Soorten leningen

Vind direct de lening die bij u past

U heeft geld nodig dat u wilt investeren in uw bedrijf. Zo kan het zijn dat u een (nieuw) pand wilt openen, uw huidige pand wilt verbouwen, extra inventaris wilt aanschaffen of iets anders. Als u momenteel niet over het geld beschikt om uw zakelijke doel te kunnen bereiken dan is het zaak dat u op zoek gaat naar een bedrijfsfinanciering. Maar uit welke soorten leningen kunt u nou eigenlijk kiezen als u een zakelijke lening wilt afsluiten?

Welke bedrijfsfinancieringen zijn er?

Wanneer u op zoek bent naar een bedrijfsfinanciering dan kunt u kiezen uit een zakelijke lening en een zakelijk krediet. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: dit is zeker niet het geval. Er zijn duidelijk verschillen tussen beide vormen. We leggen het daarom kort aan u uit, zodat u een goed idee krijgt welke vorm van bedrijfsfinanciering het meest voor u van toepassing is.

Zakelijke lening

Wilt u graag een grote investering doen in uw bedrijf? Dan kiest u vaak voor een zakelijke lening. Deze bedrijfsfinanciering is vaak geschikt voor een eenmalige en grote uitgave, zoals de aanschaf van machines, auto’s, het vernieuwen van bedrijfssystemen of het openen van een nieuwe vestiging. De economische levensduur van de investering bepaalt daarbij de looptijd van de lening. Er is een vast rentebedrag, waardoor de maandelijkse kosten gelijk blijven. Het aflossen gebeurt lineair. Hierdoor heeft u geen restschuld aan het einde van de looptijd. Deze bedrijfsfinanciering heeft diverse voordelen. Zo kunt u bij een zakelijke lening in aanmerking komen voor een lening met rentekorting. Daarnaast heeft u de mogelijkheid tot garantieregelingen. Dit is een onderdeel van een pensioenregeling, waarbij wordt afgesproken dat men recht heeft op een minimum gegarandeerd pensioen. Het grote voordeel hieraan is dat men zich indekt tegen eventuele financiële tegenvallers omtrent het pensioenfonds.

Zakelijk krediet

Dan is er nog het zakelijk krediet: deze vorm van bedrijfsfinanciering is een ruimte op de rekening die altijd beschikbaar is. U vraagt een zakelijk krediet voornamelijk aan voor liquiditeitsruimte of voor kleine bedrijfsmiddelen. Het kan pas van komen wanneer u bijvoorbeeld rekeningen moet betalen, wanneer u uw voorraad moet aanvullen of u een bedrijfsruimte moet inrichten. U sluit een zakelijk krediet af tot 1 jaar tegen een variabele rente. Het grote voordeel van een zakelijk krediet is dat u binnen het kredietlimiet dat u met de verstrekker heeft afgesproken, flexibel geld kan opnemen en boetevrij kan aflossen. Lees meer over bedrijfsfinancieringen

Welke lening past bij u?

Een zakelijke lening of een zakelijk krediet: welke vorm van bedrijfsfinanciering past het best bij u? Vul uw wensen in door gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool en neem contact op met één van de verstrekkers die u verder kan helpen. De specialisten bij deze partijen vertellen u of u in aanmerking komt voor een zakelijk krediet of een zakelijke lening en helpen u verder met het afsluiten van een lening of krediet.