Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Wanneer een lening, en wanneer gebruikt u een creditcard?

9 februari 2018

Door Juul Dijkhuis 

U heeft zakelijk extra geld nodig. U kunt kiezen tussen een zakelijke lening of u gebruikt een creditcard. Kiest u voor de snelle en eenvoudigste oplossing in de vorm van een creditcard, of is het toch verstandiger om een zakelijke lening af te sluiten? Welke optie u ook kiest, maak gebruik van de toegenomen concurrentie tussen geldverstrekkers.

Kies u voor een lening of een creditcard?

Soms heeft u geld nodig voor een investering wat u op dat moment even niet heeft. Als het een noodzakelijke investering is, moet u op zoek naar een manier om het bedrag toch bijeen te krijgen. Het kan ook een investering zijn waar u uw omzet en winst mee kunt verhogen. U wilt de kans niet laten lopen. Dus ook in dat geval zoekt u naar andere manieren om de investering te financieren. Bij naar verhouding kleine investeringen kunt u uit de voeten met een creditcard. Bij een grote investering kiest u voor een zakelijke lening. Wat zijn de voor- en nadelen van de beide opties?

Lenen op een creditcard is duur

Een creditcard is niet gratis. Bij het aanvragen betaalt u een bedrag en periodiek kunt u ook euro’s verschuldigd zijn. Als u de kaart al heeft kost een bedrag opnemen u niets. Bijvoorbeeld bij geldopnames bij een geldautomaat zijn er vaak wel kosten verschuldigd, maar u bent nog geen rente verschuldigd. Het is wel zaak om het saldo op korte termijn weer aan te zuiveren, anders bent u wel rente verschuldigd. In vergelijking met een zakelijke lening is het via een creditcard duur lenen. Een verschuldigde rente van 13% tot 15% is gebruikelijk. Voor een lening voor de langere termijn is een creditcard daarom niet de juiste manier om te lenen.

Een creditcard kunt u gebruiken voor kleinere bedragen en voor geld dat u tijdelijk even niet heeft. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het voorfinancieren van bepaalde opdrachten. Heeft u geld nodig om uw werkkapitaal aan te vullen? Of moet u investeren in apparatuur? Ga dan niet voor de creditcard!

Toch maar kiezen voor een zakelijke lening

Heeft u langer de tijd nodig? Ga voor een zakelijke lening. Sinds het uitbreken van de kredietcrisis zijn de Nederlandse grootbanken bovenop hun geld gaan zitten. Dat was lastig voor ondernemers, maar het heeft ook iets goeds gebracht. Er zijn nu andere geldverstrekkers opgestaan die de verantwoordelijkheid die grootbanken laten liggen graag oppakken. Kies niet standaard voor een lening bij uw huisbank. Door te vergelijken kunt u veel geld besparen. Vergelijk de diverse aanbieders en ervaar welke geldverstrekker aan jouw wensen en eisen voldoet. De hoogte van de rente is nog maar één van de criteria bij het kiezen van een zakelijke lening.

Ga niet over één nacht ijs en zoek goed uit welke geldverstrekkers jou het beste aanbod kunnen doen.

Auteur: Juul Dijkhuis

auteur juulNa een carrière van 25 jaar in de financiële dienstverlening, gebruik ik mijn kennis nu om iedereen te informeren over financiën. Met inzicht in geldzaken kun je namelijk veel geld besparen.

LinkedIn: Juul Dijkhuis

Twitter: Juul Dijkhuis

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp