ING Zakelijke Rekening

De marktleider in zakelijke rekeningen voor kleine ondernemers is een van de Nederlandse grootbanken: ING.  Dit komt onder andere door de relatief lage tarieven, zeker in vergelijking met de andere grootbanken. Voor ondernemers jonger dan een jaar biedt ING het Starterspakket, wat aantrekkelijke voordelen met zich meebrengt. Na 6 maanden kunt u kiezen om uw bankzaken onder te brengen in een Ondernemerspakket. ING is niet de goedkoopste zakelijke rekening. (startende) Ondernemers kunnen mogelijk terecht bij Knab Zakelijk

Vergelijk alle rekeningen

Voordelen

  • Aantrekkelijke kortingen en acties voor beginnende ondernemers.
  • De mogelijkheden van een grootbank voor relatief voordelige kosten.
  • Veel mogelijkheden om uit te breiden, bijvoorbeeld een betaalautomaat-pakket of een buitenlandse valuta-rekening.

Nadelen

  • Kantoorbezoek nodig voor het afsluiten van een zakelijke rekening.
  • Geen creditrente op betaalrekening.

Alle kosten van de rekening

Jaarlijkse kosten pakket12 x € 9,90 = € 118,80*
BetaalpasInbegrepen in pakket (€ 1,25 per maand)
Tweede betaalpas12 x € 1,25 = € 15; € 8 vervangende pas
InternetbankierenInbegrepen in pakket (€ 3,75 per maand)
Girale bijschrijving€ 0,10**
Girale afschrijving€ 0,10**
Kosten incasso (bij)€ 0,11**
Kosten incasso (af)€ 0,11**
Extra betaalrekening12 x € 4,90 = € 58,80
Creditcard€ 37,50 (vergelijk alle creditcards)
Gebruik betaalpas in eurozoneGratis
Gebruik betaalpas buiten eurozone€ 2,25 per transactie + 1,10%
Creditrente betaalrekening0 %
Debetrente betaalrekeningVariabel
Koppeling met boekhoudpakketGratis

* Als u de eerste 6 maanden een Starterspakket heeft, zijn die gratis.
** Het Starterspakket biedt de eerste 6 maanden gratis efficiënt betalingsverkeer. Wat de ING tot efficiënt betalingsverkeer rekent, vindt u op de pagina met het kostenoverzicht van de ING.

Veel gestelde vragen

Voor wie is een zakelijke rekening bij ING geschikt?

De ING biedt het Ondernemerspakket aan voor MKB en kleine ondernemers. Startende ondernemers die minder dan een jaar bestaan, profiteren bovendien van extra voordeel met het Starterspakket. Doordat u met het Ondernemerspakket toegang hebt tot vrijwel alle zakelijke producten van ING, is dit pakket voor de meeste ondernemers in dit segment geschikt. Ook is de ING als grootbank een goede partner voor grote ondernemingen.

Hoe open ik een zakelijke rekening bij ING?

Om een zakelijke rekening bij de ING te openen, vraagt de ING u om langs te komen op één van hun filialen. U kunt een afspraak maken en online al de nodige gegevens voorinvullen. Het is ook mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen bij een ING-filiaal. Neem bij uw bezoek een geldig identiteitsbewijs en uw KvK-nummer mee.

Kan ik me bij ING ook verzekeren?

Ja. ING biedt het dagelijks opzegbare Zekerheidspakket voor ondernemers, met aantrekkelijke pakketkortingen, om de belangrijkste risico’s voor uw onderneming af te dekken.

Mag ik bij ING rood staan op mijn zakelijke rekening?

Als u debiteuren of voorraden moet financieren en uw saldo is niet toereikend, kunt u bij ING een rekening courant krediet aanvragen. Dit krediet heeft een looptijd van een jaar waarbinnen u tot een maandelijks aflopende limiet rood mag staan op uw zakelijke betaalrekening. Hierover wordt marktconform rente berekend. Ongeoorloofd rood staan kost 14 % aan rente.

Kan ik contant geld storten bij ING?

U kunt contant geld storten bij ieder ING-kantoor of servicepunt. Dat kan tijdens openingstijden via een stortautomaat, en 24/7 via een sealbagkluis. ING biedt ook een Pin Pakket Compleet als u ook pinbetalingen wilt accepteren.

Anderen bekeken