Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Benkey

Benkey is een kredietverstrekker die leningen aanbiedt voor vastgoedinvesteringen. Vermogenden en ondernemers kunnen beleggen bij Benkey een deel van hun vermogen in financieringen voor vastgoed. Deze leningen kunnen ondernemers vervolgens afnemen om hun vastgoed te financieren. De rente die ondernemers betalen, vormen het rendement voor de beleggers. U kunt bij Benkey kiezen uit leningen voor projectontwikkeling, commerciële verhuur, herfinanciering, vastgoedhandel en bedrijfshandel. De leenbedragen liggen tussen de € 250.000 en € 5.000.000. U dient bij Benkey 20% van het vastgoedbedrag zelf te kunnen bekostigen. De maximale financiering bedraagt dan ook altijd 80% van het bedrag.

benkey logo

Kosten van een lening bij Benkey

Kredietlimiet Rente Looptijd
€ 250.000,- 4,5% - 8,0% Verschillend
€ 5.000.000,- 4,5% - 8,0% Verschillend

Scroll naar links om volledig tabel te zien

Vergelijk alle aanbieders

Voordelen

 • U kunt geld lenen voor vastgoed vanaf € 250.000 tot € 5.000.000.

 • U kunt bouwfinancieringen tot 100% ontvangen.

 • Het is mogelijk om boetevrij extra af te lossen.

 • U weet binnen een werkdag of u kans maakt op een financiering.

 • U kan in aanmerking komen voor investeringen die door reguliere banken wellicht als te risicovol worden gezien.

 • Benkey vindt de waarde van het vastgoed belangrijker dan uw jaarrekeningen.

Nadelen

 • U moet 20% van het vastgoedbedrag zelf kunnen inbrengen.

 • Bij aanvang betaalt u een eenmalige afsluitprovisie van 2% en u betaalt een exit fee van 0,5% over de initiële hoofdsom.

 • Ieder jaar betaalt u 0,25% aan administratiekosten.

 • U moet jaarrekeningen en aangiftes inkomstenbelasting laten zien.

Wilt u meer weten?

Ga naar de website van Benkey

Vergelijk aanbieders
Meer over Benkey

Werkwijze en voorwaarden

Werkwijze

Wie een lening of krediet bij Benkey wil aanvragen, kan dit online via de website doen. U kunt kiezen uit financieringen voor projectontwikkeling, commerciële verhuur, herfinanciering, vastgoedhandel en bedrijfsvastgoed. Afhankelijk van de gekozen financiering moet u informatie en documenten aanleveren, waaronder uw jaarrekening, aangifte inkomstenbelasting, een taxatierapport van het vastgoed en KvK-uittreksels.

Benkey beoordeelt uw aanvraag vervolgens op basis van veertien verschillende punten, waaronder uw onderpand, trackrecord, zekerheden, cashflow en reputatie als vastgoedprofessional. U weet binnen een werkdag of uw aanvraag geaccepteerd wordt. Vervolgens deelt Benkey de aanvraag met het netwerk van beleggers. De financierder geeft aan dat het maximaal een paar weken duurt voordat de financiering rond is en er kan worden gewerkt met voorfinanciering om de snelheid te garanderen.

Wanneer de financiering rond is, betaalt u deze in termijnen terug met een rente tussen 4,5% en 8,0% per jaar. Hoe lager het risico, hoe lager de rente. U hebt de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen.

Voorwaarden

Benkey beoordeelt uw aanvraag op basis van maar liefst veertien verschillende punten en bepaalt op basis van de uitkomst of u in aanmerking komt voor een lening. Om een aanvraag in te kunnen dienen, dient u in ieder geval aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • De onderneming staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • U heeft geen negatieve BKR-registratie.
 • U kunt 20% van het bedrag voor het vastgoed zelf inbrengen.

Andere aanbieders op Zakelijkgeld

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp