Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Rechtsvormen

Iets wat veel mensen zich afvragen is welke rechtsvorm u moet hebben om een zakelijke lening af te sluiten. Heeft u een eenmansbedrijf, een Vennootschap onder Firma of een Naamloze Vennootschap? Dan kunt u zelf een bedrijfskrediet afsluiten. Tegenwoordig kan dit erg eenvoudig online. Vul de gegevens in van uw bedrijf en de verstrekker zal uw aanvraag beoordelen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een bedrijfslening?

Als u in aanmerking wilt komen voor een zakelijke lening van een bank dan dient uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel te staan ingeschreven en daarmee in Nederland gevestigd te zijn. In sommige gevallen dient uw bedrijf een minimale jaaromzet te hebben en een minimale bestaansduur achter de rug te hebben. Verder is het belangrijk dat uw bedrijf een BTW nummer heeft. In sommige gevallen moet u een bedrijfsplan kunnen overleggen waarin u aangeeft waarvoor u de zakelijke leningen wilt gaan inzetten en wat de verwachte resultaten van uw onderneming zullen zijn, zowel op de korte als lange termijn.

Aflossen bedrijfslening

In de meeste gevallen bent u persoonlijk aansprakelijk voor de aflossing van de bedrijfslening. Dat wil zeggen dat als het bedrijf niet aan de aflossingsverplichtingen voldoet, uw persoonlijke vermogen, roerende en onroerende goederen worden aangesproken voor de aflossing. Kortom: het is altijd een groot risico om een bedrijfslening af te sluiten. Niet alleen voor uw bedrijf, maar ook voor uw privé situatie. Let daarom altijd goed op de voorwaarden wanneer u een zakelijke lening afsluit.

Zakelijke lening afsluiten

Hoe dan ook: als u een zakelijke lening wilt afsluiten dan is het zeker een aanrader om gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool. Zo vindt u snel en eenvoudig een zakelijke lening voldoet aan uw wensen en eisen. Geef aan hoeveel geld u wilt lenen en welke looptijd u wenst voor de zakelijke lening. Hierna verschijnen alle partijen u beeld waar u terechtkunt. Let er wel altijd op dat u goed de voorwaarden doorneemt voordat u een zakelijke lening afsluit. Zo komt u niet onverwachts voor verrassingen te staan als u een zakelijke lening krijgt.

Wat wilt u met het geld?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u geld wilt lenen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een nieuw pand wilt openen, u geld wilt lenen om nieuwe inventaris aan te schaffen of u nieuwe auto’s wilt aanschaffen voor de zaak. Wat u ook wilt: stel van te voren altijd een goed plan op en maak voor uzelf inzichtelijk hoeveel geld u nodig heeft om uw doelen te bereiken. Op deze manier weet u zeker dat u niet te veel geld leent. Het geld moet u immers met rente terugbetalen, dus leen niet te veel en wees realistisch met hoeveel u nodig heeft.

Welke zakelijke lening past het beste bij mijn bedrijf?

Elk bedrijf is anders en elk bedrijf heeft andere wensen wat betreft het afsluiten van een zakelijke lening. Daarbij geldt dat de verstrekker met de laagste rente niet meteen het beste past bij uw bedrijf. Wilt u zeker weten dat u een contract afsluit bij een financieringspartij die het best matcht met uw wensen? Schakel dan een adviseur in.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp