Start uw aanvraag
Start uw aanvraag
Zakelijkgeld.nl - Factoring vergelijken
Ontdek de mogelijkheden

Zakelijk lenen zonder BKR toetsing

Ontdek de mogelijkheden om zakelijk te lenen zonder BKR toetsing. Leningen vanaf 1.000 euro tot 1.000.000 euro.

 • Geen jaarcijfers benodigd
 • Geen toetsing bij BKR

Start uw aanvraag

minimaal €5.000,- en maximaal €100.000.000.
Start uw aanvraag

Heeft u een negatieve BKR registratie en kunt u daarom niet gemakkelijk een lening krijgen voor uw bedrijf? Dan kunt u alsnog terecht bij financieringspartijen die niet zijn aangesloten bij het BKR, oftewel het bureau krediet registratie. Deze partijen beschikken niet over de mogelijkheid om uw BKR registratie in te zien en daarom kunt u ook geld lenen zonder negatieve BKR toetsing.

Vergelijk zakelijke leningen


Let op: op deze website treft u alleen aanbieders van zakelijke leningen. Aanbieders van ‘gewone’ of particuliere leningen staan hier niet op vermeld. We verzoeken u daarom om geen aanvraag te verrichten via Zakelijkgeld.nl indien u op zoek bent naar een particuliere lening. Je kunt alleen als ondernemer een zakelijke lening aanvragen op Zakelijkgeld.nl. 

Waar kunt u zakelijk lenen zonder BKR toetsing?

zakelijk lenen zonder bkr

Wanneer u een zakelijke lening zonder BKR toetsing wilt afsluiten, is het belangrijk om te weten waar u terechtkunt. Via ZakelijkGeld.nl kunt u eenvoudig ontdekken bij welke partijen u terechtkunt voor het lenen van geld zonder BKR toetsing. Wij hebben een eenvoudige vergelijkingstool ontwikkeld waarmee u gemakkelijk en snel kunt inzien bij welke partijen u een zakelijke lening kunt afsluiten zonder een BKR toetsing. Maak gebruik van de handige filteropties, vul in dat u graag een lening wilt afsluiten zonder BKR toetsing en de verschillende mogelijkheden verschijnen in beeld waar u uit kunt kiezen.

Risico’s geld lenen zonder BKR toetsing

Voordat u een zakelijke lening met negatieve BKR toetsing wilt afsluiten is het goed over na te denken of het wel verstandig is om geld te lenen; u heeft immers niet voor niets een BKR registratie. U houdt immers altijd het risico dat u het geleende geld niet kunt terugbetalen en dat uw schulden dus nog groter worden. Wanneer u uw lening niet kunt terugbetalen, wordt er dan vaak beroep gedaan op uw privé vermogen en bezittingen. Heeft u een lening gekregen zonder BKR toetsing? En blijkt dat u uw aflossingsverplichtingen niet kunt nakomen? Houdt u er dan rekening mee dat dit hele vervelende gevolgen kan hebben voor uw financiële situatie, zoals de gedwongen verkoop roerende en onroerende goederen. Denk dus altijd goed na voordat u een overeenkomst voor een lening afsluit voor uw bedrijf.

U wordt bij het BKR geregistreerd in de volgende gevallen:

 • U kunt rood staan
 • U heeft een creditcard
 • U heeft een doorlopend krediet of een persoonlijke lening
 • U maakt gebruik van een uitgestelde betaling
 • U maakt gebruik van een private lease-regeling

Als u op tijd betaalt dan heeft u een positieve registratie. Komt u uw betalingsverplichting niet na? Dan wordt dit aangepast naar een negatieve registratie. Dit gebeurt wanneer u minimaal twee maanden een betalingsachterstand heeft.

BKR coderingen

Wanneer u een betalingsachterstand van bijvoorbeeld eerdere leningen heeft dan zijn er diverse coderingen die u kunt krijgen. De A-code staat voor achterstandsmelding. Dit ontvangt u als u enkele maanden achterloopt met betalen. U wordt hiervoor niet door het BKR op de hoogte gebracht. Wel ontvangt u eerst altijd een betalingsherinnering en krijgt u een aanmaning. Op deze manier heeft u altijd tijd om uw betalingsachterstand te herstellen. Wanneer u dit niet doet binnen het aangegeven termijn, dan mag het bedrijf aan wie u nog moet betalen uw gegevens doorgeven aan het BKR. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende numerieke coderingen:

Code 1: u heeft een betalingsregeling getroffen

Code 2: het bedrag is opeisbaar. Dit houdt in dat de kredietverstrekker verwacht dat u het hele bedrag in één keer terugbetaalt. Hiervoor wordt vaak een incassobureau ingeschakeld.

Code 3: dit kan twee betekenissen hebben:
– Afboeking: de kredietverstrekker besluit om voorlopig niets met uw dossier te doen. U wordt binnen vijf jaar aangeschreven. Er zit geen einddatum aan.
– Kwijtschelding: hier zit wel een einddatum aan. Er wordt een afspraak gemaakt dat u een bepaald bedrag voldoet en de rest wordt kwijtgescholden.

Code 4: u bent voor een langere tijd onbereikbaar (geweest)

Code 5: dit is een tijdelijke code die alleen geldt voor een betalingsregeling voor uw hypotheek

Naast diverse A-codes, kan het ook zo zijn dat u een H-code toegewezen krijgt. De H-code staat voor de herstelmelding. Dit krijgt u als er geen betalingsachterstand van bijvoorbeeld eerdere leningen meer is. Simpel gezegd houdt dit dus in dat u geen schulden meer heeft.

Let erop dat beide meldingen altijd vijf jaar zichtbaar blijven. Financieringspartijen mét BKR toetsing kunnen dit dus altijd inzien.

Wat wilt u met het geld doen?

Heeft u weloverwogen nagedacht of het verstandig is om een lening af te sluiten zonder BKR registratie? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de voor u beste financieringspartij. Echter voordat u dit doet raden wij u aan om goed op een rijtje te hebben hoeveel geld u nou precies wilt lenen. Dit kunt u pas weten als u voor uzelf op een rijtje heeft wat u nou precies met het geld wilt doen. Wilt u graag een nieuw pand openen, wilt u verbouwen, met uw bedrijf innoveren, of simpelweg extra werkkapitaal? Zet dit voor uzelf op om zo duidelijkheid te scheppen. Bovendien raden we u altijd aan om offertes aan te vragen bij de bedrijven waar u moet aankloppen om uw doelen te bereiken. Stel: u wilt graag een nieuw pand huren, dan is het belangrijk om te weten wat de huurkosten zijn, voor hoeveel euro u het pand wilt opknappen, hoeveel meubels en benodigdheden u in het pand wilt, et cetera.

Hoeveel geld wilt u lenen?

Zodra u offertes heeft aangevraagd is het de zaak dat u voor uzelf gaat bepalen hoeveel geld u precies wilt lenen. Hoeveel geld heeft u nodig om uw doelen te verwezenlijken? Wees slim en leen niet te veel geld, want u moet zakelijke leningen natuurlijk altijd terugbetalen. Neem eventueel een adviseur in de arm voordat u een lening aanvraagt, hij of zij geeft u weloverwogen advies voor het lenen van geld. Wanneer u inzichtelijk heeft hoeveel geld u wilt lenen, dan kunt u gemakkelijker een geschikte financieringspartij vinden. Bovendien is het ook altijd goed om na te denken over welke looptijd en doorlooptijd u wilt voor uw zakelijke lening. Naast dat u in onze vergelijkingstool kunt aangeven dat u op zoek bent naar zakelijke leningen zonder BKR toetsing, kunt u ook het leenbedrag en de looptijd en doorlooptijd invullen. Zo ziet u meteen bij welke partijen u het beste terechtkunt.

Waar moet u op letten?

Wilt u ook graag een zakelijke lening aanvragen zonder BKR registratie? Wij hebben een aantal tips voor u om het vinden van een geschikte lening een stuk makkelijker te maken:

 1. U wilt dus een zakelijke lening aanvragen zonder BKR registratie. Let erop dat u dan niet bij elke partij terechtkunt. Wilt u graag inzichtelijk hebben bij welke partijen u kunt aankloppen voor zakelijke leningen? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van onze handige filteroptie. Geef dus aan dat u specifiek op zoek bent naar een financieringspartij waarbij u terechtkunt zonder BKR.
 2. Er zijn diverse redenen voor het lenen van geld. Stel van te voren een plan op zodat u inzichtelijk heeft hoeveel geld u nodig heeft om uw doel te bereiken. Dit plan kunt u ook altijd laten zien aan een financieringspartij, zo is het duidelijk waarvoor u de lening krijgen wil.
 3. Lees altijd de kleine lettertjes. Wanneer u een lage rente ziet, dan wil dit niet meteen zeggen dat deze partij ook gelijk de meest geschikte partij is voor jou. Let altijd goed op de voorwaarden van een verstrekker. Zo kan het zo zijn dat een aanbieder aangeeft dat u tegen een hele lage rente kunt lenen, maar dit kan altijd een tijdelijke aanbieding zijn waar u misschien maar eventjes van kunt profiteren.
 4. Welke tijd heeft u nodig om het geld terug te verdienen? Maak een inschatting en ga eventueel het gesprek aan met een adviseur. Zo heeft u beter voor ogen wat de looptijd is van de lening. Maak altijd goede afspraken met de financieringspartij, al helemaal wanneer u een negatieve BKR registratie heeft. Het blijft altijd een risico dus wees altijd realistisch en ga voor uzelf goed na of u dit risico wilt aangaan.
 5. Het niet nakomen van een afspraak zorgt voor een boete. Wilt u bijvoorbeeld uw bedrag vervroegd aflossen? Dan is het fijn dat hier zo min mogelijk kosten voor in rekening worden gebracht. Let dus altijd goed op een eventuele boeteclausule, ook in het geval van vervroegd aflossen.

Welke verstrekker past bij u?

Door gebruik te maken van de handige zoekoptie via onze website kunt u eenvoudig en snel de verstrekkers vinden waar u terechtkunt voor het afsluiten van een zakelijke lening zonder BKR toetsing. Geef aan wat voor een leenbedrag u ongeveer wilt betalen en wat de looptijd daarvan is. Vul de doorlooptijd in en geef aan dat u wilt lenen zonder BKR. Hierna is het tijd om op te zoekbalk te klikken. De verschillende aanbieders verschijnen in beeld die overeenkomen met uw wensen. Let erop dat de partij met de laagste rente niet meteen altijd het beste is voor u. Een optie als kosteloos extra aflossen kan bijvoorbeeld bij de ene aanbieder wel, en de andere niet. Daarom raden we u zeker altijd aan om goed de voorwaarden door te nemen, voordat u een contract afsluit.

Het afsluiten van een contract

Heeft u een financieringspartij gevonden die bij u past? Via onze website wordt u doorgestuurd naar de website van de verstrekker. U kunt de lening dus rechtstreeks afsluiten en niet via onze website. Wij zijn dus geen tussenpartij, enkel een partij die de verschillende aanbieders naast elkaar zet.

Controleer voordat u een contract afsluit altijd goed uw gegevens. Beter een keer te veel dan een keer te weinig. Klopt uw bedrijfsnaam? Staat het juiste leenbedrag op papier? En is de juiste looptijd doorgegeven? Kunt u kosteloos extra aflossen of gelden er andere voorwaarden? Het zijn stuk voor stuk belangrijke punten waar u op moet letten. U zit immers voor een langere tijd aan een lening vast, dus het is wel belangrijk dat alles goed is geregeld. Een bedrijfslening afsluiten hoeft niet gehaast te gebeuren.

Heeft u alles gecontroleerd? Dan verschilt het per partij hoe snel u een reactie krijgt. De ene partij streeft ernaar om uw aanvraag binnen 24 uur te behandelen, terwijl dit bij een ander langer kan duren. Houdt u er altijd rekening mee dat het ontvangen van het geld altijd kan vertragen om bepaalde redenen. Wees dus altijd op tijd met het aanvragen van een lening. Komt u er zelf niet helemaal uit of heeft u nog bepaalde vragen over een zakelijke lening aanvragen zonder BKR toetsing? Neem dan contact op met de financieringspartij en de specialisten hepen u verder, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Vergelijken

Nu vraagt u zich misschien af wat onze taak dan precies is. Simpel gezegd: wij zetten de verschillende partijen naast elkaar, zodat u eenvoudig en snel inzicht heeft welke verschillende partij het meest voldoen aan uw eisen en wensen. Naast zakelijke leningen zonder BKR registratie, vergelijken wij bijvoorbeeld ook reguliere zakelijke kredieten, startersleningen en leningen voor zzp’ers.Wij zijn een onafhankelijke partij en zetten alleen voor u de feiten op een rij. Let er wel altijd op dat het goed is om te weten dat de rentepercentages en voorwaarden kunnen veranderen. Daarom houden we deze wijzigingen goed in de gaten. Controleer wel dus altijd wat de huidige voorwaarden zijn en de percentages op de website van de financieringspartij.

Conclusie

Als u een zakelijke lening wilt afsluiten zonder BKR toetsing dan is het altijd belangrijk om van te voren goed na te gaan of u wel het risico wilt lopen om een lening af te sluiten. U heeft immers niet voor niets een negatieve BKR registratie en, wanneer u niet uw betalingsafspraken nakomt, kan dit vervelende gevolgen opleveren. Denk er dus altijd goed over na. Daarbij kan het altijd lastig zijn om een partij te vinden die daadwerkelijk voldoet aan uw eisen en wensen. Om deze reden raden we u aan om onze zoekfunctie te gebruiken. Wij proberen de informatie altijd zo duidelijk mogelijk op papier te zetten, zodat u meteen in grote lijnen ziet wat u kunt verwachten van een financieringspartij. Neem altijd wel goed de voorwaarden door van een verstrekker, zo voorkomt u dat u onverwachts voor verrassingen komt te staan. Zo kan het bijvoorbeeld altijd voorkomen dat u denkt dat u een vaste lage rente heeft, maar het eigenlijk gaat om een tijdelijke lage rente. Let hier dus altijd goed op. Lees ook altijd goed alle informatie via de website van de verstrekker. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Bedenk uzelf dus altijd goed van te voren dat u altijd elk punt goed controleert, want het afsluiten van een lening zonder BKR toetsing is iets waar u voor een langere tijd aan vast zit. Schakel eventueel een adviseur in en bekijk samen de verschillende opties.

Laatst gecontroleerd: 28/12/2023

×

Goedendag!

Ik ben Gabriel van Zakelijkgeld.nl. Ik probeer binnen 4 uur een reactie te geven. Wij zijn dagelijks geopend!

× Ik heb een vraag via WhatsApp