Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Creditcards beschikbaar voor Apple Pay via Curve

29 januari 2020

Het gebruiken van een zakelijke creditcard kan zorgen voor overzicht en gemak binnen een onderneming. Deze zakelijke creditcards worden door een groot aantal partijen aangeboden, maar in de meeste gevallen gaat het om een fysiek exemplaar. Apple Pay, de contactloze betaalmogelijkheid van Apple waarbij alleen een smartphone nodig is, heeft er een nieuwe aanbieder bij in Nederland. Hierdoor krijgen ondernemers nu ook de mogelijkheid om hun zakelijke creditcards te koppelen aan Apple Pay.

Het gaat om Curve, een buitenlandse partij. Curve kan voor ondernemers met een zakelijke creditcard erg aantrekkelijk zijn, omdat deze partij het mogelijk maakt om een Nederlandse creditcard geschikt te maken voor Apple Pay. Eerder kon Apple Pay al gebruikt worden bij de drie grootste banken uit Nederland én een hele reeks aan internationale partijen. Curve is nu dus toegevoegd in die laatste categorie. Curve is vanaf 28 januari te gebruiken in Nederland en België.

Nederlandse creditcard gebruiken met Curve

Curve is een nieuwkomer in Nederland voor Apple Pay. De van oorsprong Britse partij geeft normaliter Mastercards uit. Het idee van Curve is dat er één applicatie is waar alle creditcards gekoppeld kunnen worden, waaronder zakelijke betaalkaarten. Dit kan handig zijn wanneer een ondernemer meerdere creditcards tot zijn of haar beschikking heeft; met Curve is het niet nodig om alle creditcards mee te nemen.

Wanneer u zich aanmeldt bij Curve, wordt er gratis een fysieke Curve Mastercard opgestuurd. In de applicatie is het mogelijk om zo veel mogelijk creditcars toe te voegen, waaronder bijvoorbeeld uw zakelijke creditcards van ING, Visa, Mastercard of Rabobank. Deze wordt gekoppeld aan de Curve-kaart, waarmee uiteindelijk betaald kan worden via Apple Pay. Het enige wat u moet doen, is selecteren met welke gekoppelde creditcard u wenst te betalen. Via de Curve-kaart wordt het afgeschreven bedrag in rekening gebracht bij de gekoppelde creditcard. Het is dus een kleine omweg, maar voor ondernemers kan het handig zijn wanneer aankopen gedaan moeten worden met een creditcard en u deze niet bij u heeft.

Curve is volledig gratis te gebruiken.

Contactloos en digitaal betalen: de trends van 2020

De creditcard wordt in Nederland steeds vaker gebruikt, ook door ondernemers. Daarbij komen ook alle nieuwe technologieën kijken, zoals contactloos betalen met betaalpassen en smartphones. Contactloos betalen gaat in 2020 ook steeds meer gelden voor creditcards. Dit kan er voor zorgen dat (zakelijke) creditcards steeds interessanter worden voor nieuwe klanten. De verwachting is dat een fysieke creditcard straks helemaal niet meer nodig is. Door Apple Pay en partijen als Curve is het steeds vaker mogelijk om zakelijke creditcards toe te voegen aan uw Apple Wallet en de verwachting is dat in 2020 steeds meer banken en kaartverstrekkers overstappen op deze moderne dienst.

Naast contactloos betalen wordt dan ook de digitale creditcard steeds populairder. Ook hierin loopt Apple voorop met de Apple Card, een speciale digitale creditcard die als ware in de iPhone zit. De Apple Card is gesponsord door Mastercard en Goldman Sachs en verscheen eind vorig jaar.

Alle vernieuwingen, verbeteringen en het steeds veiliger maken van contactloos en digitaal betalen zorgt voor een zichtbare verandering. Zo is de verwachting dat de digitale creditcard langzaam zal verdwijnen en dat steeds meer ondernemers én particulieren hun creditcard digitaal zullen gaan gebruiken.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp