Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Lenen zonder jaarcijfers

Het afsluiten van een zakelijke lening, is vaak niet iets wat u zomaar kunt doen. Vaak willen verstrekkers graag weten met wie ze in zee gaan om zo zekerheid te hebben dat u over de mogelijkheid beschikt om het geleende geld op den duur terug te betalen. Financieringspartijen vragen daarom vaak naar uw jaarcijfers. Maar wat als u geen jaarcijfers heeft, omdat uw bedrijf bijvoorbeeld nog geen jaar bestaat? Hoe kunt u dan alsnog een lening afsluiten?

Een zakelijke lening afsluiten

Wanneer u een zakelijke lening wilt afsluiten, dan kunt u dit doen bij verschillende aanbieders. Zo zijn er bijvoorbeeld banken of financieringspartijen waar u terechtkunt. Elke partij hanteert andere regels bij het verstrekken van een zakelijke lening. Het is namelijk niet alleen voor u als ondernemer een risico, ook de andere kant van de tafel heeft een risico aan het verstrekken van een zakelijke lening. Niet iedereen kan dus zomaar een zakelijke lening afsluiten, er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo is het allereerst belangrijk dat u geen achterstandscodering heeft bij het Bureau Krediet Registratie, oftewel het BKR. Verder is het van belang dat de onderneming waarvoor u een zakelijke lening wilt aanvragen staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bovendien willen veel verstrekkers weten wat de reden is van het aanvragen van een zakelijke lening.

Zakelijk lenen zonder jaarcijfers

Een ander punt waar veel financieringspartijen dus naar vragen, dat zijn uw jaarcijfers. Toch kan het in sommige gevallen voorkomen dat u geen jaarcijfers paraat heeft, bijvoorbeeld wanneer uw bedrijf nog niet zolang bestaat. Bij een aantal financieringspartijen kunt u dan niet een zakelijke lening aanvragen, maar bij andere partijen is dit wel het geval. Als u wilt weten bij welke financieringspartijen u terechtkunt voor het lenen van geld zonder jaarcijfers, dan raden we u aan om gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Door de optie ‘Ik wil lenen zonder jaarcijfers’ aan te vinken, verschijnen de partijen in beeld waar u terechtkunt voor het lenen zonder jaarcijfers. Bekijk altijd wel goed wat de voorwaarden zijn, om er zo zeker van te zijn dat u bij deze partij ook daadwerkelijk terechtkunt voor het afsluiten van een lening zonder jaarcijfers.

Beoordeling aan de hand van de cashflow

Wanneer u wilt lenen zonder jaarcijfers, dan houdt dit niet in dat u helemaal geen cijfers moet aantonen. Vaak beoordeelt een financieringspartij of u in aanmerking komt voor het op uw cashflow. Let erop dat u wel een minimum bedrag aan omzet geldt wanneer u een lening wilt afsluiten. Dit wordt vaak gecommuniceerd bij de voorwaarden. Bekijk dus altijd goed van te voren of uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet van de financieringspartij.

Waar kunt u terecht?

Er zijn diverse partijen waar u terechtkunt voor het lenen zonder jaarcijfers. Een bekende financieringspartij waar u terechtkunt voor het lenen zonder jaarcijfers is BridgeFund. BrideFund beoordeelt u niet op basis van uw jaarcijfers of bedrijfsplannen, maar beoordeelt uw aanvraag op basis van uw cashflow. U kunt het afsluiten geheel online regelen en u hoeft niet op locatie met iemand af te spreken. Bij deze partij kunt u terecht als u snel een lening wilt afsluiten. Wees u er altijd wel van bewust dat u niet te snel een lening wilt afsluiten. Vraag uzelf altijd af hoeveel u geld u nodig heeft om uw dromen te realiseren en naar wat voor een looptijd uw voorkeur uitgaat.

Voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan het lenen van zakelijk geld zonder jaarcijfers. Wanneer u bijvoorbeeld onlangs bent gestart met een bedrijf, heeft u natuurlijk geen jaarcijfers die u kunt laten zien. Als u aanklopt bij een partij waar u niet uw jaarcijfers hoeft te laten zien, kunt u toch in aanmerking komen voor het lenen van geld. Geld waarmee u mooie dingen kunt doen, zoals het aankopen van machines, materialen en bedrijfsmiddelen. Dit heeft u immers nodig om te kunnen groeien en om winst te maken. Om deze reden is het vooral voor starters dus een mooie kans om een bedrijf succesvol te laten maken.

Risico’s zakelijke lening

Vergeet niet dat er ook altijd risico’s verbonden zitten aan het afsluiten van een zakelijke lening. Wanneer u nog niet zo lang een eigen bedrijf heeft, is het een goed idee om eerst goed uit te zoeken in hoeverre de kans bestaat dat u het geld niet kan terugbetalen. Geld lenen kost immers altijd geld en het geleende bedrag zal u toch altijd op den duur terug moeten betalen. Bent u er haast zeker van dat u een goed plan heeft opgesteld en dat uw bedrijf een succes kan worden? Dan kunt u met een gerust hart een lening afsluiten. Wees u er wel van bewust van dat het om welke reden dan ook anders kan uitpakken. Er zit dus altijd een risico aan.

Ook kan het zo zijn dat u bijvoorbeeld privé schulden of financiële verplichtingen heeft. Wanneer u uw lening niet kunt terugbetalen, wordt er dan vaak beroep gedaan op uw privé vermogen en bezittingen. Heeft u een lening gekregen zonder BKR toetsing? En blijkt dat u uw aflossingsverplichtingen niet kunt nakomen? Houdt u er dan rekening mee dat dit hele vervelende gevolgen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de gedwongen verkoop roerende en onroerende goederen. Denk dus altijd goed na voordat u een overeenkomst voor een lening aangaat voor uw bedrijf.

Wanneer krijg ik mijn geleende bedrag?

Wanneer u kiest voor een verstrekker waar u geen jaarcijfers hoeft te laten zien, dan wil dit niet zeggen dat u uw geld eerder krijgt omdat u niet eerst uw cijfers moet aantonen. Vaak moet u bijvoorbeeld wel eerst uw cashflow bekijken. Doorgaans zit er dus geen verschil in hoe snel u uw geleende geld ontvangt. Het ligt er maar net aan bij welke verstrekker u aanklopt. Als u een aanvraag indient bij een bank of een financieringspartij dan wordt deze doorgaans binnen een dag of hooguit enkele dagen beoordeeld. Is deze aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u in de meeste gevallen binnen 24 uur het door u aangevraagde bedrag ontvangen. Let erop dat dit niet in elk geval zo is: soms wil een verstrekker nog meer informatie ontvangen.

Waar moet u op letten?

Wilt u ook graag een zakelijke lening afsluiten zonder jaarcijfers? Wij hebben een aantal tips voor u om het vinden van een geschikte lening een stuk makkelijker te maken:

1. U wilt dus een zakelijke lening afsluiten zonder jaarcijfers. Let erop dat u dan niet bij elke partij terechtkunt. Wanneer u snel inzichtelijk wilt hebben welke partijen er eventueel een lening willen verstrekken, raden wij u aan om gebruik te maken van onze handige filteroptie. Geef dus aan dat u specifiek op zoek bent naar een financieringspartij waarbij u niet uw jaarcijfers hoeft te laten zien. Dit scheelt alweer een hoop uitzoekwerk.

  1. Wat is de reden om geld te lenen? Stel een plan op. Wat wilt u precies met het geld en met welk bedrag kunt u uw plan verwezenlijken? Op deze manier zorgt u ervoor dat u niet te veel geld leent. Al het geld wat u leent, moet u immers ook allemaal met rente gaan terugbetalen. Daarom raden we u zeker aan om te kiezen voor een lening die daadwerkelijk aansluit op uw behoefte. Het kan helpen om vooraf offertes aan te vragen, zodat u inzichtelijk krijgt hoeveel geld u opzij moet zetten.3. Hoe langer de rente hoe beter. Maar is dit wel altijd zo? Let er altijd goed op de voorwaarden van een verstrekker. Zo kan een aanbieder misschien wel aangeven dat u daar terechtkunt voor een hele lage rente, maar dit kan altijd een tijdelijke aanbieding zijn waar u misschien maar eventjes van kunt profiteren.4. Welke tijd heeft u nodig om het geld terug te verdienen? Maak een inschatting en ga eventueel het gesprek aan met een adviseur. Zo kunt u beter bepalen wat de looptijd is van de lening. Maak altijd goede afspraken met de financier.
  2. Het is belangrijk om goed te letten op de boeteclausule. Dit is een extra prikkel waardoor u als ondernemer zich aan de afspraken houdt om het geleende geld terug te betalen. Het niet nakomen van een afspraak zorgt voor een boete. Mocht u bijvoorbeeld vervroegd willen aflossen dan is het fijn dat hier zo min mogelijk kosten voor in rekening worden gebracht. Dit kan erg veel geld schelen.
  3. Het lenen van geld blijft te allen tijde een risico. U weet immers nooit hoe het loopt. Toch is het wel belangrijk dat u zo zeker mogelijk bent van uw zaak.

Welke verstrekker past bij u?

Als u op zoek bent naar een partij waar u terechtkunt voor het afsluiten van een zakelijke lening, dan heeft u natuurlijk zelf ook wel een aantal eisen. Er zijn tegenwoordig zoveel partijen, dat u de keuze heeft uit enorm veel verstrekkers. Schrijf voor uzelf op wat u zoekt in een financieringspartij, want zo kunt u eerder door de bomen het bos zien. Maak gebruik van de handige zoekoptie via onze website. Geef aan wat voor een leenbedrag u ongeveer wilt betalen en wat de looptijd daarvan is. Vul de doorlooptijd in en geef aan dat u wilt lenen zonder jaarcijfers. Heeft u dit gedaan? Dan verschijnen de aanbieders in beeld die overeenkomen met uw wensen. Let erop dat de partij met de laagste rente niet meteen altijd het beste is voor u. Lees dus altijd goed de voorwaarden, zodat u zeker kunt zijn van wat u kunt verwachten.

Een contract afsluiten

Heeft u een partij gevonden die voldoet aan uw voorwaarden? Dan wordt u via onze website doorgestuurd naar de website van de verstrekker. U kunt de lening dus rechtstreeks afsluiten. Wij zijn geen tussenpartij, enkel een partij die de verschillende aanbieders naast elkaar zet. Voordat u een contract afsluit, is het een goed idee om uw gegevens goed te controleren. Klopt uw bedrijfsnaam? Staat het bedrag wat u wilt lenen op een juiste manier op papier? Is de juiste looptijd doorgegeven? Klopt de hoogte van de rente? Check, check, dubbelcheck.

Zodra u alles heeft gecontroleerd en uw aanvraag heeft ingediend, verschilt het per partij hoe snel u een reactie krijgt. De ene partij streeft ernaar om uw aanvraag binnen 24 uur te behandelen, terwijl dit bij een ander langer kan duren. Houdt u er altijd rekening mee dat het ontvangen van het geld altijd kan vertragen om bepaalde redenen. Het kan voorkomen dat een financier nog bepaalde papieren van u nodig heeft, waardoor het proces kan vertragen. Komt u er zelf niet helemaal uit of heeft u nog bepaalde vragen over het afsluiten van een zakelijke lening zonder jaarcijfers? Neem dan contact op met de financieringspartij en de specialisten hepen u verder, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Onafhankelijk

Maar wat is onze taak dan precies? Wij zetten speciaal voor u de verschillende partijen naast elkaar, zodat u overzichtelijk heeft welke verschillende partij het best voldoet aan uw eisen en wensen. Wij zijn een onafhankelijke partij en zetten enkel voor u de feiten op een rij. Let er wel altijd op dat de  rentepercentages en voorwaarden kunnen veranderen. Daarom houden we deze wijzigingen goed in de gaten.

Conclusie

Het afsluiten van een zakelijke lening zonder jaarcijfers, dat kan een dingetje zijn. Het kan lastig zijn om een partij te vinden die daadwerkelijk voldoet aan uw eisen en wensen en daarom kan het helpen om onze zoekfunctie te gebruiken. Wij proberen de informatie altijd zo duidelijk mogelijk op papier te zetten, zodat u meteen in grote lijnen ziet wat u kunt verwachten van een partij. Let er wel op dat u altijd goed de voorwaarden doorneemt van een verstrekker. Via de website van de partij kunt u alle details lezen. Bovendien is het altijd goed om de website te checken wat betreft het rentepercentage. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Het afsluiten van een zakelijke lening, is niet iets wat u dagelijks doet en u zit er vaak voor een langere tijd aan vast. Let dus altijd goed op wat u doet, schakel eventueel een adviseur in en bekijk samen de verschillende opties. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan en weet u goed waar u aan toe bent.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven

× Ik heb een vraag via WhatsApp