Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
financieren
Vraag een financiering aan

Bedrijfsfinanciering

Wie als ondernemer uitbreidingsplannen heeft, beschikt doorgaans niet over voldoende financiële middelen om die plannen te realiseren. Heeft u uitbreidingsplannen? Dan moet u op zoek naar de beste vorm van zakelijke financiering.

 • Bedrijfsfinancieringen tot € 10.000.000
 • Wij bieden u gratis & vrijblijvend een onafhankelijk voorstel

Start uw aanvraag

minimaal €5.000,- en maximaal €100.000.000.
Start uw aanvraag

Bedrijfsfinanciering middels een zakelijk krediet

Beschikt u tijdelijk niet over voldoende liquide middelen? Dan kunt u overwegen om een zakelijk krediet te nemen bij een bank of bij een andere geldverstrekker. U spreekt dan af dat u kunt beschikken over een bepaald bedrag. Over welk bedrag u kunt beschikken, hangt af van de winst die uw onderneming jaarlijks maakt.

Een zakelijk krediet is een hele andere manier van financieren dan een zakelijke lening. Middels een zakelijk krediet heeft u beschikking over een bepaald bedrag, waarvan de hoogte samen met de financier is vastgesteld. Over welk bedrag u kunt beschikken, is afhankelijk van de winst die uw onderneming jaarlijks maakt. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag dat u uit uw zakelijk krediet heeft gehaald. Daarnaast kunt u ook opnemen en aflossen wanneer u dat wilt. Een dergelijke non-bancaire of bancaire financiering is ideaal als u flexibiliteit wenst.

Meer informatie

Bedrijfsfinanciering middels een zakelijke lening

Heeft u onvoldoende liquide middelen om de uitbreiding van uw bedrijf te realiseren? Dan kunt u besluiten om een zakelijke lening af te sluiten bij een bank of bij een andere geldverstrekker. Er zijn verschillende factoren die de hoogte van het maximale leenbedrag bepalen.
Stel dat u onvoldoende liquide middelen heeft om de uitbreiding van uw bedrijf te realiseren. Eén van de opties is dan het afsluiten van een zakelijke lening bij uw bank of een andere verstrekker. De hoogte van het maximale bedrag dat u kunt lenen, hangt af van meerdere factoren. Denkt daarbij aan:

 • uw netto maandinkomen;
 • uw bedrijfsvorm;
 • hoe lang uw bedrijf bestaat en hoe gezond het is;
 • uw overige schulden of kosten;
 • uw BKR-registratie.

Meer informatie

 • Wat zijn de voordelen?

  Het aanvragen van een zakelijk krediet kan veel voordelen opleveren voor uw bedrijf. Met het krediet kunt u bijvoorbeeld uw lopende facturen betalen wanneer u hier even geen geld voor heeft, de voorraad aanvullen, inventaris aanschaffen en ga zo maar door. Daarbij geldt dat u alleen rente hoeft te betalen over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Het geld staat klaar voor u klaar bij de bank, maar u hoeft niet alles op te nemen. Let er wel op dat het belangrijk is om een goed plan op te stellen. U wilt natuurlijk geen problemen ondervinden met het terugbetalen van het geleende geld. Het is immers uw doel om winst te boeken dankzij uw nieuwe investering.

 • Wat zijn de risico's?

  Vergeet niet dat het afsluiten van zakelijk krediet ook een risico met zich meebrengt. Wij raden u daarom aan om alleen geld te lenen als u ervan overtuigd bent dat u in staat bent om het geleende geld ook daadwerkelijk terug te betalen. Kunt u uw aflossingsverplichtingen niet nakomen? Dit kan altijd gebeuren, ook al verwacht u dit niet. Zo kunt u bijvoorbeeld onverwachts ziek worden, met tegenvallende resultaten kampen of ineens met onverwachte kosten voor bijvoorbeeld de reparatie van een machine te maken krijgen. Dit is niet alleen voor u een risico, maar ook voor de geldverstrekker. Om het risico zo veel mogelijk in te perken, eisen sommige kredietverstrekker een pandrecht. Dit houdt in dat een bedrijf goederen in zekerheid aangeeft. Voor een financieringspartij betekent dit dat ze de goederen van het bedrijf mogen opeisen indien ze de schulden niet kunnen betalen. Middels een ondertekening en registratie kan deze overeenkomst worden aangegaan.

 • Met welke kosten moet ik rekening houden?

  Wanneer u een lening wilt afsluiten, dient u rekening te houden met de afsluitprovisie en met de rente. Zowel de afsluitprovisie als de rente wordt berekend over de hoofdsom van de lening. Zie voor een indicatie van de kosten het rekenvoorbeeld op deze pagina. Door aanbieders van een zakelijke lening met elkaar te vergelijken, bespaart u in veel gevallen enorm op de kosten.

 • Wanneer kan ik mijn krediet opnemen?

  Een kredietaanvraag wordt vaak binnen een dag of hooguit enkele dagen beoordeeld. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, wordt het leenbedrag in de meeste gevallen binnen 24 uur op uw bankrekening gestort. Let erop dat een verstrekker in sommige gevallen meer informatie wilt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemingsplan. Hierdoor kan het langer duren tot het geleende bedrag wordt uitgekeerd.

 • Welke kredietverstrekker past bij u?

  Elke onderneming is anders en elke situatie verschilt. Aangezien er heel veel financieringspartijen zijn waar u terechtkunt voor het afsluiten van een zakelijk krediet, is het lastig om een keuze te maken tussen de diverse verstrekkers. Wij maken het voor u graag zo eenvoudig mogelijk en daarom kunt u op onze website terecht voor het vergelijken van zakelijk kredieten.

  Wij hebben een handige zoekfunctie op onze website waar u gebruik van kunt maken als u een zakelijk krediet wilt afsluiten. Geef aan wat voor een leenbedrag u ongeveer wilt betalen en wat de looptijd daarvan moet zijn. Heeft u nog andere wensen, zoals boetevrij aflossen? Geef dit dan ook aan. Heeft u alle informatie ingevuld? Dan komen de aanbieders in beeld die matchen met uw eisen. Vanzelfsprekend staat de hoogte van de rente op dat moment aangegeven. Daarnaast ziet u een cijfer, dat weergeeft hoe andere ondernemers de bank of kredietverlener beoordelen. Lees ook altijd de diverse voor- en nadelen door, zodat u weet wat u van de kredietverstrekker kunt verwachten.

  Heeft u een partij gevonden waar u graag mee in zee wilt gaan? Dan wordt u via onze website doorgestuurd naar de website van de verstrekker. Het aanvragen van een zakelijk krediet doet u dus rechtstreeks bij de financieringspartij die staat aangegeven op onze website. Wees u er dus van bewust dat wij enkel een partij zijn die de verschillende aanbieders naast elkaar zet. Bekijk altijd goed wat de voorwaarden zijn van de verstrekker en lees u altijd in voordat u een contract afsluit.

  Wanneer u een aanvraag bij de verstrekker wilt indienen, is het belangrijk dat u goed uw gegevens controleert. Heeft u een aanvraag verzonden? Het verschilt per partij hoe snel u een reactie ontvangt. Zo vermelden sommige aanbieders online dat u binnen 24 uur na uw aanvraag uw geld ontvangt. Let erop dat dit niet het geval is bij elke partij, dus kijk altijd goed naar de voorwaarden. Daarbij kan het altijd voorkomen dat het langer duurt tot u bepaalde papieren heeft. Heeft u nog bepaalde vragen of wilt u gewoon meer weten over het afsluiten van een zakelijk krediet? Neem dan altijd contact op met de verstrekker die u op het oog heeft. De specialisten staan voor u klaar en helpen u verder, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Veelgestelde vragen

Is een bedrijfsfinanciering mogelijk zonder jaarcijfers?

Het kan voor u lastig zijn als een geldverstrekker uw jaarcijfers van de afgelopen jaren wil inzien, omdat u deze misschien niet heeft omdat u een starter bent. Het kan ook zijn dat u het afgelopen jaar veel meer omzet draaide dan het jaar daarvoor. Het zou dan jammer zijn als de geldverstrekker u dan ‘afrekent’ op die mindere cijfers. Toch is dit de wijze waarop de meeste geldverstrekkers hun zekerheid willen vaststellen, want heeft u wel genoeg geld om de lening af te lossen? Als u een bedrijfsfinanciering nodig heeft en niet over jaarcijfers beschikt, kunt u gelukkig terecht bij een aantal aanbieders die u niet beoordelen op basis van jaarcijfers. Zij beoordelen op andere wijzen of u de lening terug kunt betalen.

Is een bedrijfsfinanciering mogelijk zonder eigen geld?

Heeft u geen eigen vermogen en wilt u wel investeren in uw bedrijf? Dan is dat mogelijk, want een geldverstrekker stelt over het algemeen slechts een paar eisen: een bewijs van uw registratie in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, een gedegen plan rondom uw bedrijfsfinanciering en een minimumleeftijd van 18 jaar. De voorwaarden waaraan u moet voldoen kunnen per aanbieder verschillen. Een goed ondernemingsplan voor een uitbreiding of investering in uw bedrijf zal u helpen om een geldverstrekker te vinden die u een bedrijfsfinanciering aanbiedt zonder dat u eigen geld heeft.

Is een bedrijfsfinanciering mogelijk met negatieve BKR?

Iedere lening die in Nederland wordt verstrekt, wordt geregistreerd door het Bureau Krediet Registratie (BKR). Of u een lopende lening en/of betaalachterstanden heeft, wordt geregistreerd door dit bureau en inzichtelijk gemaakt voor aangesloten geldverstrekkers. Een BKR beschermt u tegen te hoge schulden. Wilt u toch een bedrijfsfinanciering aangaan met een negatieve BKR? Ook dan maakt u nog kans op verschillende bedrijfsfinancieringen, want er zijn geldverstrekkers die niet aangesloten zijn bij het BKR en dus ook geen inzicht hebben in de registraties. Hier zit echter wel een risico aan, namelijk dat u op een gegeven moment te veel leent en u de aflossingsplicht niet kunt nakomen. Als u de aflossingsplicht niet kunt nakomen, kan dit gevolgen hebben voor het behoud van uw goederen. Een deurwaarder kan namelijk aan uw deur komen en u verplichten om uw goederen te verkopen bij wanbetaling.

Bedrijfsfinanciering rente

De rente van een zakelijke lening kan erg verschillen per aanbieder. Via onze website vergelijkt u verschillende aanbieders op basis van de voorwaarden, maar ook op basis van de rente die u betaalt. U betaalt rente omdat een financier een risico loopt door het geld aan u uit te lenen. De rente kan oplopen als uw bedrijf minder gezond is, als u weinig leent en als de looptijd lang is. Dit brengt namelijk extra risico’s met zich mee voor de financier. U kunt de rente verlagen als u de looptijd korter maakt, maar dan moet u per maand wel meer aflossen. Stel daarom altijd een plan op voor u een bedrijfsfinanciering aanvraagt. In het plan moet het doel van de bedrijfsfinanciering staan, maar ook hoeveel geld u heeft en hoeveel u nodig heeft. Bereken bovendien ook alvast de aflossing en hoe lang u nodig denkt te hebben voor het aflossen.

Hulp bij bedrijfsfinanciering

U bent erover uit: u wilt investeren in uw bedrijf. U beschikt echter niet over genoeg geld en wilt daarom een bedrijfsfinanciering aanvragen. U heeft uw doelen concreet, maar dan? Dan kunt u op zoek naar een verstrekker. Aan de verstrekker dient u meerdere documenten te tonen, uw plan te presenteren en om akkoord te vragen. Dat klinkt simpel, maar u kunt het beste om hulp vragen bij het aanvragen van uw bedrijfsfinanciering. Een boekhouder of bankier helpt u het onderste uit de kan te halen als het gaat om het financiële voordeel en hij of zij weet precies waar u rekening mee dient te houden als het gaat om de regels.

Kies de juiste verstrekker

Een bedrijfsfinanciering kunt u gemakkelijk online aanvragen. Via Zakelijkgeld.nl vergelijkt u de aanbieders van zakelijke leningen en zakelijke kredieten. Zodra u een krediet of lening heeft gevonden die past bij uw wensen, kunt u terecht bij de desbetreffende aanbieder.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp