Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Investeren? Nu is het moment

11 mei 2018

Als de zaken goed gaan, ligt uitbreiding van uw onderneming voor de hand. Bovendien zijn kredietverstrekkers meer bereid om geld te lenen voor investeringen bij economische voorspoed. Vaak zijn dan de voorwaarden gunstiger dan wanneer het economisch tegenzit. Daarom is het nu een goede tijd om te investeren: Volgens het International Business Report van Grant Thornton is het economisch optimisme ongekend hoog in 2018. Volop kansen dus, en daarbij komt ook nog eens dat de rente nog vrij laag is. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten, want juist nu zijn investeringen goedkoop én kansrijk.

Waar zit de groei?

tijd om geld te investerenDe groei in het economisch vertrouwen wordt wereldwijd breed gedragen. In Europa was er in een aantal landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Nederland, al enige tijd sprake van een toename in het economische optimisme. Maar nu wordt dat optimisme niet meer getemperd, maar juist gedeeld door Zuid-Europese landen als Griekenland, Spanje en Italië. Daar is ook alle reden voor, want het bruto binnenlands product (bbp) neemt inmiddels ook weer bijna overal toe. In Europa is veel sprake van internationale handel, dus groei in het ene land is goed nieuws voor alle handelspartners.

Profiteer nu van gunstige rente

Economische groei is tot nu toe vooral een cyclisch verschijnsel gebleken: afwisselende toe- en afname dus. Dit heeft ook invloed op de rente en de voorwaarden van investeringskrediet. De prognoses en het optimisme zijn juist nu op een hoogtepunt, en de rente blijft vooralsnog laag. De verwachtingen zijn echter dat deze de komende twee jaar zal stijgen. Daarom is het voordeliger om nu al krediet aan te trekken, ook als u pas over een of twee jaar investeringen wilt doen.

Hoe investeert u optimaal?

Hoe gaat u als ondernemer het beste met de huidige situatie om? Voordat u goede investeringen kunt doen, is het belangrijk om eerst de kansen te verkennen die er voor u liggen. Dat kan als gevolg hebben dat het zinvol is om bestaande activiteiten uit te breiden. Maar ook het verkennen van nieuwe producten en/of technologieën kan tot de mogelijkheden behoren. Als u reële verwachtingen kunt opstellen, dan moet het niet moeilijk zijn om aan krediet te komen voor investeringen.

Groei, zzp’ers en de ‘gig economy’

Voor zzp’ers betekent het toenemende optimisme in de economie ook volop kansen. In het bedrijfsleven wordt meer en meer op basis van tijdelijke opdrachten (gigs) gewerkt, waarvoor tijdelijke arbeidskrachten worden ingehuurd, in plaats van vast personeel. Dat zal dan ook toenemen bij economische voorspoed. Als zzp’er kan het daarom ook lonen om nu aan investeren te denken. Denk ook aan de mogelijkheden voor samenwerkingen en uitbestedingen.

Waar geld lenen voor investeringen?

Bent u geïnspireerd door de mogelijkheden van economische groei, maar weet u niet goed waar u terecht kunt voor krediet? U kunt natuurlijk altijd naar uw bank, maar dan bent u vaak afhankelijk van moeizame en strenge procedures. Zakelijkgeld.nl heeft voor u een overzicht van geldverstrekkers waar u snel en eenvoudig, online, uw financiering kunt regelen. Bij deze kredietverstrekkers krijgt u gunstige voorwaarden en een goede rente, om zo uw onderneming optimaal op de toekomst te kunnen voorbereiden.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp