Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Zakelijk rekening courant krediet

Wat is een rekening courant krediet? Een rekening courant krediet is een zakelijke rekening met de mogelijkheid om rood te staan, het is dus geen zakelijke lening. U heeft dan met uw bank afgesproken dat je tot een bepaald bedrag rood mag staan. Rekening courant is dus een eufemisme voor rood staan. Bent u ondernemer? Vraagt u een rekening courant krediet aan bij een bank?  Uw rekening courant krediet is dan gekoppeld aan uw zakelijke rekening bij de bank.

Tot welk bedrag mag u rood staan?

Het tot een bepaalde limiet roodstaan is een afspraak met de bank.  Het bedrag verschilt zowel van persoon tot persoon als van bank tot bank. De bank beoordeelt of je in aanmerking komt voor een rekening courant krediet. De bank bepaalt ook de hoogte van het krediet .U kunt dus niet zelf uw rekening courant krediet berekenen. U kunt natuurlijk wel samen met de bank berekenen hoe groot u wisselende kredietbehoefte is.  De bank bepaalt dan of u in aanmerking komt voor een limiet die past bij uw wisselende kredietbehoefte. Bij het bepalen van de maximale limiet kijkt de bank onder andere naar de omzet van uw bedrijf. Heeft u een goed bedrijfsplan? Ook dat heeft waarschijnlijk invloed op de met de bank af te spreken limiet.

Hoe werkt een rekening courant krediet?

Spreekt u met uw bank af dat u rood mag staan op uw zakelijke rekening? Dan heeft u een rekening courant. De looptijd van een rekening courant krediet staat niet vast. Staat u rood? Dan betaalt u rente, dit is vaak variabele rente Je kunt ook geld storten. Dan betaalt u minder rente omdat u uw opgenomen krediet daarmee weer gedeeltelijk aflost. Uw maandlasten liggen dus niet vast. Immers, uw maandlasten zijn afhankelijk van het bedrag dat u rood staat en van de rentestand.

Waarvoor gebruikt u een rekening courant krediet?

Ondernemingen hebben een wisselende kredietbehoefte. Als ondernemer moet u geregeld betalingen doen. Gelukkig worden er ook geregeld betalingen op uw rekening bijgeschreven. Staat er niet genoeg geld op uw zakelijk rekening? Dan kan uw rekening courant krediet worden gebruikt om bijvoorbeeld uw openstaande facturen, uw vaste en variabele lasten of uw personeel. Ontwikkelt uw onderneming zich positief? Komt er vaak meer geld binnen dan dat u moet betalen? Dan maakt u minder gebruik van uw krediet. Uw maandlasten worden dan ook lager. Immers, u betaalt alleen rente over het deel van het rekening courant krediet dat u daadwerkelijk gebruikt.

Een rekening courant krediet heeft voor- en nadelen

Een zakelijk rekening courant krediet heeft enkele voordelen. U kunt op deze manier snel geld lenen. Bovendien is het niet nodig om een apart financieel product zoals zakelijke financiering af te sluiten om, indien nodig, over extra geld te kunnen beschikken. Het is een soort flexibel krediet. Nadelen heeft deze rekening ook.  Het belangrijkste nadeel is dat de rente die u betaalt voor rood staan is vaak aanzienlijk hoger dan de rente die u betaalt voor een lening of een doorlopend krediet.

Aanvragen van een rekening courant krediet

Aanvragen van een zakelijk rekening courant krediet kunt u doen bij de bank. Een zoektocht op internet maakt echter duidelijk dat er ook online kredietverstrekkers zijn waar u een rekening courant kunt aanvragen. Online aanvragen neemt niet meer dan enkele minuten in beslag, Voldoet u aan de de door de aanbieder van het rekening courant krediet gestelde eisen? Dan krijgt u doorgaans binnen 24 uur te horen of u in aanmerking komt. Zo ja, dan kunt u enkele dagen later, wanneer u dat wilt, met een klik geld opnemen.  

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp