Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Lenen zonder jaarcijfers

Een zakelijke lening afsluiten is vaak niet iets dat u zomaar kunt doen. Vaak willen verstrekkers graag weten met wie ze in zee gaan om zo de zekerheid te hebben dat ze dat u over de mogelijkheid beschikt om het geleende geld op den duur terug te betalen. Financieringspartijen vragen daarom vaak naar uw jaarcijfers. Maar wat als u geen jaarcijfers heeft, omdat uw bedrijf bijvoorbeeld nog geen jaar bestaat? Hoe kunt u dan alsnog een lening afsluiten?

Een zakelijke lening afsluiten

Wanneer u een zakelijke lening wilt afsluiten, kunt u dit doen bij verschillende aanbieders. Zo zijn er bijvoorbeeld banken en financieringspartijen waarbij u terechtkunt. Elke partij hanteert andere regels voor het verstrekken van een zakelijke lening. Het is namelijk niet alleen voor u als ondernemer een risico om een lening af te sluiten. Ook de aanbieder loopt risico bij het verstrekken van een zakelijke financiering. Om deze reden kan niet iedereen zomaar een zakelijke lening afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo is het allereerst belangrijk dat u geen negatieve BKR-registratie heeft. Dit is een registratie bij het Bureau Krediet Registratie, oftewel het BKR. Dit bureau houdt bij of u wel of geen betalingsachterstanden heeft. U kunt ook een positieve bureau krediet registratie hebben. Verder is het van belang dat de onderneming waarvoor u een zakelijke lening wilt aanvragen staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bovendien willen verstrekkers weten waarom u een zakelijke lening wilt aanvragen.

Zonder jaarcijfers zakelijke lening aanvragen

Een ander punt waar veel financieringspartijen dus naar vragen zijn uw jaarcijfers. Het kan echter zijn dat u geen jaarcijfers paraat heeft, bijvoorbeeld omdat uw bedrijf nog niet zo lang bestaat. Bij een aantal financieringspartijen kunt u dan niet terecht. Deze eisen dat u deze cijfers wel heeft. Maar andere partijen sluiten wel zakelijke leningen zonder jaarcijfers af.

Als u wilt weten bij welke financieringspartijen u terechtkunt voor het leven van geld zonder jaarcijfers, raden we u aan om gebruik te maken van onze vergelijkingstool. Door de optie ‘Ik wil lenen zonder jaarcijfers’ aan te vinken, verschijnen de partijen in beeld waarbij u terechtkunt voor het lenen zonder jaarcijfers. Bekijk altijd wel goed wat de voorwaarden zijn, om er zo zeker van te zijn dat u bij deze partij daadwerkelijk terechtkunt voor het afsluiten van een lening zonder jaarcijfers.

Beoordeling aan de hand van de cashflow

Wanneer u wilt lenen zonder jaarcijfers, houdt dit niet in dat u helemaal geen cijfers hoef te tonen. Vaak beoordeelt een financieringspartij of u in aanmerking komt voor een lening op basis van uw cashflow. Bij veel partijen zult u een minimumbedrag aan omzet moeten hebben om een lening te kunnen afsluiten. Ook kunnen uw recente bankafschriften worden bekeken. Deze voorwaarde is vaak te vinden in de documenten op de website van de financieringspartij. Bekijk dus altijd goed van tevoren of uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet van de financieringspartij.

Waar kunt u terecht?

Er zijn diverse partijen waar u terechtkunt voor een zakelijke financiering zonder jaarcijfers. Een bekende financieringspartij waar u terechtkunt voor het lenen zonder jaarcijfers is BridgeFund. BridgeFund beoordeelt niet op basis van uw jaarcijfers of bedrijfsplannen, maar beoordeelt uw aanvraag op basis van uw cashflow. U kunt het afsluiten geheel online regelen en u hoeft niet op locatie met iemand af te spreken. Bij deze partij kunt u terecht als u snel een lening wilt afsluiten. Wees u er altijd wel van bewust dat u niet te snel een lening wilt afsluiten. Vraag uzelf altijd af hoeveel u geld u nodig heeft om uw dromen te realiseren en naar wat voor een looptijd uw voorkeur uitgaat.

Voordelen

Er zitten verschillende voordelen aan het lenen van zakelijk geld zonder jaarcijfers. Wanneer u bijvoorbeeld onlangs bent gestart met een bedrijf, heeft u natuurlijk geen jaarcijfers die u kunt laten zien. Ook kan dit handig zijn als u een negatieve registratie heeft. Als u aanklopt bij een partij waar u niet uw jaarcijfers hoeft te laten zien, kunt u dan toch in aanmerking komen voor het lenen van geld. Met dit geld kunt u mooie dingen doen, zoals het aankopen van machines, materialen en bedrijfsmiddelen. Deze middelen heeft u immers nodig om te kunnen groeien en om winst te maken. Om deze reden is lenen zonder jaarcijfers vooral voor starters dus een mooie kans om een bedrijf succesvol te maken.

Risico’s zakelijke lening

Vergeet niet dat het afsluiten van een zakelijke lening altijd gepaard gaat met risico’s. Wanneer u nog niet zo lang een eigen bedrijf heeft, is het een goed idee om eerst goed uit te zoeken in hoeverre de kans bestaat dat u het geld niet kan terugbetalen. Geld lenen kost immers altijd geld en het geleende bedrag zal u toch altijd op den duur moeten terugbetalen. Bent u er haast zeker van dat u een goed plan heeft opgesteld en dat uw bedrijf een succes kan worden? Dan zou u in principe met een gerust hart een lening kunnen afsluiten. Wees u er wel van bewust dat dit om welke reden dan ook anders uit kan pakken. Er zit dus altijd een risico aan.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u privé schulden of financiële verplichtingen heeft. Wanneer u uw lening niet kunt terugbetalen, wordt er vaak beroep gedaan op uw privévermogen en -bezittingen. Heeft u een lening zonder BKR-toetsing gekregen en blijkt achteraf dat u uw aflossingsverplichtingen toch niet kunt nakomen? Dan moet u er rekening mee houden dat dit hele vervelende gevolgen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de gedwongen verkoop van roerende en onroerende goederen. Denk dus altijd goed na voordat u een overeenkomst voor een lening voor uw bedrijf ondertekent.

Wanneer krijg ik mijn geleende bedrag?

Wanneer u voor een verstrekker kiest bij wie u geen jaarcijfers hoeft te laten zien, wil dat niet zeggen dat u uw geld eerder krijgt omdat u geen cijfers hoeft te tonen. Vaak moet de financierder eerst naar uw cashflow kijken. Doorgaans zit er dus geen verschil in hoe snel u uw geleende geld ontvangt. Het ligt er maar net aan bij welke verstrekker u aanklopt. Als u een aanvraag indient bij een bank of een financieringspartij, wordt deze doorgaans binnen een dag of hooguit enkele dagen beoordeeld. Is deze aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u in de meeste gevallen binnen 24 uur het door u aangevraagde bedrag ontvangen. Let erop dat dit niet in elk geval zo is; soms wil een verstrekker nog meer informatie ontvangen.

Waar moet u op letten?

Wilt u ook graag een zakelijke lening aanvragen zonder jaarcijfers? Wij hebben een aantal tips voor u om het vinden van een geschikte lening een stuk makkelijker te maken:

  1. U wilt dus een zakelijke lening afsluiten zonder jaarcijfers. Let erop dat u dan niet bij elke partij terechtkunt. Wanneer u snel inzichtelijk wilt hebben welke partijen eventueel een lening willen verstrekken, raden wij u aan om gebruik te maken van onze handige filteroptie. Geef dus aan dat u specifiek op zoek bent naar een financieringspartij waarbij u niet uw jaarcijfers hoeft te laten zien. Dit scheelt alweer een hoop uitzoekwerk.
  2. Wat is de reden om geld te lenen? Stel een plan op. Wat wilt u precies met het geld en met welk bedrag kunt u uw plan verwezenlijken? Op deze manier zorgt u ervoor dat u niet te veel geld leent. Al het geld dat u leent moet immers ook met rente worden terugbetaald. Daarom raden we u zeker aan om te kiezen voor een lening die daadwerkelijk aansluit op uw behoefte. Het kan helpen om vooraf offertes aan te vragen, zodat u inzichtelijk krijgt hoeveel geld u opzij moet zetten.
  3. Hoe langer de rente, hoe beter. Maar is dit wel altijd zo? Let altijd goed op de voorwaarden van een verstrekker. Zo kan een aanbieder misschien wel aangeven dat u daar terechtkunt voor een hele lage rente, maar kan het in praktijk gaan om een tijdelijke aanbieding waar u dus maar eventjes van kunt profiteren.
  4. Hoeveel tijd heeft u nodig om het geld terug te verdienen? Maak een inschatting en ga eventueel het gesprek aan met een adviseur. Zo kunt u beter bepalen wat de looptijd is van de lening. Maak altijd goede afspraken met de financier.
  5. Het is belangrijk om goed te letten op de boeteclausule. Dit is een extra prikkel waardoor u als ondernemer zich aan de afspraken houdt om het geleende geld terug te betalen. Het niet nakomen van een afspraak zorgt voor een boete. Mocht u bijvoorbeeld vervroegd willen aflossen, dan is het fijn dat hier zo min mogelijk kosten voor in rekening worden gebracht. Dit kan erg veel geld schelen.
  6. Het lenen van geld blijft te allen tijde een risico. U weet immers nooit hoe het loopt. Daarom is het belangrijk dat u zo zeker mogelijk van uw zaak bent.

Welke verstrekker past bij u?

Als u op zoek bent naar een partij waarbij u terechtkunt voor het afsluiten van een zakelijke lening, heeft u natuurlijk zelf ook wel een aantal eisen. Er zijn tegenwoordig zoveel partijen dat u de keuze heeft uit enorm veel verstrekkers. Schrijf voor uzelf op wat u zoekt in een financieringspartij, want zo kunt u eerder door de bomen het bos zien. Maak gebruik van de handige zoekoptie via onze website. Geef aan wat voor een leenbedrag u ongeveer wilt betalen en wat de looptijd daarvan moet zijn. Vul de doorlooptijd in en geef aan dat u wilt lenen zonder jaarcijfers. Heeft u dit gedaan? Dan verschijnen de aanbieders en zakelijke leningen in beeld die overeenkomen met uw wensen. Let erop dat de partij met de laagste rente niet meteen altijd het beste voor u is. Lees dus altijd goed de voorwaarden door, zodat u zeker weet wat u kunt verwachten.

Een contract afsluiten

Heeft u een partij gevonden die voldoet aan uw voorwaarden? Dan wordt u via onze website doorgestuurd naar de website van de verstrekker. U kunt de lening dus rechtstreeks afsluiten. Wij zijn geen tussenpartij, maar enkel een partij die de verschillende aanbieders naast elkaar zet. Voordat u een contract afsluit, is het een goed idee om uw gegevens goed te controleren. Klopt uw bedrijfsnaam? Staat het bedrag dat u wilt lenen op een juiste manier op papier? Is de juiste looptijd doorgegeven? Klopt de hoogte van de rente? Check, check, dubbelcheck.

Zodra u alles heeft gecontroleerd en u uw aanvraag heeft ingediend, verschilt het per partij hoe snel u een reactie krijgt. De ene partij streeft ernaar om uw aanvraag binnen 24 uur te behandelen, terwijl dit bij een andere partij langer kan duren. Houdt er altijd rekening mee dat het ontvangen van het geld altijd langer kan duren dan in eerste instantie werd aangegeven. Het kan voorkomen dat een financier nog bepaalde papieren van u nodig heeft, waardoor het proces kan vertragen. Komt u er zelf niet helemaal uit of heeft u nog bepaalde vragen over het afsluiten van een zakelijke lening zonder jaarcijfers? Neem dan contact op met de financieringspartij. De specialisten helpen u dan verder, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Onafhankelijk

Maar wat is onze taak dan precies? Wij zetten speciaal voor u de verschillende partijen naast elkaar, zodat u overzichtelijk heeft welke verschillende partijen het beste voldoen aan uw eisen en wensen. Wij zijn een onafhankelijke partij en zetten enkel voor u de feiten op een rij. Let er altijd goed op dat de rentepercentages en voorwaarden kunnen veranderen. Daarom houden we deze wijzigingen goed in de gaten.

Conclusie

Een bedrijfslening aanvragen zonder jaarcijfers kan een dingetje zijn. Het kan lastig zijn om een partij te vinden die daadwerkelijk voldoet aan uw eisen en wensen en daarom kan het helpen om onze zoekfunctie te gebruiken. Wij proberen de informatie altijd zo duidelijk mogelijk op papier te zetten, zodat u meteen in grote lijnen ziet wat u kunt verwachten van een partij. Let er wel op dat u altijd goed de voorwaarden van een verstrekker doorneemt. Via de website van de partij kunt u alle details lezen. Bovendien is het altijd goed om het rentepercentage te controleren op de website. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Het afsluiten van een zakelijke lening is niet iets dat u dagelijks doet en u zit er vaak voor een langere tijd aan vast. Let dus altijd goed op wat u doet, schakel eventueel een adviseur in en bekijk samen de verschillende opties. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan en weet u goed waar u aan toe bent.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp