Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
lening aanvragen zakelijk

Oversluiten

Zit u er aan te denken om uw lening over te sluiten? Dan houdt dit in dat u een lening afsluit bij een andere verstrekker dan de partij waar u nu een lening heeft lopen. Let erop dat wanneer u dit doet u rekening moet houden met een aantal belangrijke punten. We leggen het graag aan u uit.

Vind de lening die bij u past.

minimaal €5.000,- en maximaal €1.000.000.
Hoeveel geld kan ik lenen?
minimaal 1 maand en maximaal 60 maanden

Wat houdt oversluiten in?

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent met de huidige partij waar u een lening afsluit en uw oog valt op een partij waar het wél beter geregeld is. Als dit het geval is dan kan het een goed idee zijn om uw lening over te sluiten. Het oversluiten van een lening kan soms voor uw bedrijf positief uitpakken. De nieuwe partij lost dan de huidige lening volledig voor u af en u kunt profiteren van de voorwaarden van uw nieuwe financieringspartij. Denk bijvoorbeeld aan een lagere rentepercentage en een minder lange looptijd van uw lening.

Is oversluiten altijd de goedkoopste oplossing?

Voordat u overgaat tot het oversluiten van een lening, is het altijd belangrijk dat u de algemene voorwaarden goed leest. Uw oude verstrekker kan een boeterente van maximaal 1% rekenen. Hierdoor is een zakelijke lening oversluiten dus niet altijd de goedkoopste oplossing, ook al is de rente bij de andere partij nog zo aantrekkelijk. Controleer dit dus altijd goed van te voren.

Vind de geschikte partij

Voor het vinden van een partij die wél voldoet aan uw wensen en eisen, raden we u aan om gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool. Wij hebben een tool ontwikkeld waarmee u eenvoudig en snel diverse partijen met elkaar kunt vergelijken. ZakelijkGeld.nl is zelf een onafhankelijke partij dat enkel en alleen de feiten en voorwaarden op een rij zet. Wij kiezen dus geen partij en laten u alleen zien waar u uit kunt kiezen. U kunt geheel gratis gebruikmaken van de tool. Ziet u een partij die bij u past? Voor meer informatie wordt u doorverwezen naar de website van de desbetreffende verstrekker.

Hoe werkt oversluiten?

Wanneer u uw lening wilt oversluiten naar een andere verstrekker dan is het belangrijk dat de nieuwe financieringspartij alles weet over uw huidige situatie. Vaak is het zo dat u online een aanvraagformulier moet invullen voor het oversluiten van uw lening. Hierna gaat de nieuwe partij kijken of u in aanmerking komt voor het afsluiten van een lening. Als ze hierop akkoord geven dan kunt u de nieuwe lening aflossen met de nieuwe voorwaarden. Let er dus wel op dat u in sommige gevallen dus een boeterente krijgt. Zo kan het oversluiten van een lening misschien wel veel goedkoper lijken, maar als u een boete moet betalen dan kan dit toch nadelig voor u uitpakken. Neem dus altijd eerst goed alle voorwaarden door van uw huidige lening, voordat u een beslissing maakt en uw lening laat oversluiten naar een andere partij. Een financieel adviseur kan u hier eventueel bij helpen.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven

× Ik heb een vraag via WhatsApp