Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Zakelijke lening oversluiten = geld besparen

11 juli 2018

Heeft u meerdere zakelijke leningen afgesloten bij verschillende kredietverstrekkers? Of betaalt u een te hoge rente voor een huidige zakelijke lening? Dan kunt u veel geld besparen door deze leningen samen te voegen of over te sluiten. Vergelijk de verschillende kredietverstrekkers om te bepalen met welke zakelijke lening u het meeste geld kunt besparen.

Waarom oversluiten?

Misschien heeft u een zakelijke lening afgesloten op een moment dat de rente niet gunstig was. U betaalt dan veel meer rente dan nodig is. Wanneer u aan de voorwaarden voldoet, kunt u de huidige zakelijke lening oversluiten. U sluit dan één nieuwe lening af bij een andere kredietverstrekker. De nieuwe kredietverstrekker lost de bestaande leningen volledig voor u af. Bij sommige aanbieders is het ook mogelijk om een lopende lening of meerdere leningen over te sluiten naar doorlopend krediet. Voordat u een lening oversluit, dient u de gehanteerde algemene voorwaarden goed te lezen. De oude kredietverstrekker van uw huidige lening kan een boeterente van maximaal 1% rekenen waardoor uw financiële voordeel misschien teniet wordt gedaan. Een zakelijke lening oversluiten is niet altijd de voordeligste oplossing.

Vergelijk Nu

Zakelijke leningen samenvoegen

oversluiten of samenvoegen leningen vanaf 1%

Wanneer u meerdere zakelijke leningen heeft, kunt u het overzicht snel verliezen. Het is overzichtelijker als u deze leningen samen kunt voegen in één krediet. In de meeste gevallen zal u vanwege de scherpe rentes ook nog eens veel geld besparen. Let opnieuw goed op de geldende algemene voorwaarden die ervoor kunnen zorgen dat er een boeterente wordt opgelegd. Door het vervroegd aflossen van leningen loopt de kredietverstrekkers immers rente mis, door een boeterente wordt dit verlies ondervangen. Niet alle kredietverstrekkers rekenen boeterentes, sommige kredieten kunt u boetevrij aflossen. Door zakelijke leningen samen te voegen creëert u dus meer overzicht en bespaart u maandelijkse kosten.

Een persoonlijke lening oversluiten

Het is niet mogelijk om een persoonlijke lening over te sluiten naar een zakelijke lening of andersom. De kredietverstrekker hanteert voor persoonlijke en zakelijke leningen namelijk verschillende toetsingscriteria. Het is in veel gevallen wel mogelijk om een persoonlijke lening over te sluiten naar een goedkopere aanbieder. Het is dan echter wel van belang dat u aan de voorwaarden voldoet en kredietwaardig bent. Voor zelfstandigen is het vaak lastiger om een persoonlijke lening af te sluiten vanwege deze strenge voorwaarden.

De voordelen van een zakelijke lening oversluiten

Het loont om regelmatig de rentes van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Door een zakelijke lening over te sluiten, kunt u besparen op de rente. Wanneer u een lening oversluit kunt u daarnaast vaak de looptijd van een lening verkorten. Op die manier bespaart u niet alleen op de maandelijkse lasten, maar bent u ook nog eens eerder van de betalingsverplichting verlost. Een kortere looptijd maakt ook dat u over een kortere periode rente betaalt, waardoor u per saldo minder rentekosten kwijt bent.

Waar kunt u een zakelijke lening oversluiten?

Wilt u ook profiteren van de voordelen van het oversluiten of samenvoegen van een zakelijke lening? Op Zakelijkgeld.nl vindt u een overzicht van betrouwbare kredietverstrekkers bij wie u vandaag nog uw lening kunt oversluiten. Deze kredietverstrekkers bieden leningen aan tegen scherpe rentes en goede voorwaarden, zodat u vandaag nog kunt besparen op de kosten van uw zakelijke lening.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp