Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Hoe vraag ik een zakelijke lening aan?

U heeft geld nodig om te starten met een bedrijf. Voor het verkrijgen van een zakelijke lening moet u op zoek naar een financiers. Deze financiers lenen doorgaans niet zomaar geld uit. Besteed daarom voldoende tijd en aandacht aan de voorbereiding van uw aanvraag voor financiering. Immers, een goede voorbereiding maakt de kans groter dat u de zakelijke lening krijgt. Een zakelijke lening aanvragen doet u bij Zakelijkgeld.nl.

Stappenplan voor het aanvragen van een zakelijke lening

Bent u een ondernemer en heeft u geld nodig om te starten met een bedrijf of om uw uitbreidingsplannen te kunnen realiseren? Dan moet u weten welke stappen u moet zetten om bij een bank of bij een andere financier een zakelijk krediet te verkrijgen. Een lening aanvragen doet men het best met de nodige voorbereiding. Gaat u een langlopende investering doen? Heeft u een positief eigen vermogen? Hoe zit het met de financiële gezondheid van uw bedrijf? Een zakelijke lening afsluiten betekent dat u de zakelijke financiering of lening terug zal moeten betalen, probeer realistisch in te schatten wanneer u dit af denkt te kunnen lossen. U kunt in veel gevallen beter voor een langere looptijd dan een te korte looptijd kiezen.

  • Inzicht in uw eigen kredietbehoefte. Moet u met de zakelijke lening de hele investering financieren, of beschikt u wellicht over voldoende eigen geld om de investering deels zelf te financieren? Het is van belang om uw kredietbehoefte, dus het te lenen bedrag, zorgvuldig te berekenen, want het aanvragen van minder krediet dan u daadwerkelijk nodig heeft maakt een slechte indruk.
  • Het aanvragen van offertes. U kunt offertes aanvragen bij diverse banken en andere financiers. Het aanvragen van een offerte kost u vaak niet meer dan enkel minuten en verplicht u tot niets. Door de verschillende offertes met elkaar te vergelijken kunt u bepalen bij welke bank of zakelijke financiers u daadwerkelijk een zakelijk lening wilt aanvragen.
  • Leveren van de gevraagde informatie. Natuurlijk heeft u ervoor gezorgd dat uw administratie goed op orde is. Daarom kunt u ook de informatie leveren die de bank of een andere financier nodig heeft om te kunnen beoordelen of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening. U moet informatie leveren over de investering. Maak duidelijk waarvoor u het geld nodig heeft, bijvoorbeeld door een taxatierapport van het nieuwe bedrijfspand te tonen. Ook moet u kunnen aantonen dat u in staat bent om het geleende bedrag terug te verdienen en terug te betalen. U moet daarom gegevens leveren die inzicht geven in de financiële prestaties van uw bedrijf, zoals de winst- en verliesrekening en de balans over de afgelopen twee jaar, uw aangifte inkomstenbelasting van het afgelopen jaar en uw prognose over het volgende en het komende jaar. De bank of andere financier kan ook nog vragen naar allerlei documenten, zoals een ondernemingsplan, een debiteurenoverzicht en de orderportefeuille.
  • De bank of andere financier moet beoordelen of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Bij banken kan het aanvraagproces weken of zelfs maanden duren. Bij andere financiers krijgt u vaak binnen een week, of zelfs binnen enkele dagen, te horen of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Op zoek naar andere financiers om offertes aan te vragen en een zakelijke lening af te sluiten of bedrijfslening aanvragen? Kijk dan in ieder geval op de vergelijkingspagina https://zakelijkgeld.nl/zakelijke-lening/.

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening staan niet vast. Ze kunnen per financier van zakelijk geld verschillen. Voor banken is een BKR registratie op uw naam een reden om uw aanvraag voor een zakelijke lening niet te accepteren, terwijl er andere financiers zijn waar u dan wel zakelijke leningen kunt afsluiten. In sommige gevallen moet er sprake zijn van een minimale omzet, daarnaast wordt er wanneer u een zakelijke lening aanvraagt soms naar uw persoonlijke financiële situatie gekeken of wordt er om een persoonlijke borgstelling gevraagd. Ook zijn er financiers die u een zakelijke lening verstrekken zonder het moeten tonen van de jaarcijfers van uw bedrijf, of zonder het hebben van onderpand, let er wel op of de snelheid van het aanvragen niet ten koste gaat van belangrijke dingen zoals het verschil tussen een vaste rente en een variabele rente.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp