Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Knab

Knab is een Nederlandse online bank voor zelfstandig ondernemers. De bank streeft ernaar ondernemers financieel slimmer te maken. Voor eenmanszaken biedt Knab een zakelijke lening aan. Het leenbedrag is minimaal € 10.000 en maximaal € 100.000 en de lening heeft een looptijd van 6 tot 60 maanden. Bestaande klanten van Knab kunnen de lening eenvoudig aanvragen via de mobiele app of persoonlijke bankomgeving. Nieuwe klanten kunnen de zakelijke financiering binnen enkele minuten aanvragen via de website van Knab. U ontvangt binnen 48 uur een vrijblijvend voorstel dat 30 dagen geldig is. Gaat u daarmee akkoord? Dan wordt het geld binnen 24 uur op uw zakelijke rekening van Knab gestort. U lost de lening af middels wekelijkse lineaire aflossingen.

knab logo

Kosten van een lening bij Knab

Kredietlimiet Rente Looptijd
€ 10.000 Vanaf 8,39% op jaarbasis 6 - 60 maanden
€ 100.000 Vanaf 8,39% op jaarbasis 6 - 60 maanden

Scroll naar links om volledig tabel te zien

Vergelijk alle aanbieders

Voordelen

 • Leningen beschikbaar van € 10.000 tot € 100.000.

 • Nieuwe klanten van Knab profiteren van een tijdelijke actie. Als u nog geen klant bent bij Knab, ontvangt u het eerste jaar gratis Knab Zakelijk. Deze zakelijke rekening is noodzakelijk om de lening aan te kunnen vragen. Na het eerste jaar worden er maandelijks kosten in rekening gebracht.

 • De aanvraag is binnen enkele minuten aangevraagd en wordt na een persoonlijke intake binnen maximaal 48 uur beoordeeld.

 • Er wordt niet om zekerheden gevraagd.

 • Na akkoord staat het bedrag binnen 24 uur op uw zakelijke rekening van Knab.

 • U kunt na één maand onbeperkt boetevrij aflossen

Nadelen

 • Een zakelijke rekening van Knab is vereist. Om de zakelijke rekening aan te kunnen vragen heeft u Knab Zakelijk nodig. Nieuwe klanten van Knab ontvangen Knab Zakelijk het eerste jaar gratis. Daarna worden er maandelijks kosten in rekening gebracht.

 • Knab voert een BKR-toets uit.

 • Bij de aanvraag wordt er gekeken naar uw zakelijke banktransacties en recente aangifte inkomstenbelasting.

 • Er wordt een eenmalige afsluitvergoeding van € 300 in rekening gebracht.

Wilt u meer weten?

Ga naar de website van Knab

Vergelijk aanbieders
Meer over Knab

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze

Bestaande klanten van Knab kunnen de lening eenvoudig aanvragen via de mobiele app van Knab of de persoonlijke bankomgeving. Daar klikt u op het winkelmandje en kiest u voor ‘Knab Zakelijk Lenen’. Daarna dient u door te geven welke zakelijke rekening u wilt gebruiken. Vervolgens kunt u de aanvraag indienen, waarna u een link ontvangt om uw meest recente aangifte inkomstenbelasting aan te leveren. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u direct een definitief aanbod.

Als u nog geen klant bent van Knab, kunt u de lening aanvragen via het formulier op de website. Daar geeft u uw persoonsgegevens, bedrijfsgegevens en financiële gegevens door. Vervolgens geeft u aan hoeveel geld u wilt lenen en wat uw gewenste looptijd is. Daarna dient u uw meest recente aangifte inkomstenbelasting van 2022 of 2023 aan te leveren. Na 30 september wordt alleen nog de aangifte van 2023 geaccepteerd. Knab heeft bovendien inzicht nodig in de banktransacties van uw huidige zakelijke rekening(en) van de afgelopen 15 maanden. U dient deze aan te leveren in CAMT-formaat.

Zodra u de aanvraag heeft verzonden, neemt Knab binnen één werkdag telefonisch contact met u op voor een persoonlijke intake. De bank voert ook een BKR-toets uit. Nadat de intake is afgerond, alle vereiste documenten binnen zijn en uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u binnen maximaal 48 uur (twee werkdagen) een vrijblijvend voorstel. Dit aanbod is 30 dagen geldig en vervalt na deze periode.

Als u akkoord gaat met het aanbod, dient u binnen 30 dagen Knab Zakelijk te openen. Van deze zakelijke rekening zal Knab de aflossingen en rentebetalingen afschrijven. Als nieuwe klant betaalt nu tijdelijk het eerste jaar geen pakketkosten voor Knab Zakelijk. Na het eerste jaar brengt Knab wel kosten in rekening.

Nadat u de rekening heeft geopend, ontvangt u een definitieve overeenkomst die u binnen 30 dagen digitaal dient te ondertekenen. Daarna boekt Knab het leenbedrag binnen één werkdag over naar uw nieuwe zakelijke rekening.

De lening dient terugbetaald te worden middels wekelijkse lineaire aflossingen. Daarnaast betaalt u iedere week rente over uw nog openstaande schuld. De rentepercentages van Knab beginnen vanaf 8,39% op jaarbasis. De specifieke hoogte van uw vaste jaarrente wordt bepaald op basis van onder meer uw risicoprofiel en de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Het is bij Knab na de eerste maand mogelijk om onbeperkt boetevrij extra af te lossen.

Voorwaarden

 • Het bedrijf heeft de rechtsvorm eenmanszaak.
 • U bent minimaal 18 jaar oud.
 • Het bedrijf staat minstens 18 maanden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK).
 • Het bedrijf heeft een omzet van minimaal € 50.000.
 • U voldoet aan de acceptatiecriteria voor Knab Zakelijk.
 • U bent in het bezit van een Knab Zakelijk-rekening. Heeft u nog geen Knab Zakelijk? Dan ontvangt u de zakelijke rekening nu tijdelijk het eerste jaar gratis.

De lening mag alleen gebruikt worden voor zakelijke doeleinden, zoals de financiering van voorraad, debiteuren, inventaris, activa, uitbreiding en digitalisering. Het is niet toegestaan om de financiering te gebruiken om vastgoed te kopen, belasting te betalen en privé-investeringen te doen.

Andere aanbieders op Zakelijkgeld

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp