Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Looptijd zakelijke lening

Wilt u een zakelijke lening afsluiten? Dan zijn er een aantal punten waar u op letten. Eén punt waar u goed over na moet denken is de looptijd van een zakelijke lening. De looptijd van de lening staat voor de tijdsduur van de lening die u aangaat. Wanneer u een lening aangaat belooft u dat het geleende geld binnen deze periode wordt terugbetaald.

Periodieke aflossingen

De looptijd van een zakelijke lening bedraagt over het algemeen tussen de 1 en 20 jaar. Het doel van uw lening en uw huidige financiële situatie bepalen over het algemeen welke periode het passend is. We raden u aan om de looptijd die aan de zakelijke financiering is gekoppeld altijd af te stemmen op de investering die u doet. Bij de meeste partijen wordt er een wekelijks of maandelijks bedrag afgesproken waar u rente over moet betalen, maar het kan ook voorkomen dat u een afgesproken bedrag per kwartaal moet betalen. Vaak lost u de lening af in maandelijkse termijnen. Kijk hiervoor altijd goed naar de voorwaarden van de financieringspartij die het zakelijk krediet verstrekt.

Het investeringsdoel

Bij veel financieringspartijen geldt dat er looptijden zijn vastgesteld. De periode is gebaseerd op het investeringsdoel, waarvoor de lening bedoeld is. Bij een langlopende investering zal deze termijn anders zijn dan een kortetermijnfinanciering. Door naar uw financiële situatie te kijken en naar de hoogte van de lening, wordt er in overleg met u een vast bedrag per periode afgesproken dat u moet aflossen. Het bedrag dat de zakelijke financiering bedraagt hangt natuurlijk ook af van het investeringsdoel.

Advies over de looptijd van een zakelijke lening

Het is lastig in te schatten hoelang u precies nodig heeft om uw lening terug te kunnen betalen. Financieringspartijen geven een maximale looptijd aan wanneer u een lening moet terugbetalen. Het is natuurlijk wel altijd mogelijk om de lening sneller af te lossen. Wanneer uw bedrijf al een aantal jaar een stabiele omzet heeft dan kunt u wellicht gemakkelijker bepalen binnen welk termijn het lukt om uw lening af te lossen. Bent u een starter? Dan heeft u geen cijfers inzichtelijk. Vaak is het dan een stuk lastiger om een schatting te maken. In elk geval kan het zeker een aanrader zijn om uw plan voor te stellen aan een ander persoon, zoals een specialist. Hij of zij kan u advies geven, waardoor u misschien wel een betere keuze maakt wat betreft de looptijd van een zakelijke lening. Ook kunnen zij bijvoorbeeld een blik werpen op het afgesproken rentepercentage, of hoe het krediet in combinatie met een andere openstaande lening voor langlopende investeringen het beste vorm te geven is. De specialisten van een financieringspartij kunnen u daarbij ook altijd advies geven over de looptijd van een lening. Luister hier ook altijd goed naar.

Bij welke partij kunt u het beste terecht?

Door gebruik te maken van onze handige vergelijkingstool krijgt u inzicht in de verschillen tussen de financieringspartijen. Geef in de tool aan wat voor een bedrag u wilt lenen en welke looptijd u graag wenst. De verschillende partijen die voldoen aan uw wensen en eisen verschijnen in beeld en zo heeft u meteen inzichtelijk welke partijen het meest matchen bij uw voorkeuren. Lees altijd wel goed wat de voorwaarden zijn. Wilt u bijvoorbeeld de zekerheid hebben dat u kunt aflossen zonder dat u een boete moet betalen? Zoek dan een verstrekker waar u boetevrij kunt aflossen. Een zakelijke lening aanvragen hoeft niet met haast gepaard te gaan, lees u zo goed mogelijk in. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Laatst bijgewerkt: 10/01/24

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp