Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Betaalt u een boete als u een zakelijke lening vervroegd aflost?

U hebt een zakelijke lening afgesloten om uw uitbreidingsplannen te kunnen realiseren. Dat heeft resultaat opgeleverd. De opbrengsten van uw bedrijf zijn zelfs hoger dan u had verwacht. Daarom besluit u om een deel van de lening vervroegd af te lossen, maar pas op! Wellicht moet u dan een boete betalen. Ga dus na of boetevrij aflossen bij uw financier mogelijk is. Bij banken was het gebruikelijk dat er dan een boete moest worden betaald. Inmiddels zijn banken wat flexibeler geworden, maar wellicht moet u alsnog een boete betalen als u een te groot bedrag ineens vervroegd wilt aflossen. Ook bij andere financiers moet u wellicht een boete betalen. Heeft u een andere financier en wilt u uw zakelijke lening (deels) vervroegd aflossen? Ga ook dan na of u dan een boete moet betalen. 

Is vervroegd aflossen van een zakelijke lening het overwegen waard?

Vervroegd aflossen van een zakelijke lening kan de moeite waard zijn. U heeft dan een lager bedrag openstaan, waardoor u minder geld kwijt bent aan rente. Helaas kunt u niet altijd besparen door vervroegd af te lossen. Waarom niet? Omdat banken en andere financiers dan vaak boeterente in rekening brengen. Op de website van banken en kredietverstrekkers kunt u vaak zelf uitrekenen hoeveel boeterente u moet betalen als u meer vervroegd aflost dan de vergoedingsvrije ruimte. De vergoedingsvrije ruimte is het bedrag dat u vervroegd boetevrij kunt aflossen. Door een berekening te maken, kunt u bepalen of het vervroegd aflossen van de zakelijke lening voor u voordelig uitpakt.

Er zijn financiers waar u boetevrij vervroegd kunt aflossen

Wellicht overweegt u bij het afsluiten van een zakelijke lening al om, als de investering met de zakelijke lening meer oplevert dan gedacht, die lening vervroegd af te lossen. In dat geval kan u op zoek gaan naar financiers die de mogelijkheid bieden om een zakelijke lening vervroegd af te lossen zonder een boete te betalen. Let er wel goed op dat u de kleine lettertjes doorleest. Soms is boetevrij vervroegd aflossen alleen mogelijk tot een bepaald bedrag. Als u meer wilt aflossen, wordt er dan wel een boete in rekening gebracht.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp