Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
financieren
Vraag een financiering aan

Bedrijfsfinanciering

Wie als ondernemer uitbreidingsplannen heeft beschikt doorgaans niet over voldoende financiële middelen om die plannen te realiseren. Heeft u uitbreidingsplannen? Dan moet u op zoek naar de beste vorm van zakelijke financiering.

 • bedrijfsfinancieringen tot € 10.000.000
 • Wij bieden u gratis & vrijblijvend een onafhankelijk voorstel

Start uw aanvraag

minimaal €5.000,- en maximaal €100.000.000.
Start uw aanvraag

Bedrijfsfinanciering middels een zakelijk krediet

Beschikt u tijdelijk niet over voldoende liquide middelen? Dan kunt u overwegen om een zakelijk krediet te nemen bij een bank of bij een andere geldverstrekker. U spreekt dan af dat u kunt beschikken over een bepaald bedrag. Over welk bedrag u kunt beschikken is afhankelijk van de winst die uw onderneming jaarlijks maakt.

Een zakelijk krediet is een hele andere manier van financieren dan een zakelijke lening. Middels een zakelijk krediet, heeft u beschikking over een bepaald bedrag volgens afspraak tussen u en de financier. Over welk bedrag u kunt beschikken, is afhankelijk van de winst die uw onderneming jaarlijks maakt. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag dat u uit uw zakelijk krediet heeft gehaald. Daarnaast kunt u ook opnemen en aflossen wanneer u dat wilt, ideaal als u flexibiliteit wenst.

Meer informatie

Bedrijfsfinanciering middels een zakelijke lening

Heeft u onvoldoende liquide middelen om de uitbreiding van uw bedrijf te realiseren. Dan kunt u besluiten om een zakelijke lening af te sluiten bij een bank of bij een andere geldverstrekker. Er zijn verschillende factoren die de hoogte van het maximale leenbedrag bepalen.
Stel u heeft onvoldoende liquide middelen om de uitbreiding van uw bedrijf t realiseren, een van de opties is dan het afsluiten van een zakelijke lening bij uw bank of een andere verstrekker. De hoogte van het maximale bedrag dat u kunt lenen, hangt af van meerdere factoren. Denkt u aan:

 • uw netto maandinkomen;
 • uw bedrijfsvorm;
 • hoe lang uw bedrijf bestaat en hoe gezond is het;
 • uw overige schulden of kosten;
 • de BKR.

Meer informatie

 • Wat zijn de voordelen?

  Het aanvragen van een zakelijk krediet kan veel voordelen opleveren voor uw bedrijf. Met het krediet kunt u bijvoorbeeld uw lopende facturen betalen wanneer u hier even geen geld voor heeft, de voorraad aanvullen, inventaris aanschaffen en ga zo maar verder. Daarbij geldt dat u alleen rente hoeft te betalen over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Het geld staat klaar op de bank, maar u hoeft niet alles op te nemen. Let erop dat het wel belangrijk is om een goed plan op te stellen. U wilt natuurlijk dat u geen problemen ondervind met het terugbetalen van het geleende geld en dat u zelfs winst maakt dankzij uw nieuwe investering.

 • Wat zijn de risico's?

  Vergeet niet dat het afsluiten van zakelijk krediet ook een risico met zich meebrengt. Wij raden u daarom aan om alleen geld te lenen als u ervan overtuigd bent dat u in staat bent om het geleende geld ook daadwerkelijk terug te kunnen betalen. Kunt u uw aflossingsverplichtingen niet nakomen? Dit kan altijd gebeuren, ook al verwacht u dit niet. Zo kunt u bijvoorbeeld onverwachts ziek worden, kampt u met tegenvallende resultaten of zijn er ineens onverwachte kosten zoals bijvoorbeeld de reparatie van een machine of dergelijke. Dit is niet alleen voor u een risico, maar ook voor de geldverstrekker. Om het risico zoveel mogelijk in te perken, zijn er sommige geldverstrekkers die een pandrecht vestigen. Dit houdt in dat een bedrijf goederen in zekerheid aangeeft. Voor een financieringspartij betekent dit dat ze de goederen van het bedrijf mogen betalen indien ze de schulden niet kunnen betalen. Middels een ondertekening en registratie kan deze overeenkomst worden aangegaan.

 • Met welke kosten moet ik rekening houden?
  Wanneer u een lening wilt afsluiten, dan dient u rekening te houden met de afsluitprovisie en met de rente. Zowel de afsluitprovisie als de rente, worden berekend over de hoofdsom van de lening. Zie voor een indicatie van de kosten het rekenvoorbeeld op deze pagina. Door aanbieders van een zakelijke lening met elkaar te vergelijken, bespaart u in veel gevallen enorm op de kosten.
 • Wanneer kan ik mijn krediet opnemen?

  Een kredietaanvraag wordt vaak binnen een dag of hooguit enkele dagen beoordeeld. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd kunt u in de meeste gevallen binnen 24 uur bij het bedrag dat u maximaal wilt lenen. Let erop dat een verstrekker in sommige gevallen meer informatie wilt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemingsplan. Hierdoor kan het langer duren tot het geleende bedrag wordt uitgekeerd.

 • Welke kredietverstrekker past bij u?

  Elke onderneming is anders en elke situatie verschilt. Aangezien er heel veel financieringspartijen zijn waar u terechtkunt voor het afsluiten van een zakelijk krediet, is het lastig om een keuze te maken tussen de diverse verstrekkers. Wij maken het voor uzelf graag zo eenvoudig mogelijk en daarom kunt u op onze website terecht voor het vergelijken van zakelijk krediet.

  Wij hebben een handige zoekfunctie op onze website waar u gebruik van kunt maken als u een zakelijk krediet wilt afsluiten. Geef aan wat voor een leenbedrag u ongeveer wilt betalen en wat de looptijd daarvan is. Heeft u nog andere wensen, zoals boetevrij aflossen? Geef dit dan ook aan. Heeft u alle informatie ingevuld? Dan verschijnen de aanbieders in beeld die matchen met uw eisen. Vanzelfsprekend staat de hoogte van de rente aangegeven op dit moment. Daarnaast vindt u een cijfer hoe andere ondernemers de bank of kredietverlener beoordelen. Lees altijd wel de diverse voordelen, want zo kunt u er zeker van zijn wat u kunt verwachten.

  Heeft u een geschikte partij gevonden waar u graag mee in zee wilt? Dan wordt u via onze website doorgestuurd naar de website van de verstrekker. Het aanvragen van een zakelijk krediet doet u dus rechtstreeks bij de financieringspartij die staat aangegeven op onze website. Wees u er dus van bewust dat enkel een partij zijn die de verschillende aanbieders naast elkaar zet. Bekijk altijd goed wat de voorwaarden zijn van de verstrekker en lees u altijd in voordat u een contract afsluit.

  Wanneer u een aanvraag wilt indienen bij de verstrekker dan is het belangrijk dat u goed uw gegevens controleert. Heeft u een aanvraag verzonden? Het verschilt per partij hoe snel u een reactie ontvangt. Zo vermelden sommige aanbieders online dat u binnen 24 uur na uw aanvraag uw geld ontvangt. Let erop dat dit niet het geval is bij elke partij, dus kijk altijd goed naar de voorwaarden. Daarbij kan het altijd voorkomen dat het langer duurt tot u bepaalde papieren heeft. Heeft u nog bepaalde vragen of wilt u gewoon meer weten over het afsluiten van een zakelijk krediet? Neem dan altijd contact op met de verstrekker die u op het oog heeft. De specialisten staan voor u klaar en helpen u verder zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Veelgestelde vragen

Is een bedrijfsfinanciering mogelijk zonder jaarcijfers?

Het kan voor u lastig zijn als een geldverstrekker uw jaarcijfers in wil zien van afgelopen jaren, terwijl u die misschien niet hebt, omdat u starter bent. Of dat u het afgelopen half jaar veel beter draaide dan het jaar ervoor. Jammer zou het dan zijn als een geldverstrekker u dan ‘afrekent’ op die mindere cijfers. Toch is dit de wijze waarop de meeste geldverstrekkers hun zekerheid willen bekijken, want heeft u wel genoeg geld om de lening af te lossen? Een lening kost altijd geld, heeft u dus wel inzichtelijk genoeg wat u kunt lenen en in welke periode u de lening weer kunt aflossen?

Is een bedrijfsfinanciering mogelijk zonder eigen geld?

Heeft u geen eigen vermogen en wilt u wel investeren in uw bedrijf? Dan is dat mogelijk, want een geldverstrekker heeft een paar zaken nodig: bewijs van registratie in de Kamer van Koophandel. Een gedegen plan rondom uw bedrijfsfinanciering en een minimumleeftijd van 18 jaar. De voorwaarden kunnen verschillen per aanbieder waar u moet voldoen. Een goed ondernemingsplan voor een uitbreiding of investering in uw bedrijf zal u helpen om een geldverstrekker te vinden die u een bedrijfsfinanciering aanbiedt, zonder dat u eigen geld heeft.

Is een bedrijfsfinanciering mogelijk met negatieve BKR?

Iedere lening die in Nederland verstrekt wordt, wordt geregistreerd door Bureau Krediet Registratie (BKR). Of u een lening heeft lopen en of u betaalachterstanden heeft, wordt geregistreerd door dit bureau en inzichtelijk gemaakt voor aangesloten geldverstrekkers. Een BKR beschermt u tegen te hoge schulden. Wilt u toch een bedrijfsfinanciering aangaan met een negatieve BKR? Dan heeft u ook nog kans, want er zijn geldverstrekkers die niet aangesloten zijn bij BKR en dus ook geen inzicht krijgen in de registraties. Hier zit echter wel een risico aan, namelijk dat u op een gegeven moment te veel leent en u de aflossingsplicht niet kunt nakomen. Als u de aflossingsplicht niet na kunt komen, dan kan dit gevolgen hebben voor het behouden van uw goederen. Een deurwaarder kan namelijk aan uw deur komen en u verplichten om uw goederen te verkopen bij wanbetaling.

Bedrijfsfinanciering rente

De rente van een zakelijke lening kan erg verschillen per aanbieder. Via onze website vergelijkt u verschillende aanbieders op de voorwaarden, maar ook op hoeveel rente u betaalt. U betaalt rente omdat een financier een risico loopt door het geld aan u uit te kunnen lenen. De rente kan oplopen als uw bedrijf minder gezond is, als u weinig leent en als de looptijd lang is. Dit brengt namelijk extra risico met zich mee voor de financier. U kunt de rente verlagen als u de looptijd korter maakt, maar dan moet u per maand wel meer aflossen. Stel daarom altijd een plan op voor u een bedrijfsfinanciering aanvraagt. In het plan moet het doel staan van de bedrijfsfinanciering, maar ook hoeveel geld u heeft en hoeveel u nodig heeft. En calculeer daarin ook alvast de aflossing en hoe lang u denkt nodig te hebben voor het aflossen.

Hulp bij bedrijfsfinanciering

U bent er over uit: u wilt investeren in uw bedrijf. Alleen beschikt u zelf niet over genoeg geld en u wilt een bedrijfsfinanciering aanvragen. U heeft uw doelen concreet, maar dan? Dan kunt u op zoek naar een verstrekker. Aan de verstrekker dient u meerdere documenten te tonen, uw plan te presenteren en om akkoord te vragen. Dat klinkt simpel, maar u kunt het beste om hulp vragen bij het aanvragen van uw bedrijfsfinanciering. Een boekhouder bijvoorbeeld, helpt u het onderste uit de kan te halen als het gaat om financieel voordeel en hij of zij weet precies waar u rekening mee dient te houden als het gaat om regels.

Kies de juiste verstrekker

Een bedrijfsfinanciering kunt u gemakkelijk online aanvragen. Via Zakelijkgeld.nl vergelijkt u de aanbieders van zakelijke leningen en zakelijke kredieten. Zodra u een krediet of lening heeft gevonden die past bij uw wensen, dan kunt u terecht bij desbetreffende aanbieder.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven

× Ik heb een vraag via WhatsApp