Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Zakelijke Creditcard Aanvragen

Stel, u heeft een eigen bedrijf en de zaken beginnen goed te lopen. Hartstikke fijn natuurlijk. Maar nu u meer en meer winst maakt, wordt het natuurlijk ook steeds belangrijker om de geldzaken van uw onderneming goed op orde te hebben. Waarschijnlijk maakt u voor uw bedrijf wel eens kosten door middel van uw eigen, persoonlijke creditcard. Wanneer dit niet al te vaak gebeurt is dat natuurlijk niet zo’n heel groot probleem. Maar op het moment dat u steeds meer zakelijke uitgaven gaat doen via een persoonlijke creditcard, kunnen de privé en business uitgaven nogal door de war gaan lopen en kost dit u veel uitzoek werk. In dat geval kan het handig zijn om een zakelijke creditcard te overwegen voor uw bedrijf. Een dergelijke creditcard kan u extra mogelijkheden bieden om uw onderneming te financieren.

Aanbieders van Zakelijke Creditcards

Er zijn een groot aantal partijen waarbij u een zakelijke creditcard kunt aanvragen. Zo kunt u dit doen bij de bank waar u al een zakelijke rekening heeft open staan of u kunt kiezen voor een andere aanbieder die bankonafhankelijk is. Hieronder vergelijken we een aantal aanbieders van zakelijke creditcards met elkaar

Moss: Spend smarter.

Moss
Moss is een financieel platform waarop ondernemers een onbeperkt aantal fysieke en virtuele betaalkaarten voor hun werknemers en zichzelf kunnen aanvragen. Met een focus op controle over uitgaven, biedt Moss handige boekhoudintegratie en real-time inzicht in beschikbare saldo’s en kaartgebruik. Bij Moss bepaalt u als ondernemer zelf van welke functies u wel of niet gebruik wil maken. Op basis daarvan komt de prijs tot stand. Er is dus geen vaste prijs. U betaalt alleen voor de functies die u ook echt gebruikt.

Aanvragen

Visa Zakelijke Kaart
Visa World Card Business
Een aanbieder die u hoogstwaarschijnlijk van naam wel zult kennen is Visa. Visa is één van de grootste aanbieders van creditcards, is bankonafhankelijk en heeft ook een ruim aanbod in zakelijke creditcards. Zo bestaat er de Visa World Card Business. Dit is de zakelijke versie van de reguliere Visa World Card en kost €42 per jaar. Per maand heeft u een bestedingslimiet van €2500.

Aanvragen

gold card visa
Visa World Card Business Gold
Naast de hierboven beschreven Visa World Card Business, biedt Visa ook de Visa World Card Business Gold. Deze zakelijke creditcard is uitgebreider dan de eerder genoemde kaart en er zitten dan ook een aantal extraatjes aan verbonden. Zo biedt deze kaart een verzekering tegen gebruik door ongeautoriseerde personen en kunt u per medewerker instellen wat het bestedingslimiet is. Handig wanneer u veel mensen in dienst heeft. Het maximale bestedingslimiet ligt ook hoger dan bij de goedkopere variant, en is namelijk €5000. Aan al deze extra diensten hangt wel een prijskaartje. De Visa World Card Business Gold kost namelijk €154 per jaar.

Aanvragen

Business Mastercard
Mastercard Business
Een andere grote bankonafhankelijke speler in het aanbieden van zowel persoonlijke als zakelijke creditcards is Mastercard. Net als bij Visa kunt u bij Mastercard kiezen uit verschillende soorten zakelijke creditcards. De meest simpele variant is de Mastercard Business. Deze kaart kost slechts €40 per jaar en heeft een bestedingslimiet van €2500 per maand. De Mastercard Business is een van de meest gebruikte zakelijke creditcards in Nederland. U kunt hiermee goed uit de voeten, vooral wanneer u veel zakelijke uitgaven in en vanuit het buitenland doet, bijvoorbeeld met vreemde valuta.

Aanvragen

Mastercard Corporate
Mastercard Corporate
Een andere zakelijke creditcard die Mastercard aanbiedt is de Mastercard Corporate. Deze creditcard is met name bedoeld voor grotere organisaties met meer dan vijftig medewerkers. De Mastercard Corporate is iets duurder dan de Mastercard Business en kost namelijk €45 per jaar. Het bestedingslimiet per maand is hetzelfde als bij de goedkopere creditcard. Net als bij de andere creditcards die worden aangeboden door Mastercard is dit een betrouwbare betaalmethode wanneer u zaken doet in het buitenland.

Aanvragen

Business Green Card American Express
American Express Business Green Card
Een andere zakelijke creditcard die wordt aangeboden door American Express is de American Express Green Entry Card. Deze zakelijke creditcard kent vele voordelen ten opzichte van de eerder genoemde American Express Business Entry Card. Zo zit er bij deze kaart wel standaard het American Express puntensysteem. Hoe dit werkt is dat u per uitgave die u doet met de creditcard, punten spaart die u op termijn kunt inwisselen voor bijvoorbeeld vliegtickets of andere diensten of producten. Een ander voordeel van de Green Card ten opzichte van de goedkopere variant, is dat u op zakenreis doorlopend bent verzekerd tegen ongevallen. De American Express Business Green Card kost u €85 per jaar.

Aanvragen

Gold Card American Express
American Express Business Gold Card
Wat betreft zakelijke creditcards biedt American Express tot slot ook nog de American Express Business Gold Card aan. Deze kaart is de duurste zakelijke creditcard die American Express te bieden heeft en kost namelijk €225 per jaar. De reden dat de kosten voor deze creditcard relatief zo hoog zijn, komt met name door het uitgebreide verzekeringspakket dat er aan verbonden is. Zo bent u, wanneer u gebruik maakt van de American Express Business Gold Card, doorlopend verzekerd voor medische zorg in het buitenland, maar ook voor wanneer u een zakelijke reis moet annuleren of als u zakelijke juridische bijstand nodig heeft. Wanneer u geen behoefte heeft aan al deze verzekeringen kunt u beter kiezen voor een goedkopere zakelijke creditcard. Net als de American Express Business Green Card komt ook deze Gold Card met het American Express puntensysteem. Deze exclusieve kaart krijgt u trouwens niet zomaar. Uw onderneming moet minimaal één jaar bestaan en u moet daarnaast minimaal €36.000 per jaar verdienen.

Aanvragen

Business Entry Card American Express
American Express Business Entry Card
American Express is eveneens een bankonafhankelijke aanbieder van zakelijke creditcards. Er bestaan diverse soorten zakelijke creditcards van American Express waaruit u kunt kiezen. De meest goedkope variant is de American Express Business Entry Card. Een voordeel van American Express in het algemeen is dat er geen vastgesteld maandelijks limiet is om te besteden. In plaats daarvan  wordt dit limiet naar uw persoonlijke situatie en uitgave gedrag aangepast. Een algemeen nadeel van de zakelijke creditcards van American Express is echter dat deze kaarten niet door alle partijen worden geaccepteerd als betaalmiddel.  Een nadeel van de American Express Business Entry Card, ten opzichte van andere, duurdere, zakelijke creditcards van American Express, is dat er geen puntensysteem is verbonden aan het gebruik van de kaart. De kosten van de Business Entry Card bedragen €50 per jaar.

Creditcard Rabobank
Rabo BusinessCard
Een andere aanbieder van zakelijke creditcards is de Rabobank. Hier kunt u gebruik maken van de Rabo BusinessCard. U kunt bij de Rabobank alleen een zakelijke creditcard aanvragen wanneer u ook een zakelijke rekening heeft open staan bij deze bank. Dit overigens is ook bij veel andere banken zoals SNS, ING en ABN Amro het geval. Om die reden is het dus niet mogelijk om de creditcard van de Rabobank te koppelen aan een bankrekening die u bij een andere bank heeft open staan. Dit kan als een minpunt worden beschouwd, tenzij u toch al bij de Rabobank zit. Deze zakelijke creditcard kost u slechts €33 per jaar en daarmee is dit wel één van de goedkopere aanbieders.

Businesscard ING
ING Business Card
Bij de ING is het eveneens mogelijk om een zakelijke creditcard aan te vragen, namelijk de ING Business Card. Net zoals bij de Rabobank kunt u deze zakelijke creditcard van de ING alleen aanvragen als u bij hen ook een zakelijke rekening heeft. De zakelijke creditcard van de ING kost €39,95 per jaar. Een bijkomend voordeel van deze creditcard is dat u bij de ING in overleg met de bank een persoonlijk limiet kunt afspreken, waar dit bij andere aanbieders al van te voren vast staat. Het limiet is minimaal €1.500 en maximaal €50.000. Ook biedt ING een regeling genaamd Corporate Card Solution voor wanneer u gebruik maakt van vijf of meer zakelijke creditcards voor uw onderneming. Dit houdt in dat u een uitgebreide rapportage krijgt van alle uitgaven die zijn gedaan met de verschillende zakelijke creditcards. Dit kan handig zijn wanneer veel verschillende medewerkers van de zakelijke creditcards gebruik maken en helpt u om hierin het overzicht te behouden.

business card ABN-Amro
ABN Amro Professional Card
Wanneer u al een zakelijke bankrekening heeft open staan bij de ABN Amro, dan is het misschien het overwegen waard om de zakelijke creditcard van deze bank te proberen. ABN Amro biedt drie verschillende soorten zakelijke creditcards aan, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf. De goedkoopste kaart is de Professional Card. Deze zakelijke creditcard is uitsluitend bedoeld voor wanneer u ZZP’er bent of een eenmanszaak heeft. Het limiet ligt tussen de €1000 en €10.000 per maand. In het eerste jaar van uw onderneming is de limiet €250. Voor de Professional Card betaalt u slechts €35 per jaar.

business card ABN-Amro
ABN Amro Business Card
Een andere zakelijke creditcard die wordt aangeboden vanuit ABN Amro is de ABN Amro Business Card. Deze kaart is bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven. Wanneer u van deze zakelijke creditcard gebruik maakt, kunt u meerdere kaarten aanvragen, bijvoorbeeld voor verschillende werknemers. Voor de Business Card betaalt u hetzelfde als voor de Professional Card, namelijk €35 per jaar. De standaardlimiet per maand is €2500.

business card ABN-Amro
ABN Amro Corporate Card
Tot slot biedt ABN Amro de Corporate Card. Deze kaart is met name geschikt voor grote bedrijven en ondernemingen. De kaart kost €39 per jaar en komt daarnaast met een aantal voordelen ten opzichte van de twee eerder genoemde kaarten die ABN Amro aanbiedt. Zo zit er standaard bij de Corporate Card een reis verzekering tegen ongevallen waardoor u op reis verzekerd bent voor medische en juridische hulp in het buitenland.

 

Wat houdt een zakelijke creditcard nou eigenlijk in?

Zoals waarschijnlijk wel bekend is een creditcard een betaalpas. Wat een creditcard anders maakt dan andere betaalpassen, zoals bijvoorbeeld de debetkaart, is dat het bedrag niet direct van uw rekening wordt afgeschreven. In plaats daarvan betaalt u als gebruiker, het bedrag pas achteraf aan de creditcard aanbieder. De meeste creditcards kosten een vast bedrag per jaar. Hoe hoog dit bedrag is verschilt per bank of andere aanbieder. Steeds meer consumenten in Nederland maken gebruik van een persoonlijke creditcard. Een zakelijke creditcard is niet heel veel anders dan zo’n persoonlijke creditcard. Wanneer u voor uw onderneming uitgaven moet maken door middel van een creditcard, kunt u dat natuurlijk middels uw eigen persoonlijke creditcard doen. Maar vooral wanneer uw bedrijf groter wordt, u maakt meer winst of er komen meer medewerkers bij, wordt dit onhandig en onoverzichtelijk. Dan biedt een zakelijke creditcard een uitkomst.

Een rekenvoorbeeld

Voor veel mensen kan het gebruiken van een creditcard ingewikkeld klinken. Het voelt ook niet echt intuïtief om eerst uw dienst of product te krijgen en het achteraf pas te betalen. Een voordeel van een zakelijke creditcard is hierbij dat u het volledig openstaande bedrag aan het einde van de maand moet terug betalen. Bij persoonlijke creditcards is dit vaak niet zo, waardoor de totale kosten door de bijkomende rente hoog kunnen oplopen als u het niet in de gaten houdt. Wel zijn er ook bij zakelijke creditcards kosten verbonden aan het opnemen van contant geld. Meestal gaat het dan om ongeveer 4% van het aankoopbedrag. Dat betekent dat als u met uw zakelijke creditcard contact €1000 moet opnemen, u toch €40 kwijt bent aan creditcard kosten.

Veel gestelde vragen over de zakelijke creditcard

Wanneer u nog niet eerder gebruik heeft gemaakt van een zakelijke creditcard, is het gebruikelijk dat dit een aantal vraagtekens bij u oproept. Hieronder staan een aantal van de meest gestelde vragen beschreven die men ervaart bij het aanvragen van een zakelijke creditcard.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zakelijke creditcard?

Om een zakelijke creditcard te kunnen aanvragen moet u minimaal één jaar geregistreerd staan als ondernemer. Wanneer u een ZZP’er bent, zou het ook kunnen dat er bij de aanvraag van de zakelijke creditcard een toetsing van het BKR komt kijken. Bij sommige aanbieders van zakelijke creditcards moet u ook een bepaald bedrag per jaar verdienen.

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van een zakelijke creditcard?

Als ondernener maakt u nu eenmaal kosten, dat is een feit. En tegenwoordig heeft u voor veel van die uitgaven een creditcard nodig. Bijvoorbeeld wanneer u uitgaven doet in het buitenland of online. Of wanneer u zaken doet met partijen die alleen transacties leveren middels creditcard. Het voordeel van een zakelijke creditcard is dan dat u uw zakelijke en privé transacties netjes van elkaar gescheiden houdt. Een bijkomend voordeel van een zakelijke creditcard is dat ze vaak ook komen met een automatische verzekering. Hierdoor hoeft u zich niet druk te maken om uw transacties en kunt u met een gerust hart zaken doen. Vooral wanneer u een groot bedrijf heeft, maakt een zakelijke creditcard uw uitgaven en kosten inzichtelijk en overzichtelijk want u heeft minder administratieve rompslomp.

Zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruiken van een zakelijke creditcard?

Helaas zitten er ook wat nadelen aan verbonden wanneer u kiest voor een zakelijke creditcard voor uw onderneming. Zo is een zakelijke creditcard per jaar vaak duurder dan een gewone, persoonlijke creditcard. Ook heeft u, wanneer het aankomt op zakelijke creditcards, minder keuzevrijheid dan wanneer u een reguliere creditcard aanvraagt. Er zijn gewoonweg minder partijen die een zakelijke creditcard aanbieden dan een persoonlijke creditcard. Een ander nadeel ten opzichte van de reguliere creditcard is dat u bij een zakelijke creditcard niet gespreid kunt terug betalen, maar altijd het volledige bedrag aan het einde van de maand moet terug betalen. Daardoor is de zakelijke creditcard minder flexibel dan de gewone creditcard.

Kan ik ook een normale creditcard gebruiken voor mijn zakelijke uitgaven?

Maakt u maar zelden gebruik van de zakelijke creditcard? Dan is het waarschijnlijk voordeliger voor u om dit gewoon via reguliere creditcards te doen. U kunt dan een tweede persoonlijke creditcard aanvragen die u enkel gebruikt voor zakelijke transacties zodat u toch uw zakelijke en persoonlijke uitgaven gescheiden kunt houden. Echter, wanneer u regelmatig uitgaven moet doen voor uw onderneming door middel van een creditcard, dan is het sterk aan te raden om toch te gaan voor de zakelijke creditcard. Ook is een zakelijke creditcard aantrekkelijker voor grote bedrijven. Bij veel aanbieders van zakelijke creditcards zit een korting verbonden wanneer u meerdere kaarten aanvraagt, bijvoorbeeld voor verschillende medewerkers.

Hoe vraag ik een zakelijke creditcard aan?

Het aanvragen van een zakelijke creditcard gaat tegenwoordig erg gemakkelijk. Wanneer u een keuze heeft gemaakt wat betreft de aanbieder waar u van gebruik wilt maken, gaat u simpelweg naar de website van de aanbieder in kwestie. Daar kunt u gemakkelijk online aangeven dat u gebruik wil maken van hun zakelijke creditcard en eventueel ook van welke variant.

Laatst bijgewerkt: 09/01/24

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp