Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Traditionele Factoring

Wanneer u een eigen bedrijf heeft, dan hoort de administratie daar ook bij. Dat is niet voor iedereen een favoriet onderdeel. Denkt u daar ook zo over? Heeft dan wel eens aan traditionele factoring gedacht? U besteedt uw debiteurenbeheer volledig uit en hoeft zelf niet meer aan openstaande facturen te denken. Hoe dat werkt? Wij leggen het graag aan u uit.

Wat is traditionele factoring?

Bij traditionele factoring geeft u uw volledige debiteurenbeheer uit handen aan een factoringmaatschappij. Vaak hanteren dit soort bedrijven wel een voorwaarde dat uw bedrijf minimaal 3 jaar bestaat. U betaalt factoring bedrijven een vast bedrag van uw omzet of een klein percentage daarvan. Traditionele factoring wordt ook wel gezien als een andere optie voor een bancaire lening in tegenstelling tot een doorlopend krediet. De kosten van traditionele factoring zijn niet heel hoog, vaak tussen de 1 en 2 procent. Het enige is wel dat het risico bij u ligt, niet bij de factoringmaatschappij.

Wat is het verschil tussen traditionele factoring en andere soorten factoring?

Er is onderscheid tussen de verschillende soorten factoring. Zo draagt u bij de traditionele factoring zelf het risico. Er wordt gekeken naar uw omzet, terwijl dat bij bijvoorbeeld American factoring niet het geval is. Ook bij reverse factoring wordt niet naar uw omzet gekeken, maar kijkt de maatschappij naar de kredietwaardigheid van de debiteur. Bij traditionele factoring besteedt u uw hele debiteurenbeheer uit. Bij American factoring kunt u kiezen hoeveel en wat u uitbesteedt. Daarnaast zit je bij deze vorm van factoring vast aan een langere contracten en een langere betaaltermijn, terwijl dat bij andere soorten factoring niet altijd hoeft. Deze soort factoring past met name goed bij MKB of grootbedrijven. Waar je bij reverse factoring en American factoring vaak al direct 100 procent uitbetaald krijgt, is dit bij traditionele factoring rond de 80 à 90 procent. De rest, minus een percentage van de omzet, wordt betaald na het volledig betalen van de factuur door de afnemer.

Wat zijn de voordelen en nadelen van traditionele factoring?

Er zitten natuurlijk voor- en nadelen aan traditionele factoring. Welke dat zijn kunt u hieronder lezen.

Voordelen

  • Relatief lage kosten vergeleken met American factoring en reverse factoring;
  • Minder strenge eisen naar debiteuren.

Nadelen

  • U moet voldoen aan een omzeteis;
  • Vaak moet je bedrijf meer dan 3 jaar bestaan;
  • U bent gebonden aan een contract van een langere looptijd;
  • Het risico ligt bij u.

Samenvattend

  • Uw bedrijf bestaat minimaal 3 jaar;
  • 80-90% direct (binnen 24 uur) uitbetaald;
  • Langlopend contract;
  • Risico ligt bij u;
  • U besteed uw hele debiteurenadministratie uit;
  • Kosten: klein percentage (1-3%) of vast bedrag van uw omzet.

Aanbieders vergelijken

Weet u nog niet met welke partij u in zee wilt gaan, of welke soort factoring bij uw onderneming past? Het is natuurlijk best lastig om een juiste keuze te maken, zeker omdat er verschillende vormen van factoring zijn. Op onze website kunt u offertes aanvragen bij meerdere partijen. Zo ziet u welke factoring bedrijven welke voordelen heeft. Zo weet u gelijk welke maatschappij en welke vorm van factoring het best bij u past.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp