Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
lening aanvragen zakelijk

Starter

Als starter kan het soms lastig zijn om aan een lening te komen. Er zijn immers geen jaarcijfers die u kunt tonen waardoor het voor financieringspartijen altijd lastig in te schatten is in hoeverre het verstandig is om met u in zee te gaan. Gelukkig zijn er altijd wel partijen waar u terechtkunt als starter zodat u de bestedingsruimte op uw zakelijke rekening kunt vergroten en waardoor u flinke stappen kunt maken met uw bedrijf.

Vind de lening die bij u past.

minimaal €5.000,- en maximaal €1.000.000.
Hoeveel geld kan ik lenen?
minimaal 1 maand en maximaal 60 maanden

Een zakelijke lening afsluiten als starter?

In de meeste gevallen is het belangrijk dat u uw jaarcijfers toont, voordat u een lening kunt afsluiten. Echter kunt u als starter natuurlijk geen cijfers van het afgelopen jaar tonen. Heeft u een goed plan en is er wel potentie voor een gezond bedrijf? Dan kunt u in veel gevallen een financiering voor uw bedrijf vinden. Vraag uzelf dus af waarom u een zakelijke lening wilt afsluiten als starter. Oftewel: wat wilt u precies met het geld doen? Let erop dat u niet lukraak een lening aanvraagt, maar hier wel goed over nadenkt. Vraag eventueel offertes op, zodat u van te voren een duidelijk beeld heeft wat de kosten zijn van het huren van een pand, het leasen van een bedrijfsauto, het aanschaffen van laptops et cetera.

Wanneer u een financieringsaanvraag doet dan zal de financieringspartij u vaak een aantal vragen stellen:

1. Waar houdt uw bedrijf zich mee bezig?
2. Waar wilt u de lening voor gebruiken?
3. Om welke reden is het als financieringspartij veilig om in uw onderneming te investeren?

Denk goed na over deze vragen, zodat u helder en duidelijk uw boodschap kunt overbrengen op de financieringspartij. Neem altijd de tijd, wees helder en duidelijk in de formulering van uw boodschap. Daarbij raden we u ook altijd aan om niet te vergeten om in detail te treden. Verstrekkers willen graag zoveel mogelijk informatie verkrijgen. Wees dus transparant bij het maken van uw ondernemingsplan. Dit zal helpen bij het aanvragen van de lening en zo zal het proces sneller verlopen.

Rekening courant krediet

Voor starters is het vaak een goed idee om een zakelijke lening afsluiten zoals een rekening courant krediet. Met zo’n krediet mag een onderneming in het rood staan tot een afgesproken bedrag. Wat de exacte voorwaarden zijn? Dat verschilt per aanbieder. Let hier dus altijd goed op als u een zakelijke lening wilt aanvragen.

Hoeveel geld kunt u lenen?

Het verschilt per financieringspartij hoeveel geld u kunt lenen. De meeste kredietverstrekkers werken met een minimaal en een maximaal bedrag. Het bedrag hangt van een aantal factoren af. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar wat de omzet van uw onderneming is en hoe hoog uw aflossingsverplichting maximaal kan zijn. Let er wel op dat u niet te veel geld wilt lenen. Geld lenen kost geld. Leen dus was u nodig heeft en leen niet veel meer. Zo blijven uw aflossingsverplichtingen realistisch.

Voordelen lenen als starter

Als u net een bedrijf bent begonnen dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk winst draaien. Om te investeren in uw bedrijf, heeft u geld nodig. Echter beschikt u als starter niet altijd over het geld dat u nodig heeft om uw doelen te verwezenlijken. Daarom kan het een goed idee zijn om een zakelijke lening af te sluiten. Zo kunt u uw doelen verwezenlijken en kan uw bedrijf groeien. Mits u natuurlijk alles op een juiste manier aanpakt.

Een ander voordeel aan het afsluiten van een zakelijke lening is dat dit over het algemeen vele malen goedkoper is dan wanneer u een boeterente heeft op uw zakelijke creditcard. U ontvangt zo’n boete wanneer u uw geld aan het einde van de maand niet op tijd heeft afgelost. Indien dit het geval is dan moet u over het algemeen zo’n 14% boeterente betalen. Hierdoor is het afsluiten van een zakelijke lening al gauw een stuk voordeliger voor u als starter.

Risico’s zakelijke lening

Houdt u er rekening mee dat er ook altijd risico’s verbonden zitten aan het afsluiten van een zakelijke lening als starter. Ook al heeft u nog zo’n goed plan opgesteld en heeft u het volste vertrouwen dat uw bedrijf flink veel winst zal maken: om bepaalde redenen kan het altijd voorkomen dat u uw doelen niet behaald en dat u uw lening niet binnen het afgesproken termijn kan betalen. Dit kan weer leiden tot vervelende gevolgen.

Heeft u privé schulden of financiële verplichtingen zoals een financial lease? Dan wordt er vaak een beroep gedaan op uw eigen vermogen en bezittingen. Heeft u een lening gekregen zonder BKR (bureau krediet registratie) toetsing en kunt u uw aflossingsverplichtingen niet nakomen? Dan moet u rekening houden met de gedwongen verkoop roerende en onroerende goederen. Het is van groot belang dat u altijd goed nadenkt voordat u een overeenkomst voor een lening aangaat voor uw bedrijf. Zo blijft het natuurlijk altijd een risico om een lening af te sluiten, maar bedenk altijd van te voren in hoeverre het risicovol is voor u als ondernemer. U wilt natuurlijk niet binnen korte tijd al kopje onder gaan.

Wanneer krijg ik mijn geleende bedrag?

Als starter wilt u natuurlijk zo snel mogelijk over geld beschikken zodat u zo snel mogelijk uw doelen kunt verwezenlijken. Gelukkig hoeft u tegenwoordig nooit heel lang te wachten tot uw aanvraag in behandeling wordt genomen. Als u een aanvraag indient bij een bank of een kredietverlener dan wordt deze doorgaans binnen een dag of hooguit enkele dagen beoordeeld. Is deze aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u in de meeste gevallen binnen 24 uur over het door u aangevraagde bedrag beschikken. Echter kan het proces soms als starter vertragen, aangezien u geen cijfers kunt aantonen en er dus een beoordeling gemaakt moet worden aan de hand van een plan. Houdt u hier dus rekening mee.

Tips bij het afsluiten van een zakelijke lening als starter

Wilt u ook graag een zakelijke lening aanvragen? Wij hebben een aantal tips voor u om het vinden van een geschikte lening een stuk makkelijker te maken:

  1. Maak gebruik van onze handige vergelijkingstool. Vul de belangrijkste punten in, zoals het bedrag dat u wilt lenen, de looptijd van de lening en de doorlooptijd. Hierna verschijnt er een overzicht van de partijen die voldoen aan uw eisen. Lees altijd goed wat de voorwaarden en de eisen zijn van een partij, want zo kunt u een weloverwogen keuze maken.
  2. Wees altijd op de hoede dat u niet meer geld leent dan u nodig heeft. Stel dus altijd een uitgebreid plan op en breng voor de financieringspartij en natuurlijk voor uzelf in kaart hoeveel geld u wilt lenen. Een tip is om van te voren alvast offertes op te vragen, zodat u bijvoorbeeld weet met welke kosten u rekening moet houden wanneer u bijvoorbeeld nieuwe laptops, stoelen of andere inventaris wilt aanschaffen. Stel haalbare doelen op, zodat het geld dat u het geld dat u leent ook daadwerkelijk kunt terugbetalen.3. Bekijk altijd goed wat het rentepercentage is van verstrekker. Financieringspartijen maken reclame dat u bij hun terechtkunt voor een hele lage rente, maar in hoeverre kunt u gebruikmaken van deze lage rente? Oftewel: kunt u de hele periode profiteren van deze lage rente? Let altijd goed op eventuele addertjes onder het gras. Zo klinkt een lage rente erg aantrekkelijk, maar dit kan een tijdelijke aanbieding zijn.4. Hoelang denkt u nodig te hebben om het geleende geld terug te betalen? Het is altijd lastig in te schatten, vooral voor u als starter. U kunt enerzijds heel hard groeien met uw bedrijf, maar het kan ook altijd tegenvallen. In sommige gevallen ziet u vaak al gauw resultaat na het investeren van uw geld in uw bedrijf of dergelijke. In andere gevallen zal het langer duren tot u uw investering terugziet. Speel hierop in door goede afspraken te maken met de financier. Een langere looptijd kan voor u als ondernemer soms veel opleveren. Vindt u het lastig om een schatting te maken? Dan raden we u aan om een adviseur in te schakelen.

Welke verstrekker past bij u?

Het kan per bedrijf verschillen bij welke partij u het beste terechtkunt voor het lenen van geld als starter. Maak het vinden van een geschikte partij niet te moeilijk voor uzelf en maak gebruik van de handige vergelijkingstool op onze website. Geef aan wat voor een leenbedrag u ongeveer wilt betalen en wat de looptijd daarvan is. Vul de doorlooptijd in en geeft aan of u nog eventueel andere wensen heeft, denk bijvoorbeeld aan boetevrij aflossen. Wanneer u dit heeft gedaan dan verschijnen de aanbieders in beeld die matchen met uw eisen. Let erop dat niet elke partij zomaar in zee gaat met een starter, dus bekijk altijd goed de website van de verstrekker. Doorgaans zijn verstrekkers minder streng voor bestaande ondernemers. Eventuele extra informatie kunt u altijd rechtstreeks opvragen via de website van de partij.

Wanneer uw oog is gevallen op een partij dan wordt u via onze website doorgestuurd naar de website van de verstrekker. Wilt u een lening afsluiten voor een bepaald bedrag? Dan moet u dit rechtstreeks doen via de website van de financieringspartij. Let erop dat u niet zomaar een lening afsluit. U sluit een lening voor een langere tijd – vaak met een vaste looptijd – af en het heeft veel invloed op u, dus let er altijd goed op dat u een lening afsluit die helemaal bij u past. Bekijk dus altijd goed wat de voorwaarden zijn van de verstrekker en lees u altijd goed in voordat u een contract afsluit.

Contract afsluiten

Het afsluiten van een contract kunt u rechtstreeks via de financieringspartij doen. Wij regelen dus niet de lening, dit moet u zelf doen. Dit heeft als voordeel dat er geen tussenschakel zit tussen u en de financieringspartij, waardoor u dus altijd rechtstreeks contact met de partij kunt opnemen voor eventuele vragen of overleg. Tegenwoordig kunt u bij de meeste verstrekkers online terecht voor het indienen van een aanvraag. Let erop dat u altijd goed uw persoonlijke gegevens controleert en dat u goed nadenkt over het geleende bedrag en de looptijd.

Zoals we al hebben aangegeven, verschilt het per verstrekker hoelang het duurt voordat een aanvraag in behandeling wordt genomen. Sommige aanbieders vermelden online dat u binnen 24 uur na uw aanvraag al uw geld ontvangt. Dit is niet bij elke partij het geval, dus kijk altijd goed naar de voorwaarden. Bovendien raden we u zeker aan om er rekening te houden dat het ontvangen van het geld altijd kan vertragen om bepaalde redenen. Zo kan het altijd zijn dat een financier nog bepaalde papieren van u nodig heeft.

Heeft u nog vragen of wilt u gewoon meer weten over het afsluiten van een zakelijke lening als starter? Neem dan altijd contact op met de verstrekker die u op het oog heeft. De specialisten staan voor u klaar en helpen u verder zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Onafhankelijk

Wij zijn een onafhankelijke partij, wat dus inhoudt dat wij geen partij kiezen en wij dus u eerlijk op een rij zetten wat de verschillende verstrekkers aanbieden. Zo weet u dus precies welke aanbieder het beste bij u past. Aangezien rentepercentages en voorwaarden kunnen veranderen, houden we deze wijzigingen goed in de gaten en werken we dit bij op onze website zodat u niet onverwachts voor verrassingen komt te staan.

Conclusie

Als starter is het belangrijk dat u goed nadenkt over het afsluiten van een zakelijke lening. Een zakelijke lening aanvragen is altijd een risico, want u weet immers niet of uw bedrijf veel succes zal bereiken en in hoeverre uw bedrijf winst of verlies zal draaien. Anderzijds kan het afsluiten van een zakelijke lening voor u als starter ook veel moois opleveren. Het geld dat u leent kunt u investeren in uw bedrijf en dit kan altijd goed uitpakken. Bovendien raden we u ook aan om altijd goed te checken met wie u in zee gaat. De financieringspartij met de laagste rente hoeft niet meteen de partij te zijn die het beste voor u is.   Neem eventueel contact op met een adviseur om zo beter voor ogen te hebben of het slim is om inderdaad een zakelijke lening aan te vragen. Zo weet u beter of u een goede keuze maakt.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp