ZZP lening

Vind direct de lening die bij u past

Zzp lening aanvragen

Als zzp’er is het lastiger om geld te lenen. Banken zijn namelijk wat huiverig, omdat u als enige een bedrijf draaiende moet houden en geen vast salaris hebt. Doordat u niet maandelijks een bedrag kunt tonen aan de aanbieder, weten zij ook niet wat ze kunnen verwachten. Gelukkig zijn er wel meerdere mogelijkheden voor zelfstandig ondernemers om voor het bedrijf een zakelijke lening aan te gaan. Via ZakelijkGeld.nl kunt u de zakelijke lening uitkiezen die bij u past. Vergelijk gemakkelijk meerdere aanbieders en hun voorwaarden.

Zakelijk geld lenen zonder eigen geld

Bent u van plan om te investeren in uw bedrijf als zelfstandig ondernemer, maar u heeft geen eigen geld? Een zakelijke lening kunt u alleen aanvragen als u minimaal 25 jaar oud bent en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel én uw bedrijf in Nederland gevestigd is. Daarnaast is het geheel afhankelijk van de voorwaarden waaraan u moet voldoen, dit verschilt per aanbieder. Heeft u een goed ondernemingsplan, kunt u goed vertellen waar u zich mee bezig houdt en waar u de lening voor wil gebruiken? Dan kan het zijn dat een aanbieder u een lening verstrekt.

ZZP lening voor starters

Een zzp lening als starter aanvragen is wat lastiger, doordat u nog weinig heeft om te laten zien aan een aanbieder. U kunt namelijk nog geen jaarcijfers laten zien bijvoorbeeld. Komt u met een goed ondernemingsplan, dan kan het zijn dat een aanbieder in u wilt investeren middels een lening. Wat ook vaak verstrekt wordt aan starters, is een rekening-courantkrediet. Hiermee mag een onderneming in het rood staat tot een afgesproken bedrag. De voorwaarden verschillen per aanbieder.

Zzp lening zonder BKR

Elke lening die wordt afgesloten in Nederland, wordt geregistreerd door het Bureau Krediet Registratie. Dit bureau registreert voor alle geldverstrekkers of u een lening heeft, maar ook of u betalingsproblemen heeft. Of u betalingsproblemen heeft, wordt met een BKR-toetsing aan het licht gebracht. Hiervoor dient u toestemming te geven. Het is wel verstandig om een BKR-toetsing aan te gaan en om u te laten registreren. Een BKR zorgt er namelijk voor dat u niet te veel in de schulden kan lopen. Een lening is namelijk nog altijd een schuld, niet voor niets wordt er gewaarschuwd: geld lenen kost geld. Wilt u geld lenen terwijl u een negatieve BKR-toetsing heeft, dan kunt u terecht bij partijen die niet bij Bureau Krediet Registratie zijn aangesloten. Die partijen kunnen namelijk niet de registratie zien van onder andere uw negatieve toetsing. Er zit wel een risico aan. Het kan namelijk zijn dat u op een gegeven moment de aflossingsplichten niet na kunt komen, wat weer als gevolg heeft dat u uw goederen uiteindelijk gedwongen moet verkopen. Het BKR beschermt u tegen te hoge leningen. Bent u toch van plan om een lening af te sluiten voor uw zelfstandige onderneming, houd dan rekening met de volgende punten:

  • Heb voor uzelf duidelijk wat u met het geld wil doen en hoeveel u uiteindelijk nodig heeft.
  • Vergelijk de aanbieders goed met elkaar en dan vooral de voorwaarden.
  • Heb inzichtelijk wat de mogelijke looptijd is van de lening en dus in hoeveel tijd u uw lening kunt terug verdienen.

Zzp lening zonder jaarcijfers

Met jaarcijfers is de financieringspartij zekerder van uw inkomsten. Op basis van uw inkomsten, kan de partij beslissen of het u een lening wil verstrekken. Draait u genoeg omzet ja of nee? Dat bepaalt voor de financieringspartij welke lening ze verstrekken. Heeft u geen cijfers voor te leggen, dan moet u kunnen aantonen dat u 1 of 2 jaar als onderneming actief bent. Dit kunt u aantonen door uw registratie van de Kamer van Koophandel voor te leggen. Wat ook helpt is om, als starter, uw ondernemingsplan voor te leggen.

Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet?

Als zzp’er kunt u voor een zakelijke lening kiezen, maar een zakelijk krediet is misschien wel net zo voordelig voor u. Een lening kiest u voor een investering in uw bedrijf, waarbij u lineair aflost en u geen restschuld opbouwt aan het einde van de looptijd. Een zakelijkkrediet sluit u af tot 1 jaar tegen variabele rente. Het zakelijkkrediet vraagt u vaak aan voor een liquiditeitsruimte of voor kleine bedrijfsmiddelen. U kunt binnen de kredietlimiet van uw aanbieder flexibel geld opnemen. Voor welke soort lening u kiest, is afhankelijk van het doel waarvoor u geld wilt lenen. U kunt een adviseur vragen om naar uw situatie te kijken en met u mee te denken in wat voor uw onderneming het verstandigste is.

Zzp lening zonder gedoe

Een zzp lening zonder gedoe? Vergelijk alle aanbieders met elkaar via ZakelijkGeld.nl. Wij zijn een onafhankelijke partij en zetten eerlijk op een rij wat de verschillende aanbieders verstrekken voor welke voorwaarden. We zijn op de hoogte van de meest recente rentewijzigingen en voorwaarden en houden deze dan ook nauwlettend bij op onze site. Bekijk goed welke aanbieder bij u en uw plan past, heb een concreet plan en vraag eventueel een adviseur om hulp. Zo weet u zeker dat u een lening afsluit waar u als zzp’er het meest van profiteert.