Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Factoring MKB

U heeft een midden- en kleinbedrijf en het gaat al een aantal jaar best wel goed. U heeft klanten, een paar werknemers in dienst en kan leven van het bedrijf wat u heeft opgebouwd. Hartstikke fijn natuurlijk. En nu wilt u natuurlijk door blijven groeien en ontwikkelen. Hoe kunt u dan uw tijd zodanig hieraan besteden, zonder te veel tijd en energie kwijt te zijn aan facturatie? Mkb factoring. Hoe werkt mkb factoring? Wij leggen graag aan u uit.

Factoring voor mkb

Niets is vervelender voor uw bedrijf als facturen niet of niet op tijd betaald worden. U wilt ook door met uw bedrijf en daar zijn ook kosten aan verbonden. Gelukkig is daar een uitkomst voor: mkb factoring. Hoe werkt factoring mkb? U laat uw openstaande facturen overnemen door een factoringmaatschappij. Zij ‘kopen’ uw facturen op, waardoor u uw debiteurenbeheer gedeeltelijk of geheel uit handen geeft. Bij sommige factoringsmaatschappijen is het zo dat de factuur dient goedgekeurd te worden. De factoringmaatschappij betaalt uw openstaande factuur direct (binnen 24 uur) aan u uit. Zo beschikt u gelijk over uw geld en loopt daarbij geen risico op wanbetaling, de factoringsmaatschappij is de partij die de factuur verstuurt naar de klant die dient te betalen.

De juiste rechtsvorm voor uw bedrijf

Bij het opstarten van uw bedrijf denkt u wellicht niet gelijk aan de term ‘rechtsvorm’. Toch is dit heel belangrijk. Bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel kiest u namelijk gelijk uw rechtsvorm. Een rechtsvorm moet u kiezen voor het uitoefenen van uw onderneming. Dit is belangrijk voor de belastingplicht en de aansprakelijkheid van uw bedrijf. Per rechtsvorm zijn er verschillende plichten. U kunt wel nog altijd wisselen van rechtsvorm. Dit kost echter wel veel tijd en geld.

Kiest u voor een rechtsvorm zonder rechtspersoon (denk aan een eenmanszaak, maatschap), dan bent u met uw volledige private vermogen aansprakelijk als er schulden binnen het bedrijf zijn. Kiest u voor een rechtsvorm mét rechtspersoon (denk aan een bv) dan heeft het bedrijf zelfstandig bezittingen en schulden. U bent dus privé niet aansprakelijk.

Na het kiezen van de juiste rechtsvorm krijgt u te maken met verzekeringen. Denk aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een verzuimverzekering, etc. U bent niet in alle gevallen verplicht om te verzekeren. Het is namelijk niet altijd nodig. Daarover kunt u zich laten informeren bij een verzekeraar.

Als u zich vrijwillig wil afdekken van bepaalde risico’s, kunt u naast verzekeringen ook risico’s afdekken met mkb factoring. Mkb factoring wordt geregeld door factoringmaatschappijen. Zij betalen u en handelen daarna de betaling af met uw klant. U heeft hier geen omkijken naar. Vaak loopt u hier geen risico, want deze wordt gedragen door de maatschappij.

Voordelen en nadelen factoring mkb

Er zitten diverse voor- en nadelen aan freelance factoring. Het is van belang om te kijken welke voor- en nadelen in onderstaande lijst voor u belangrijk zijn.

Voordelen

  • U draagt zelf niet het risico (meestal);
  • U ontvangt tot 100 % direct (binnen 1 dag) uitbetaald;
  • U kunt ervoor kiezen uw debiteurenadministratie uit te besteden.

Nadelen

  • U dekt hiermee niet alles af;
  • Niet elke klant vindt deze manier fijn. Uw relatie met uw klant kan hierdoor minder worden.

Kosten mkb factoring

Wat kost mkb factoring? De prijzen van factoring voor mkb verschillen per soort factoring. Meestal variëren de factoring kosten tussen de 3 en 6 procent per uitstaande factuur. U krijgt dus volledig uitbetaald minus de kosten van het percentage. Soms worden er ook nog additionele kosten afgetrokken. Weet in ieder geval goed waar u aan begint.

Aanbieders vergelijken

Wilt u voor factoring kiezen? Er zijn genoeg aanbieders op de markt die mkb factoring aanbieden. Welke het best bij u past, beslist u zelf. Via onze website kunt u uw gegevens achterlaten, waarna wij u een overzicht bieden van de maatschappijen die het beste bij u passen. Hiermee kunt u in een vlot overzicht zien welke maatschappijen mkb factoring aanbieden en wat de voordelen zijn. Voordat u in zee gaat met een factoring bedrijf, moet u de voorwaarden goed doorlezen. Dan weet u waar u aan toe bent. 

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp