over recente financiële cijfers die zijn opgesteld door een accountant of een boekhoudpakket.
 • U heeft reeds naar tevredenheid producten of diensten geleverd aan de debiteur(en) in kwestie.
 • InvoiceFinance verlangt een eerste pandrecht op uw vorderingen.
 • u heeft werkkapitaal nodig dat vastzit voor 30, 60 of 90 dagen in facturen.

Voorwaarden zakelijk krediet

 • Uw bedrijf moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
 • U beschikt over een zakelijke rekening met daarop een omzet van circa 5.000 euro per maand
 • U heeft openstaande verkoopfacturen.

Anderen bekeken