Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
Zakelijkgeld.nl - Factoring vergelijken
Ontdek de mogelijkheden van zakelijk krediet

Zakelijk krediet

Heeft u een eigen onderneming en wilt u graag investeren in voorraden, inventaris of debiteuren? Dan biedt een zakelijk krediet de uitkomst.

 • Zakelijk krediet tot € 10.000.000
 • In 3 simpele stappen aanvragen

Start uw aanvraag

minimaal €5.000,- en maximaal €100.000.000.
Start uw aanvraag

Met een zakelijk krediet heeft u altijd ruimte beschikbaar op uw rekening. U mag zelf beslissen of u het geld ook daadwerkelijk opneemt. U sluit een zakelijk krediet af tegen een variabele rente. Binnen een kredietlimiet dat u met de verstrekker heeft afgesproken kunt u het flexibel geld opnemen en boetevrij aflossen. Na elk jaar bekijkt de financieringspartij wat de financiële gezondheid is van uw bedrijf en wordt de rente aangepast op de situatie.

ZakelijkGeld.nl helpt u met het kiezen van een zakelijk krediet dat perfect past bij uw situatie. Vergelijk eenvoudig en snel diverse aanbieders en vind een optie die aansluit op uw wensen en eisen.

Zakelijk krediet afsluiten?

Het afsluiten van zakelijk krediet kan niet zomaar. Als u zakelijk krediet wilt afsluiten dan is het belangrijk dat u van te voren aangeeft wat de reden is van het afsluiten van zakelijk krediet. Waarom heeft u extra ruimte nodig op uw rekening? Denk hier goed over na en stel een plan op, want zo gaat een verstrekker eerder akkoord en kunt u sneller uw wensen uitvoeren en dus investeren in uw bedrijf.

Wanneer u een aanvraag doet voor zakelijk krediet dan zal de financier u vaak een aantal vragen stellen:

 • Wat doet uw bedrijf?
 • Om welke reden vraagt u het zakelijk krediet aan?
 • Waarom is het veilig om in uw onderneming te investeren?

Denk goed na over deze vragen en vergeet niet om zo duidelijk mogelijk te communiceren, want verstrekkers willen graag zoveel mogelijk informatie verkrijgen. Stel dus altijd van te voren een goed plan op en werk deze uit. Op deze manier krijgt u eerder groen licht van een financieringspartij en beschikt u dus eerder over het geld waarmee u uw facturen kunt betalen of kunt investeren in uw bedrijf.

Startende ondernemers

Bent u een startende ondernemer? Dan kan het zo zijn dat u in het begin nog niet over het kapitaal beschikt dat u eigenlijk wenst. Om als bedrijf te kunnen groeien is het wel belangrijk dat u investeringen doet. Hoe komt u toch aan het geld om te investeren in uw bedrijf? Starters kunnen een zakelijk krediet aanvragen. Let erop dat het per aanbieder verschilt wat de voorwaarden zijn van het aanvragen van een zakelijk krediet. Kijk hier dus goed naar als u een zakelijk krediet wilt aanvragen. Daarnaast kunt u niet met elke partij in zee gaan als u een zakelijk krediet wilt afsluiten.

Maximaal leenbedrag

Hoeveel geld u kunt lenen? Dat hangt van een aantal factoren af. Vaak heeft een kredietverstrekker een budget dat ze maximaal uitgeven. De meeste kredietverstrekkers werken met een minimaal en een maximaal bedrag dat u kunt lenen. Echter wil het niet meteen zeggen dat u ook in aanmerking komt voor dit maximale bedrag. Zo bekijkt de geldverstrekker wat de omzet van uw onderneming is en hoe hoog uw aflossingsverplichting maximaal kan zijn. Wilt u de looptijd van 1 jaar verlengen? Dan wordt er elk jaar opnieuw gekeken naar de financiële gezondheid van uw bedrijf. Bovendien is het belangrijk om te weten dat ook het rentepercentage wordt aangepast. Let hier dus altijd goed op.

Voordelen

Het aanvragen van een zakelijk krediet kan veel voordelen opleveren voor uw bedrijf. Met het zakelijk krediet kunt u bijvoorbeeld uw lopende facturen betalen wanneer u hier even geen geld voor heeft, de voorraad aanvullen, inventaris aanschaffen en ga zo maar verder. Daarbij geldt dat u alleen rente hoeft te betalen over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Het geld staat klaar op de bank, maar u hoeft niet alles op te nemen. Let erop dat het wel belangrijk is om een goed plan op te stellen. U wilt natuurlijk dat u geen problemen ondervind met het terugbetalen van het geleende geld en dat u zelfs winst maakt dankzij uw nieuwe investering.

Risico’s

Vergeet niet dat het afsluiten van zakelijk krediet ook een risico met zich meebrengt. Wij raden u daarom aan om alleen geld te lenen als u ervan overtuigd bent dat u in staat bent om het geleende geld ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen. Kunt u uw aflossingsverplichtingen voor het geleende bedrag niet nakomen? Dit kan altijd gebeuren, ook al verwacht u dit niet. Zo kunt u bijvoorbeeld onverwachts ziek worden, kampt u met tegenvallende resultaten of zijn er ineens onverwachte kosten zoals bijvoorbeeld de reparatie van een machine of dergelijke. Dit is niet alleen voor u een risico, maar ook voor de geldverstrekker. Om het risico zoveel mogelijk in te perken, zijn er sommige geldverstrekkers die een pandrecht vestigen. Dit houdt in dat een bedrijf goederen in zekerheid aangeeft. Voor een financieringspartij betekent dit dat ze de goederen van het bedrijf mogen betalen indien ze de schulden niet kunnen betalen. Middels een ondertekening en registratie kan deze overeenkomst worden aangegaan.

Kosten

Geld lenen kost geld. Het is belangrijk om dit te onthouden. Met welke kosten u rekening moet houden? Dat kunnen we helaas niet precies zeggen, aangezien elke situatie anders is en de rente van de aanbieders verandert en verschilt. Wilt u toch inzicht krijgen met welke kosten u rekening moet houden? We leggen het aan u uit.

 • Rente: u betaalt altijd rente over het bedrag dat u opneemt bij een zakelijke lening. Wat het rentepercentage is voor zakelijke leningen, dat verschilt per aanbieder. Bekijk dit dus altijd goed.
 • Servicekosten: veel partijen brengen een percentage servicekosten in rekening voor het afsluiten van een zakelijk krediet. Vaak is dit niet een hoog percentage, maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden.
 • Kredietprovisie: naast de variabele rente moet u bij een zakelijke lening een kredietprovisie betalen. Dit moet omdat het geld beschikbaar wordt gehouden, zodat u dit op elk moment kunt opnemen. De hoogte van de kredietprovisie is afhankelijk van de hoogte van uw maximale kredietlimiet.
 • Contractuele wijzigingen: moeten er aanpassingen worden gedaan in het contract? Bijvoorbeeld wanneer er veranderingen plaatsvinden binnen uw zakelijke situatie? Er zijn dan ook kosten verbonden aan het aanpassen van het contract. Denk bijvoorbeeld aan de persoon die aansprakelijk is voor het krediet of een verhuizing.

Het opstellen van een contract

Wanneer u een zakelijke lening afsluit dan ontvangt u een contract dat helemaal past bij uw situatie. In het contract worden over het algemeen de volgende punten opgenomen:

 • Hoogte maximale bedrag
 • Rentepercentage
 • Looptijd van het zakelijke krediet
 • Pandrecht

Hoogte maximale rentebedrag: dit staat voor de hoogte van het bedrag wat u heeft afgesproken met de renteverstrekker. Check altijd of het maximale rentebedrag in het contract het juiste rentebedrag is wat u heeft afgesproken met de verstrekker. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Om het maximale rentebedrag vast te stellen wordt er gekeken naar diverse punten:

 • Basisrente. de kosten voor het inkopen van geld op de geldmarkt.
 • Kapitaalkosten: het is belangrijk dat een financier van een zakelijke lening altijd een buffer heeft. Hiervoor moeten dus kosten gemaakt worden.
 • Marge: de winst die verstrekker maakt. Er wordt vaak een deel van de winst geïnvesteerd in het bedrijf, terwijl het andere deel wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders van de verstrekker.
 • Operationele kosten: het personeel, de systemen, het kantoor en andere vaste kosten die de financieringspartij moet betalen.
 • Risicokosten: ook voor de verstrekkers is het een risico om het zakelijke krediet te verstrekken. Daarom worden er risicokosten meegenomen in het rentepercentage. Hoe hoog dit percentage is hangt af van het risicoprofiel van uw onderneming. Hoe beter een bedrijf er op financieel gebied voor staat, hoe lager de risicokosten zijn.

Rentepercentage: de hoogte van de rente uitgedrukt in procenten. Controleer altijd of het percentage klopt, want de hoogte van de rente wil nog weleens verschillen.

Totale looptijd van het krediet: de totale looptijd van het zakelijk krediet staat voor de tijdsduur van de overeenkomst die u aangaat. Dit houdt in dat u het opgenomen geld binnen het afgesproken termijn moet terugbetalen. Let erop dat het per verstrekker verschilt wat voor een looptijd u kunt afspreken.

Pandrecht: een bepaalde zekerheid voor de financieringspartij. Wanneer iemand geld leent van een financier dan kan de financier terugvallen op het pandrecht om alsnog het geld te ontvangen.

Wanneer kan ik mijn krediet opnemen?

Een kredietaanvraag wordt vaak binnen een dag of hooguit enkele dagen beoordeeld. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd kunt u in de meeste gevallen binnen 24 uur bij het bedrag dat u maximaal wilt lenen. Let erop dat een verstrekker in sommige gevallen meer informatie wilt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemingsplan. Hierdoor kan het langer duren tot het geleende bedrag wordt uitgekeerd.

Welke kredietverstrekker past bij u?

Elke onderneming is anders en elke situatie verschilt. Aangezien er heel veel financieringspartijen zijn waar u terechtkunt voor het afsluiten van een zakelijk krediet, is het lastig om een keuze te maken tussen de diverse verstrekkers. Wij maken het voor uzelf graag zo eenvoudig mogelijk en daarom kunt u op onze website terecht voor het vergelijken van zakelijk krediet.

Wij hebben een handige zoekfunctie op onze website waar u gebruik van kunt maken als u een zakelijk krediet wilt afsluiten. Geef aan wat voor een leenbedrag u ongeveer wilt betalen en wat de looptijd daarvan is. Heeft u nog andere wensen, zoals boetevrij aflossen? Geef dit dan ook aan. Heeft u alle informatie ingevuld? Dan verschijnen de aanbieders in beeld die matchen met uw eisen. Vanzelfsprekend staat de hoogte van de rente aangegeven op dit moment. Daarnaast vindt u een cijfer hoe andere ondernemers de bank of kredietverlener beoordelen. Lees altijd wel de diverse voordelen, want zo kunt u er zeker van zijn wat u kunt verwachten.

Heeft u een geschikte partij gevonden waar u graag mee in zee wilt? Dan wordt u via onze website doorgestuurd naar de website van de verstrekker. Het aanvragen van een zakelijk krediet doet u dus rechtstreeks bij de financieringspartij die staat aangegeven op onze website. Wees u er dus van bewust dat enkel een partij zijn die de verschillende aanbieders naast elkaar zet. Bekijk altijd goed wat de voorwaarden zijn van de verstrekker en lees u altijd in voordat u een contract afsluit.

Wanneer u een aanvraag wilt indienen bij de verstrekker dan is het belangrijk dat u goed uw gegevens controleert. Heeft u een aanvraag verzonden? Het verschilt per partij hoe snel u een reactie ontvangt. Zo vermelden sommige aanbieders online dat u binnen 24 uur na uw aanvraag uw geld ontvangt. Let erop dat dit niet het geval is bij elke partij, dus kijk altijd goed naar de voorwaarden. Daarbij kan het altijd voorkomen dat het langer duurt tot u bepaalde papieren heeft. Heeft u nog bepaalde vragen of wilt u gewoon meer weten over het afsluiten van een zakelijk krediet? Neem dan altijd contact op met de verstrekker die u op het oog heeft. De specialisten staan voor u klaar en helpen u verder zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Onafhankelijk

Zakelijkgeld.nl is een onafhankelijke partij. Wij zetten voor u eerlijk op een rij zetten wat de verschillende verstrekkers aanbieden. Zo weet u dus precies welke aanbieder het beste bij u past. Rentepercentages en voorwaarden kunnen veranderen, houden we deze wijzigingen goed in de gaten en werken we dit bij op onze website zodat u niet ineens voor verrassingen komt te staan. Let erop dat u het altijd wel zelf nog extra controleert, zodat u zeker weet dat het rentepercentage en de voorwaarden up to date zijn.

Conclusie

Zakelijk krediet aanvragen is iets waar u goed over na moet denken. Bedenk uzelf goed waar u het geld voor nodig heeft en bedenk goed in hoeverre het haalbaar is om het geld terug te kunnen betalen. Daarbij is het belangrijk dat u goed overweegt met wie u in zee wilt gaan. Neem eventueel contact op met een adviseur. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en kunt u eerder ontdekken welke partij ook echt het beste bij u past. Maak van te voren een plan wat u met het geld wilt doen. Zo kunt u een financiering krijgen voor uw bedrijf waar u zoveel mogelijk aan heeft. Veel succes met het vinden van een zakelijk krediet die past bij uw wensen en eisen.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp