Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
lening aanvragen zakelijk

Oversluiten

Zit u er aan te denken om uw lening over te sluiten? Dan houdt dit in dat u een lening afsluit bij een andere verstrekker dan de partij waar u nu een lening heeft lopen. Let erop dat wanneer u dit doet u rekening moet houden met een aantal belangrijke punten. We leggen het graag aan u uit.

Vind de lening die bij u past.

minimaal €5.000,- en maximaal €1.000.000.
Hoeveel geld kan ik lenen?
minimaal 1 maand en maximaal 60 maanden

Wat houdt een lening oversluiten in?

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent met de huidige partij waarbij u een persoonlijke lening, doorlopend krediet of zakelijke lening heeft afgesloten. Uw oog kan dan komen te vallen op een partij waarbij de zaken beter geregeld zijn. Als dit het geval is, kan het een goed idee zijn om uw lening over te sluiten tot één nieuwe lening. Een bestaande lening oversluiten kan voor uw bedrijf namelijk positief uitpakken. De nieuwe partij lost dan de huidige lening volledig voor u af en u kunt profiteren van de voorwaarden van uw nieuwe financieringspartij. Denk daarbij onder meer aan een eventueel lager rentepercentage en een minder lange looptijd van uw lening.

Is oversluiten altijd de goedkoopste oplossing?

Voordat u overgaat tot het oversluiten van een lening, is het altijd belangrijk dat u de algemene voorwaarden goed doorneemt. Uw oude verstrekker kan een boeterente van maximaal 1% in rekening brengen voor het oversluiten van de lening. Hierdoor is een zakelijke lening oversluiten dus niet altijd de goedkoopste oplossing, ook al is de rente bij de andere partij nog zo aantrekkelijk. Wilt u uw leningen oversluiten? Controleer dan van tevoren altijd goed of dit voor u wel zo goed uitpakt.

Hoe werkt oversluiten?

Wanneer u één of meerdere leningen oversluit tot één lening bij een andere verstrekker, is het belangrijk dat de nieuwe financieringspartij alles weet over uw huidige situatie. Vaak is het zo dat u online een aanvraagformulier moet invullen voor het oversluiten van uw lening. Hierna gaat de nieuwe partij kijken of u in aanmerking komt voor het afsluiten van een lening. Daarbij bekijken ze ook uw Bureau Krediet Registratie om te beoordelen of het verantwoord is om een nieuwe lening af te sluiten. Als de partij akkoord gaat, kunt u de nieuwe lening aflossen met de nieuwe voorwaarden. Let er dus wel op dat u in sommige gevallen een boeterente krijgt. Zo kan het oversluiten van een lening misschien wel veel goedkoper lijken, maar kan dit door de boete toch nadelig voor u uitpakken. Neem dus altijd eerst goed de voorwaarden van uw huidige lening door voordat u een beslissing maakt en uw lening laat oversluiten naar een andere partij. Een financieel adviseur kan u hier eventueel bij helpen.

Vind de geschikte partij

Als u een lening oversluit, is het noodzakelijk dat de voorwaarden van de nieuwe partij bij uw situatie passen. Voor het vinden van een partij die voldoet aan uw wensen en eisen, raden we u aan om gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool. Wij hebben een tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig en snel diverse partijen met elkaar kunt vergelijken. Zakelijkgeld.nl is zelf een onafhankelijke partij die enkel en alleen de feiten en voorwaarden op een rij zet. Wij kiezen dus geen partij en laten u alleen zien waar u uit kunt kiezen. U kunt geheel gratis gebruikmaken van de tool. Ziet u een partij die bij u past? Voor meer informatie wordt u doorverwezen naar de website van de desbetreffende verstrekker.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp