Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Meer succes met een bedrijfskrediet

26 februari 2018

Wie economie heeft gestudeerd herinnert het zich wellicht nog: vreemd vermogen heeft een prominente plaats aan de passivazijde van de balans. Toch zijn veel ondernemers terughoudend met het aantrekken van krediet om hun onderneming te financieren. Misschien zijn we door de kredietcrisis voorzichtiger geworden. Of het is een eigenschap van Nederlands ondernemers om zuinig aan te doen en de kosten van geld lenen zo veel mogelijk te voorkomen. Maar — ook al lijkt dit tegenstrijdig — juist geld lenen leidt tot meer succes, zo blijkt uit een recent onderzoek.

Bedrijfskrediet tegenover een persoonlijke lening

Het onderzoek, uitgevoerd door economen van twee Amerikaanse universiteiten, laat zien dat het investeren van geld dat specifiek geleend is voor de onderneming, veel meer kansen biedt op overleving, en zelfs groei, in de eerste drie jaar, dan het investeren van persoonlijk geleend geld. Het verband tussen zakelijk versus persoonlijk geleend geld aan de ene kant, en bedrijfssucces aan de andere kant, kan een aantal verklaringen hebben die te maken hebben met de aard van een zakelijke lening.

Stel heldere doelen

Wanneer iemand een persoonlijke lening investeert in zijn of haar bedrijf, zoals een hypothecaire lening of een creditcard, dan neemt het vermogen van die onderneming wel toe, maar er is geen verband met een toename in omzet. Als u geld leent uit naam van uw onderneming, zal de bank of geldverstrekker vaak vragen wat het doel is van het krediet. U kunt bijvoorbeeld denken aan investeringen, voorraadfinanciering of debiteuren. Wat de reden ook is, zo’n vraag dwingt ondernemers om een doel te hebben voor de investering, en dit doel hangt vaak samen met een toename in de omzet of de winst.

Lening voor starters moeilijker

Een kanttekening is dat veel banken, maar ook veel online financiële dienstverleners, niet graag geld verstrekken aan ondernemers die net beginnen. Het is al moeilijk genoeg om opstartkrediet te krijgen, laat staan investeringen te doen in de eerste twee jaar van uw onderneming. Is uw onderneming die periode echter voorbij, dan kunt u kiezen uit diverse aanbieders met gunstige voorwaarden en diverse rentepercentages.

Geld lenen voor kleine en middelgrote ondernemers

Moeilijke procedures, strenge regels, lange verwerkingstijden en hoge rentes kunnen u misschien weerhouden van het naar de bank stappen voor een lening, hoe duidelijk uw doelen ook zijn voor de financiering. Maar op Zakelijkgeld.nl vindt u geldverstrekkers die zich specifiek richten op het midden- en kleinbedrijf: die begrijpen dat ZZP’ers en mkb’ers behoefte hebben aan meer flexibiliteit. Bij ons vindt u gemakkelijk en snel de zakelijke lening voor uw onderneming.

Hoe succesvol een lening aanvragen?

Een reden om in plaats van zakelijk krediet te kiezen voor een persoonlijke lening, is het risico dat uw aanvraag voor bedrijfskrediet wordt afgewezen. Bij de aanbieders die u kunt vergelijken op Zakelijkgeld.nl hoeft u daar niet bang voor te zijn. Door duidelijke voorwaarden en een helder en gemakkelijk aanvraagproces is het risico van afwijzing minimaal. Bovendien weet u meestal al binnen een dag waar u aan toe bent, en het geld hebt u net zo snel. Zo kunt u met een zakelijke lening de groei van uw onderneming optimaal stimuleren.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp