Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Buitenland

Naast een eigen bedrijf in Nederland kunt u ook een vestiging in het buitenland hebben. Als u graag in dit bedrijf wilt investeren en u zich richt op internationaal ondernemen of grotere internationale ambities hebt, kan het zijn dat u graag een lening voor deze vestiging wilt afsluiten. U vraagt zich nu vast af of het voor Nederlandse ondernemers mogelijk is om voor een buitenlandse zaak een lening af te sluiten bij een Nederlandse financieringspartij. Hieronder geven we antwoord op deze vraag, zodat u weet hoe het werkt om een lening af te sluiten als u internationaal zaken doet.

Kan ik met mijn buitenlandse bedrijf een lening afsluiten?

U kunt bij een bank een lening voor uw zaak aanvragen als u met uw bedrijf (ook) op de buitenlandse markt actief bent. De voorwaarde is dan wel dat uw onderneming een vestigingsadres in Nederland heeft. Daarbij wordt er in veel gevallen geëist dat u als aanvrager in Nederland woonachtig bent en beschikt over de Nederlandse nationaliteit, dan wel een geldige verblijfsstatus. Een controle van deze gegevens vindt dan ook altijd plaats bij het toetsen van uw aanvraag.

Voorwaarden

Wanneer u ook een zakelijke lening wilt afsluiten voor uw bedrijf in het buitenland, raden we u altijd aan om goed te kijken naar de voorwaarden. Zitten er eventuele haken en ogen aan het afsluiten van een zakelijke lening voor uw zaak in het buitenland? Lees altijd goed de regels door, zodat u precies weet met wie u in zee gaat en wat u kunt verwachten.

Vergelijk diverse verstrekkers

Als u op zoek bent naar een geschikte financieringspartij, kunt u via onze website eenvoudig de verstrekker vinden die voldoet aan uw wensen en eisen. Vul via de website de verschillende gegevens in en vind binnen de kortste keren een partij die voldoet aan uw wensen en eisen. Kijk altijd wel goed naar de eisen van de partij. Het kan zijn dat u soms niet genoeg informatie vindt op de website van een verstrekker over het afsluiten van een lening in het buitenland. Indien dit het geval is en u nog vragen heeft over het afsluiten van een zakelijke lening, kan het een goed idee zijn om even contact op te nemen met de desbetreffende partij. De adviseurs staan voor u klaar en kunnen u alles vertellen over het afsluiten van een zakelijke lening voor uw bedrijf in het buitenland.

Wat wilt u doen met uw bedrijf in het buitenland?

Voordat u een zakelijke lening voor uw bedrijf in het buitenland wilt afsluiten, raden we u zeker aan om goed op een rijtje te zetten waarom u een lening wilt afsluiten. Is de lening bedoeld voor de verbouwing van een pand? Wilt u investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen? Of wilt u geld investeren in de marketing van het bedrijf? U dient er rekening mee te houden dat de kosten in het buitenland anders kunnen zijn dan in Nederland. Het is daarom een goed idee om van tevoren offertes aan te vragen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u in Nederland voor een verbouwing 30.000 euro nodig heeft, terwijl u voor dezelfde verbouwing in een ander land maar 10.000 euro nodig heeft. Het is natuurlijk zonde als u meer geld leent dan u eigenlijk nodig heeft. Denk hier dus goed over na voordat u een overeenkomst aangaat.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp