Start uw aanvraag
Start uw aanvraag

Betaalt u een boete als u een zakelijke lening vervroegd aflost?

U hebt een zakelijke lening afgesloten om uw uitbreidingsplannen te kunnen realiseren. Dat heeft resultaat opgeleverd. De opbrengsten van uw bedrijf zijn zelfs hoger dan u had verwacht. Daarom besluit u om een deel van de lening vervroegd af te lossen. Pas op! Wellicht moet u een boete betalen. Ga dus na of boetevrij aflossen bij uw financier mogelijk is. Bij banken was het gebruikelijk dat er dan een boete moest worden betaald. Inmiddels zijn banken wat flexibeler geworden, maar wellicht moet u alsnog een boete betalen als u een te groot bedrag ineens vervroegd wilt aflossen. Ook bij andere financiers moet u wellicht een boete betalen. Heeft u een andere financier en wilt u uw zakelijke lening (deels) vervroegd aflossen? Ga ook dan na of u dan een boete moet betalen. 

Is vervroegd aflossen van een zakelijke lening het overwegen waard?

Vervroegd aflossen van een zakelijke lening kan de moeite waard zijn. Waarom? Door vervroegd af te lossen daalt het bedrag. van de lening. U heeft dan minder geld op uw spaarrekening staan. Toch is vervroegd aflossen het overwegen waard, want de rente op de spaarrekening is vaak beduidend lager dan de rente die u betaalt over het geleende bedrag. Helaas levert het vervroegd aflossen niet altijd een besparing op. Waarom niet? Omdat banken en andere financiers dan  vaak boeterente in rekening brengen. Op de website van banken kunt u vaak zelf uitrekenen hoeveel boeterente u moet betalen als u meer vervroegd aflost dan de vergoedingsvrije ruimte. De vergoedingsvrije ruimte is het bedrag dat u vervroegd boetevrij kunt aflossen. Door het maken van de berekening kunt u bepalen of het vervroegd aflossen van de zakelijke lening een besparing oplevert.

Er zijn financiers waar u boetevrij vervroegd kunt aflossen

Wellicht overweegt u al bij het afsluiten van een zakelijke lening al om, als de investering met de zakelijke lening meer oplevert dan gedacht, die lening vervroegd af te lossen. Daarom gaat u op zoek naar financiers die de mogelijkheid bieden om een zakelijke lening vervroegd af te lossen zonder het betalen van boete.

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven

× Ik heb een vraag via WhatsApp