Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
lening aanvragen zakelijk

Soorten leningen

U heeft geld nodig dat u wilt investeren in uw bedrijf. Zo kan het zijn dat u een (nieuw) pand wilt openen, uw huidige pand wilt verbouwen, extra inventaris wilt aanschaffen of iets anders. Als u momenteel niet over het geld beschikt om uw zakelijke doel te kunnen bereiken dan is het zaak dat u op zoek gaat naar een bedrijfsfinanciering. Maar uit welke soorten leningen kunt u nou eigenlijk kiezen als u een zakelijke lening wilt afsluiten?

Vind de lening die bij u past.

minimaal €5.000,- en maximaal €1.000.000.
Hoeveel geld kan ik lenen?
minimaal 1 maand en maximaal 60 maanden

Welke bedrijfsfinancieringen zijn er?

Wanneer u op zoek bent naar een bedrijfsfinanciering dan kunt u kiezen uit een zakelijke lening en een zakelijk krediet. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: dit is zeker niet het geval. Er zijn duidelijk verschillen tussen beide vormen. Het zijn verschillende soorten zakelijke leningen. We leggen het daarom kort aan u uit, zodat u een goed idee krijgt welke vorm van bedrijfsfinanciering en zakelijke leningen het meest voor u van toepassing zijn.

Zakelijke lening

Wilt u graag een grote investering doen in uw bedrijf? Dan kiest u vaak voor een zakelijke lening. Deze zakelijke financiering is vaak geschikt voor een eenmalige en grote uitgave, zoals de aanschaf van machines, auto’s, het vernieuwen van bedrijfssystemen of het openen van een nieuwe vestiging. Dit kan ook een langlopende investering zijn. De economische levensduur van de investering bepaalt daarbij de looptijd van de lening. Er is een vast rentebedrag voor de afgesproken looptijd, waardoor u een vast maandbedrag betaalt. Het aflossen gebeurt lineair en is daarom een lineaire zakelijke rekening. Hierdoor heeft u geen restschuld aan het einde van de looptijd.

Deze bedrijfsfinanciering heeft diverse voordelen. Zo kunt u bij een zakelijke lening in aanmerking komen voor een lening met rentekorting. Daarnaast heeft u de mogelijkheid tot garantieregelingen. Dit is een onderdeel van een pensioenregeling, waarbij wordt afgesproken dat men recht heeft op een minimum gegarandeerd pensioen. Het grote voordeel hieraan is dat men zich indekt tegen eventuele financiële tegenvallers omtrent het pensioenfonds.

Zakelijk krediet

Dan is er nog het zakelijk krediet: deze vorm van bedrijfsfinanciering is een ruimte op de rekening die altijd beschikbaar is. U vraagt een zakelijk krediet voornamelijk aan voor liquide middelen of voor kleine bedrijfsmiddelen. Het kan pas van komen wanneer u bijvoorbeeld rekeningen moet betalen, wanneer u uw voorraad moet aanvullen of u een bedrijfsruimte moet inrichten. U sluit een zakelijk krediet af tot 1 jaar tegen een variabele rente. Het grote voordeel van een zakelijk krediet is dat u binnen het kredietlimiet dat u met de verstrekker heeft afgesproken, flexibel geld kan opnemen en boetevrij kan aflossen. Dit is een soort doorlopend krediet. Het verschilt dus van een reguliere lening.

Welke lening past bij u?

Een zakelijke lening of een zakelijk krediet: welke vorm van bedrijfsfinanciering past het best bij u? Vul uw wensen in door gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool en neem contact op met één van de verstrekkers die u verder kan helpen. De specialisten bij deze partijen vertellen u of u in aanmerking komt voor een zakelijk krediet of een zakelijke lening en helpen u verder met het afsluiten van een lening of krediet.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp