Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
Zakelijkgeld.nl - Factoring vergelijken

MKB lening

Wilt u als MKB ondernemer groeien met uw bedrijf, dan is er geld nodig. Wilt u innoveren, dan is er geld nodig. Het bedrijf überhaupt draaiende houden, dan is er geld nodig. Aan geld komt u natuurlijk door het leveren van uw dienst of product. Heeft u extra ruimte nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een MKB lening. Zakgelijkgeld.nl helpt u met het kiezen van een zakelijke lening die perfect bij u en uw situatie past.

Vind de lening die bij u past.

minimaal €5.000,- en maximaal €1.000.000.
Hoeveel geld kan ik lenen?
minimaal 1 maand en maximaal 60 maanden

Wanneer behoort uw bedrijf tot MKB?

MKB staat voor Midden- en Kleinbedrijf, dat wil zeggen dat er maximaal 250 medewerkers werkzaam zijn. U bent middelgroot als u minder dan 250 medewerkers in dienst heeft, u een jaaromzet heeft van hoogstens 50 miljoen euro of een jaarlijks balanstotaal kleiner of gelijk aan 43 miljoen is. U valt onder kleinbedrijf als u minder dan 50 medewerkers heeft, een jaaromzet van hoogstens 10 miljoen euro netto of een balanstotaal die kleiner of gelijk is aan 10 miljoen euro. Alles daaronder valt onder microbedrijf.

Wanneer heeft u recht op een MKB lening?

Wanneer heeft u recht op een MKB lening? Uiteraard als u voldoet aan de MKB criteria, maar er spelen nog meer zaken mee in het aangaan van een MKB lening. U heeft als MKB’er altijd recht op een MKB lening, maar de financier waar u de lening aangaat zal enkele eisen stellen om zich in te kunnen dekken tegen verlies of faillissement. Die eisen zijn:

  • een goed ondernemingsplan;
  • u mag geen achterstandscodering hebben bij het BKR;
  • u bent ingeschreven bij het kvk;
  • uw jaarcijfers moeten kloppend zijn;
  • u moet een plan hebben van wat u met het geld gaat doen.

Krediet of lening?

Twijfelt u of u een krediet moet aanvragen of een zakelijke MKB lening? Een krediet wordt vaak ingezet als er even niet genoeg geld in de kas is om lopende zaken te betalen. Een zakelijke lening wordt afgesloten voor een eenmalige, grotere uitgave. Met een lening ontvangt u het geleende bedrag in één keer op uw rekening, waarna u het bedrag maandelijks terugbetaald (aflost) in gelijke termijnen. Het afgeloste geld is niet opnieuw uit te geven. Vooraf wordt er een rentepercentage afgesproken over het openstaande bedrag. Bij een krediet staat er een bedrag klaar bij de bank, waaruit u voor een vast limiet geld kunt opnemen wanneer u dat nodig acht. De rente betaalt u alleen over het opgenomen bedrag en elke maand lost u een gedeelte af, dat weer op te nemen is als u het nodig heeft.

Rente MKB lening

Doordat u als MKB’er meer risico loopt dan een grootbedrijf, is de rente voor de lening wat hoger voor u als MKB ondernemer. Daarnaast is uw situatie, de branche waarin u opereert, uw mogelijkheden om af te lossen en de looptijd van uw MKB lening van belang voor de financier. De rente kan per aanbieder verschillen, vergelijk dus goed verschillende partijen, voor u er mee in zee gaat voor een MKB lening.

MKB lening voor starters

Starters moeten helemaal investeren in hun bedrijf om van de grond te komen. Daarvoor is er een MKB-krediet, dat is een subsidie van de overheid die u moet zien als een lening tussen de €50.000 en de €250.000,-. Deze lening is bedoeld voor starters en bestaande ondernemers, voor bedrijven met maximaal 250 medewerkers en ook voor zzp’ers. De looptijd van deze lening is 1 tot 10 jaar en u moet iedere maand aflossen en rente betalen.

MKB lening overheid

Vanuit de overheid is er steun voor de MKB’ers, omdat de MKB’ers samen voor 75% werkgelegenheid in Nederland zorgen. Het moet goed blijven gaan, daarom steunt het kabinet de ondernemers uit MKB. Met de Borgstelling MKB-kredieten staat de Rijksoverheid voor een deel garant voor MKB leningen. Als u dus niet genoeg onderpand heeft, kunt u gebruik maken van de regeling die de zekerheid richting uw financier versterkt en waardoor u dus meer kunt lenen. Via uw financier kunt u de Borgstelling MKB-krediet aanvragen. U mag maximaal 1,5 miljoen via die krediet lenen en uw bedrijf moet minimaal 3 jaar actief zijn.

MKB lening afsluiten

Het aanvragen van een zakelijke lening is een serieuze taak. Het is vaak iets waar u voor een langere tijd aan vast zit, dus denk goed na wat u doet en met wie u in zee gaat. Neem eventueel contact op met een adviseur om zo beter voor ogen te hebben of het slim is om inderdaad een zakelijke lening aan te vragen. Verdiep u goed in de verschillende mogelijkheden en bekijk welke partij er het beste bij u past. Stel altijd een plan op en gun uzelf hier ook voldoende tijd voor. Op deze manier kunt u op een overtuigende manier een financiering krijgen voor uw bedrijf waar u zoveel mogelijk profijt van kunt hebben. Daarnaast kost lenen altijd geld, dus wees u daar bewust van en leen niet meer geld dan u nodig heeft. Denk ook goed na over de tijd die u nodig heeft om de investering terug te verdienen.

MKB leningen vergelijken

Waar heeft u behoefte aan? Een MKB-krediet of een Microfinanciering? Welke leningen zijn er allemaal voor MKB’ers en wat zijn de voor- en nadelen? We snappen heel goed dat u de leningen op een rijtje wilt zien, zodat u een gedegen besluit kunt nemen. Het vergelijken van MKB leningen kan u op weg helpen in uw plan om geld te lenen voor een belangrijke investering. U kunt de leningen vergelijken op de volgende punten:

  1. Rentepercentage;
  2. Boeteclausule;
  3. Voorwaarden;
  4. (Extra) kosten.

Onafhankelijke partij | Zakelijkgeld.nl

Vergelijk altijd MKB leningen via een onafhankelijke partij. Zakelijkgeld.nl is een onafhankelijke partij, wat wil zeggen dat wij op geen enkele manier verbonden zijn met financieringspartijen. Wij zullen dus eerlijk alles op een rijtje zetten over de verschillende verstrekkers. Welke aanbieder past het beste bij u? Vergelijk rentepercentages, voorwaarden en kosten. Mocht er iets veranderen tussentijds, passen wij dat zo snel mogelijk aan in het overzicht. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven

× Ik heb een vraag via WhatsApp